torsdag 11. mars 2010

Bling på en torsdag...

Hva med litt bling på en helt alminnelig torsdag?
Vottene er strikket etter en gammel lærebok i håndarbeid fra 1901, som jeg har arvet etter Mormor. Jeg har strikket votter etter samme oppskrift en gang før, og omtalt boken der oppskriften står her.
Denne gangen strikket jeg en forenklet versjon, uten mansjett. I stedet ble det en heklet blomst til pynt - med en bling-knapp inni. Hvitt er ikke den mest praktiske vottefargen, men det er jo delikat. Jeg trenger vel strengt tatt ikke flere votter, så kanskje jeg gir bort disse. Men jeg har litt lyst på dem selv også - jeg liker delikate votter. Garnet er Sandnes Alpakka fra lageret - fra et genserprosjekt som aldri ble noe av. Deilig og mykt garn! Rødt har lett for å farge av, så blomsten er festet med trykknapp og kan tas av i vask. Blank plasttrykknapp som ikke syns, hvis man ikke vil ha blingen på. Knappene er gjenbruks - fra en genser jeg hadde en gang. Diamanter, faktisk...

Jeg er veldig fornøyd med meg selv når jeg får brukt opp litt garn fra lageret - jeg håper jo det skal bli TOMT en gang, men det tar sin tid. Til disse vottene gikk det med ca 80 gram - det monner ikke så mye i den store sammenhengen... Strikket på pinner 2,5, for jeg ville ha en tett og varm vott. Det var nok litt i snaueste laget, for blir pinnene for tynne i forhold til garnet, blir det ujevnt. Det står pinner 4 på garnlappen,og det ble ujevnt. Men tett og varmt også. Vrangbord på votter er veldig smart - det gir veldig god passform. I 1901 var det sikkert enda smartere - for votten passer lenge, og man fikk vel ikke så ofte nye votter.
Jeg liker disse vottene veldig godt. Det blir nok ratt enda flere.
Takk til Dattera, som stilte som modell.

22 kommentarer:

 1. Vottene var flotte de og så smart med trykknapp for blomsten.
  Jeg prøver å strikke et teppe med alle garnrestene mine, men det går tregt... Når alle de fine fargene er brukt opp så blir det bare svart og hvitt igjen liksom så kanskje må jeg ut å kjøpe? Du fikk noe pent og fornuftig ut av garnlageret og bør være veldig så fornøyd:-)

  SvarSlett
 2. Jeg syns de vottene er nydelige men har ikke kommen så lang at jeg prøvd å strikke de enda. Hvis jeg ikke husker feil hva de andre stripete i rødt og hvitt.
  Kjempelurt med avtagbar pynt.

  Ønsker deg en riktig fin helg!

  Pernilla

  SvarSlett
 3. Stiliga! och vad fiffigt med blomman! Kämpa mot garnlager är både jobbigt och morsomt. Härligt när man kan få en fin produkt av garn man har haft länge!

  SvarSlett
 4. Det var utrolig lekre votter, Anne! Blomsterpynten var virkelig prikken over i-en!

  SvarSlett
 5. Fine og delikate votter, både disse og de første du strikket! Trykknappblomster var jo bare genialt!

  Det er så herlig med gamle strikkebøker, jeg har en fra 1940-årene, mange fine oppskrifter. Av en eller annen grunn er det bare en str oppgitt, som regel 44 eller noe, merkelig.

  Enig med deg i at det er godt å få brukt av garnlageret. Det er det jeg driver med for tiden også selvom lageret er ganske nytt og stadig har en tendens til å fornyes...

  Ha en fin kveld! :)

  SvarSlett
 6. Kjempefine votter. Og lurt med pynten.
  Ha en fin kveld. Klem:O)

  SvarSlett
 7. Så godt det er å få laget noe av garnlagergarnet, det har jo en tendens til å bli større og større selv om en prøver å bruke av det. Men hver gang noe blir laget så blir det jo likevel mindre enn det hadde vært om en ikke hadde laget noe?
  Vottene var flotte og særlig smart synes jeg den vrangborden var:)

  SvarSlett
 8. Så smart med trykknapper, og supre votter. Men jeg har nok oppdaget nylig at det er "kjekt å ha" litt garn på lager til akutte behov.....

  SvarSlett
 9. Nydelige votter!! Og så smart at du har trykknapp på blomsten!!
  Kos deg, her snør det--igjen;)
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 10. Så fine votter du har strikket! Det ble flott med blomsterpynten.

  Ha en fin kveld!

  Klem

  SvarSlett
 11. Så fine! Veldig praktisk med "vokse-votter".
  Og hvem likte ikke blomsterknappen?

  SvarSlett
 12. Så flotte og og så prkatisk midt i alt det upraktiske ;)

  SvarSlett
 13. Diamanter på jakken - det er ikke verst. Bra du tok vare på dem. :)De ble i hvertfall skikkelig fine på vottene og den trykk-knapp ideen var LUR.

  En venninne fra Sør Afrika snakket om at noen "var så rike at de hadde diamanter under skoene", men de ble mye finere på vottene.

  SvarSlett
 14. Enklast är oftast finast, det bara är så. Jättefina vantar!

  SvarSlett
 15. Hei..., jeg syns det er helt greit med litt bling-bling midt i uken... :O)
  Vottene er kjempeflotte, fine farger og ekstra flott med den røde blomsten!

  Jeg vil veldig gjerne være med på Julegave-alongen, så før meg opp på listen... ;O)

  Ønsker deg en strålende lørdag!

  SvarSlett
 16. Utrolig flotte votter du har laget. Og en så spennede bok du har fått. Det må være drømmen.

  SvarSlett
 17. Jeg syns det er så flott å ha oppdaget bloggen din. Du lager så mye fint. Og det er gøy å få nye ideer, som man aldri har tenkt på selv. God lørdagskveld :)

  SvarSlett
 18. Heisann. Så flotte votter, Anne! Det med trykknappen på var jo genialt. Du er jammen en luring, du!
  jeg bruker også av lageret mitt nå! Er på det tredje paret med lommetøfler, og tror jeg klarer å få de med på Julegave-alongen for mars.......men det lurer noen i buskene og sier de vil ha, så jeg vet ikke om det blir noen igjen....
  Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
 19. Kjempe flotte! De gode gamle klassikerne er alltid best, veldig forseggjorte mønster.

  SvarSlett
 20. Kjempefine votter du har strikka:))

  SvarSlett
 21. Kjempelekre votter! Jeg har visst litt alpakka å bruke opp jeg også... *mumler*

  Jeg jobber på KEM ja, si fra hvis du er innom :)

  SvarSlett