mandag 1. mars 2010

Blåmandag blues...

Slutt på moroa, OL er over og det er spådd at canadierne vil få en gedigen blåmandag i dag. Ikke vet jeg, kanskje de er glade for å få litt tid for seg selv igjen, tross alt? Uansett, her er mitt bidrag til en blå mandag - et blått Multnomah sjal. Dette er mitt sjal #2 i 10 Shawls in 2010.
Multnomah er et enkelt og greit lite sjal, gratisoppskrift her. Strikket med pinner 3,5 og Mini Palett fra Sandnes, i fargen 0961. Garnet er av 75% ull med 25% nylon forsterkning.

Fargene er fine, men garnet er litt merkelig. Det er veldig ujevnt spunnet - noen steder ganske klumpete, andre steder tynt som sytråd. Sånn sett ville jeg aldri funnet på å strikke sokker av det (og jeg tror det egentlig er et sokkegarn??) - for sjansen for å få et felt eller tre med syltynt garn f eks på hælen eller tåa er temmelig stor. Og siden det likevel ikke er egnet som sokkegarn, etter min mening, kan de jo like godt droppe nylonen og lage et 100% ullgarn!

Men fargene er fine!
Jeg kommer til å bruke det som et skjerf. Og plutselig oppdaget jeg at jeg verken har votter eller vanter som matcher - men det er jo ikke noe problem for en strikker...! Ha en fin kveld!

25 kommentarer:

 1. Det var nå så fint at det nesten ikke kunne passe inn med blåmandag synes nå jeg da - mer i retning av gladmandag. Det ser herlig ut!

  SvarSlett
 2. Det ble et fint sjal, likte fargene veldig godt!

  SvarSlett
 3. Flott sjal!
  Kanske det er det mitt nøste med palett skal bli til. Jeg har kjøpt et slikt et i blåfarger og lite visste jeg da at det var så ujevnt spunnet. Det minner meg om jo Norosokkegarnet som jeg strevde med i fjor - og det likte jeg slett ikke.

  SvarSlett
 4. Nydelig sjal du har strikket! :)
  jeg har nettopp selv hatt en opplevelse med det garnet men synes ikke det svarte til forventningene, men fargene er fantastiske
  Ha en super uke!

  SvarSlett
 5. Sjalet ble kjempefint og fargene er nydelige! Synd at garnet er så ujevnt og enig i at de kunne kutte ut nylon når det ikke egner seg til sokker. Jeg velger stort sett bort garn med nylon fordi jeg vil ha ren ull når jeg likevel ikke strikker sokker.

  Tilbehør blir en utfordring til ti forskjellige sjal eller hva? Kanskje det må følges opp en along med ti par hansker og luer også! :)

  Ha en strålende uke! :)

  SvarSlett
 6. Nydelig, både mønster og farger. Mønsteret skal lagres - kanskje får jeg bruk for det en gang?

  SvarSlett
 7. Nydelig sjal i fina färger! Den påminner mig om sjö och hav med det blå-gröna i "vågorna". Läckert!

  SvarSlett
 8. Nydelig sjal. Der kom jeg på at jeg er visst med på en along....... Må legge ut mitt februar.prosjekt...
  Ha en fin kveld. Klem :O)

  SvarSlett
 9. så flott sjal. Likte fargen utrolig godt!!
  Og allerede nr 10! Kaster du deg på å dobler det da eller?
  ha en flott uke videre, og lykke til med vanter og lue :)

  SvarSlett
 10. Jeg har strikket av akkurat samme garn under OL og er helt enig med alt du skriver om det. Resultatene skal vises såsnart "etterbehandlingsprosessen" er unnagjort.
  I dag begynte jeg med Drops Delight på et nytt sjal. Minner Litt om Mini Palett, men virker jevnt litt tykkere. Er spent på å se hvordan fargen blir.

  SvarSlett
 11. åhhh dette var mine farger!! Sånn var det mitt skulle ha vært:-) Det blir ved neste forsøk. Nydelige farger - rett å slett et flott sjal!

  SvarSlett
 12. Det var et kjempefint sjal i nydelige farger!

  Ha en fortsatt fin kveld.

  Pernilla

  SvarSlett
 13. Jeg er enig med deg i at garnet neppe egner seg til sokker, men jeg syns det er flott som sjalsgarn. Hadde vært enda bedre uten nylon selvfølgelig.

  Jeg er i gang med ett i Drops Delight jeg også, men det er spunnet likedan. Tykt og tynt - jeg liker den effekten jeg. Men Dropsgarnet virker litt mykere.

  Sjalet ditt ble i hvertfall nydelig. Farvene er bare herlige.

  SvarSlett
 14. Hei! ... superfint sjal, likte fargene veldig godt :)

  Enig med Ruth i at dette garnet minner om Drops Delight, som jeg hadde en lignende opplevelse med med sokkestrikking. Det gikk imidlertid bra til tross for variasjonen i garntykkelse. Kanskje fordi sokken ble relativt tett strikket?

  Ha en super tirsdag!

  SvarSlett
 15. For et vakkert skjerf/sjal, du er kjempedyktig så får til å lage slikt vakkert håndverk.

  Tusen takk for tipset om linken til den motebloggen. Her var det mye som kan "kopieres" over til veving. Inspirerende. Tror det går mot at jeg vever en duk eller skjerf. Litt enkelt med noe som en slipper montere eller sy. Er ikke så flink til ting som må gjøres veldig nøyaktig. Det er spennende å følge med på trender, og er blitt mye mer opptatt av det etter at jeg tok oppigjen håndarbeidsinteressen. Men det er jo om å prøve å finne sin egen stil, slik at en ikke hopper fra det ene til det andre.

  Ønsker deg en riktig god dag og uke. Litt godt at OL er over også. Masse hilsen Turid

  SvarSlett
 16. Vakkert sjal - men jeg er helt enig med deg ang. garnet. Ingen favoritt her i huset.
  Det kunne ha blitt en utfordring å lage matchende tilbehør til de 10 sjalene som skal strikkes i år - godt noen av dem går i gavehaugen...

  SvarSlett
 17. Kjempefint! Synes det er spennende med garn som varierer litt i tykkelsen, det blir fin struktur i strikkingen også. Syns forresten hvitt er så fint sammen med blått om vinteren...

  SvarSlett
 18. Så flott sjal da, Anne. Og jeg har alltid likt blått og grønt blandet, fra FØR det ble greit å blande disse fargene sammen. et var jo så mange dumme regler om det før!!
  Anbefaler en liten tur i bloggen min i dag. jeg er såååå heldig, og måtte bare vise det.....

  SvarSlett
 19. Jättefin sjal!! Gillar färgerna..
  Ha en bra dag!!

  SvarSlett
 20. Nydelig sjal!
  Det var et vakkert mønster, ble nødt til å strikke det da du linket til det for en stund siden.

  Takk for tipset om garnet, da blir det nok noe annet av mitt nøste.

  (Og for sparket bak. Kanskje på tide å blokke + blogge mitt eget Multnomah. Det er jo bare en måneds tid siden det ble strikket. *kremt*)

  SvarSlett
 21. Nydelig sjal - jeg har ingen erfaring med sjalstrikk, men akkurat dette kan jeg godt tenke meg å prøve.

  Hva slags annet garn vil du anbefale, da?

  Fargene er nydelige på sjalet ditt, fine blånyanser. Ønsker meg også sjattert garn.

  Ønsker deg en fin uke videre!

  Vennlig hilsen
  Spurven

  SvarSlett
 22. Nydelig farge! Jeg bruker også slike sjal som skjerf :)

  SvarSlett
 23. Vilka härliga färger - som ett tropiskt hav.

  SvarSlett