mandag 15. mars 2010

Rødstrømpe...

Underlig at jeg, som er født på selveste kvinnedagen, ikke har eid en eneste rødstrømpe i mitt liv? Og jeg som er så glad i rødt! Men nå er den saken ordnet - for her er mine nye rødstrømper:
Etter mye hardt arbeid greide Mannen i helgen å få gravd frem hagedøra. Nå kan vi sitte på en stol (men det er kun plass til én) på plattingen utenfor døra og nyte vårsol og blå himmel. Men det var en kjølig fornøyelse.
Vi har ingen ordentlig terrasse, og trappa ned til hagen og uteplassen der er fortsatt dekket av snø, snø, snø. Det er en trapp under her et sted:
Dette er rester fra innerst og nederst i garnarkivet - fra 90-tallet og deromkring. Der ligger det en bærepose med små og store nøster, rester og opprekksgarn i det man kan kalle hundremetersgarn, det vil si norsk sportsgarn med løpemeter +/- 100 meter pr 50 grams nøste. Det er - eller var i hvert fall på 90-tallet - den vanligste typen garn, den vi strikket Mariusgensere, Fanakofter, Setesdalsgensere og andre typer skigensere av her til lands. (Men NB: Det er ikke det som på internasjonalt kalles for "Sport", for det er litt tynnere igjen).

Men altså - norsk sportsgarn. Jeg hadde helt glemt hvor godt det var å strikke av - en nytelse, faktisk. Stødig, fast og fint. Veldig lett å strikke med. Ingen loing underveis. Ingen nupping etterpå. Hurra for norsk sportsgarn, sier nå jeg!! Jeg gravde frem alt fra den røde siden av fargesirkelen, og tenkte at dette ble nok et skikkelig jafs av garnlageret. Men sokkene veier bare 130 gram, så om jeg skal strikke lageret tomt, blir det nok ganske mange par sokker i tiden fremover, for å si det sånn...

Nå er jo ikke ullgarn det mest slitesterke til sokker, så hæl og tå strikket jeg i Perfect fra Sandnes, som er et forsterket sokkegarn. 100m/50g det også. Resten er Peer Gynt, Triplex (!!) og Smart fra Sandnes, og Heilo og Falk fra Dale, i åtte forskjellige farger, 110 trådender å feste. Man kan jo godt forstå hvorfor selvstripende sokkegarn har blitt en suksess...

Dette til tross, jeg tror ratt det blir et par blåstrømper også, for det var så mange fine blå og grønne farger oppi den posen. Pluss et bittelite nøste vakkert dyp petroleumsblått - siste rest etter de aller første vottene jeg strikket i Peer Gynt i fjerde klasse. De andre jentene strikket i rødt og blått, men jeg valgte den nydeligste fargen i skolens garnskap - det syns jeg fortsatt.

Dette ble gode, varme kosesokker for gulvkalde vinterkvelder, strikket etter standard oppskrift med 2r 2vr vrangbord, båndhæl og rund tå. Kjapt, trygt og billig, på pinner 3,5.
Vi har fortsatt en del snø her på bjerget. Siden vi bor så trangt og har vei på tre kanter, blir all snøen måkt inn i hagen vår. Den er fortsatt, etter en ukes tid med varmegrader, på høyde med hekken. Og hekken vår er kjempehøy, minst et par meter. Så det er ingen snarlige utsikter til snøklokker og strikking i hagen. Men sola skinner, og jeg har nye rødstrømper - det skal man ikke kimse av!

Ønsker alle en fin kveld!

18 kommentarer:

 1. Herlige gladfarger i strømpene du har strikket. Flotte!
  Ha en super uke!

  SvarSlett
 2. Herlige glade sokker!
  Sokkestrikking står det respekt av! Den eneste ufo'en jeg har, er et par halvferdige sokker...alltid vært slik;)

  Kos deg resten av dagen og klem;)

  SvarSlett
 3. Herlige sokker.
  Og heldige deg som har Triplex i lageret fortsatt. Det var et kjempegodt garn, og slitesterk i sokker også faktisk!

  SvarSlett
 4. Forsinket til lykke med fødselsdagen! Og til lykke med dine første "rødstrømper" - de er godt nok fine:-)

  SvarSlett
 5. Det var sokker som lyste opp! Så godt å få unne gammelt garn.... Triplex da gitt, det må være en stund siden:-)
  Sokkene ble fine og varmer sikkert godt,men du må ikke sitte i "sokklæstan" ute enda:-) Snøen forsvinner nok etterhvert,men vi må vel vise litt tålmodighet og tålmodighet er en dyd sies det.. Ha ei flott uke!

  SvarSlett
 6. For noen herlige sokker du har strikket. Man blir varm av å bare se på de fargene.

  Ha en fortsatt fin dag!

  Pernilla

  SvarSlett
 7. Kjempeflotte sokker... :O)
  Deilig å få brukt opp litt restegarn tenker jeg, selv om det ikke minket så mye :O)

  Ja, det ligger fortsatt litt snø her hos meg også, begynner å bli litt lei, men prøver å ikke tenke så mye på det... :O)

  Gratulerer med dagen som var!

  SvarSlett
 8. Ja, dette var spreke sokker i flotte farger!
  Ha ei fin uke :)

  SvarSlett
 9. Herlege fargar, skikkelege gladsokkar! Eg fekk også lyst på eit sånt par.

  SvarSlett
 10. Gratulerer med rødstrømper! Det var på tide! :)

  Jeg er storlig imponert over alderen på garnlageret ditt! Tenk at du har garn fra 4. klasse enda. Du er vel ca på alder med meg, så da er det noen bittesmå år siden barneskolen. Uansett, ha en strålende uke! :)

  SvarSlett
 11. Skikkelig flotte sokker som Pippi Langstrømpe sikkert kunnet misunt deg;) Man trenger litt farge i alt dette hvite, ingen tvil om det. Akkurat nå holder jeg på med et hvitt sjal, men det inspirere ikke akkurat. Tror jeg må finne meg noe "nødarbeid"

  SvarSlett
 12. Jeg bøyer meg i støvet for din innsats! Ikke fordi du har strikket sokker - det er lett det - men fordi du har festet så MANGE tråder!!!
  Jeg blir helt svett ved tanken:)

  Sokkene var skjønne, varme røde farger sammen med solens gule - nydelig!

  SvarSlett
 13. Det va urtjusiga sockar! Så bra med garnlager ibland!!! Och så kul det va att läsa om de norska sprotsgarnerna-hundrametersganer, alltid lär man sig något nytt!

  Vi får väl hoppas att gräset tittar fram i er hage också, (och i våran också) innan 17. mai i hvert fall... =)

  SvarSlett
 14. Dette var virkelig fine, røde sokker. Så flink du har vært som har strikket opp restegarn. Gratulerer med dagen den 8. forresten.....

  SvarSlett
 15. Deilige sokker i flotte farger ;)

  SvarSlett
 16. Det var noen herlige røde sokker!

  SvarSlett
 17. De er kjempelekkert, ser varmt og godt ut! Vi her på vestlandet fikk 30 cm ny snø de siste dagene, vinter er ikke forbi ennå!

  SvarSlett