søndag 28. februar 2010

With a little help from my friends...

Tusen takk for alle trøstens ord til innlegget mitt om bassen i et band. Det varmer!
Og nå går alt så meget bedre, akkurat som jeg hadde tenkt.


Men NÅ trenger jeg hjelp!
Jeg skal strikke et stort skjerf med massevis av fletter/cables/aranmønster, og funderer på hvilket garn jeg skal velge. Garnet skal ha løpelengde ca 100-120 meter/50 gram, dvs omtrent som vanlige norske garn av typen vi strikker gensere av. Jeg har lurt litt på Smart, Falk eller Heilo. Garnet må være fast og fint og få frem flettemønsteret tydelig uten å bli "flatt" - men siden det er et skjerf, bør det jo være mykt også. Har du noen tips og erfaringer???

Dagens snapshot:
Snart er det VÅR - men først må vi få opp hagedøra...!
Det har snødd litt her i det siste, og blåst og føyket, og utenfor hagedøra er det en fonn på halvannen meter. Det er umulig å få opp døra, og for å komme til via hagen må man forsere en diger snøhaug som minst er et par meter dyp. Vi venter på VÅR, men imens er det i hvert fall innbruddssikkert...

11 kommentarer:

 1. 2-tråds nøstebarnull strikket dobbelt passer sikkert veldig fint. I grunnen passer det garnet til det meste, det er bare å legge til tråder til ønsket tjukkelse! Det egner seg veldig godt til litt "løs" strikk også.

  SvarSlett
 2. Husker ikke helt strikkefastheten på Istra fra Rauma i farten, men den er det i hvert fall god "spenst" i og det blir superfine fletter. Ellers så tenker jeg kanskje dobbeltråd babyull...

  Jeg begynte en gang på noen skistrømper med flettemønster i Falk, og synes for så vidt at "spensten" er der, men jeg synes også at det ferdige resultatet ble litt hardt...

  Håper dette er til hjelp :-)

  SvarSlett
 3. Kom innom bloggen din via Hverdagen i Granhauglia! Koselig her;)
  Jeg ville ha valgt Smartgarnet av de tre du nevner, men smaken er jo forskjellig, men jeg synes DET er godt å strikke av! Ha en god ukestart!

  SvarSlett
 4. Herlighet sa mye sne dere har!
  Vi har gatt pa langren bare 2 ggr. i hele vinter...
  -idag 28 feb. er barna ute i full solskinn, shorts og barbent...hel sprott.

  SvarSlett
 5. Tips har jeg ikke, men bøttevis med sympati for snøsituasjonen. Vi bor nok ikke så langt fra hverandre, tenker jeg. Hos oss må gubben ut og måke oppå garasjen i dag, sånn at ikke rømningsveien vår er ubrukelig om det skulle bli brann. :P

  SvarSlett
 6. Hehe, ja dere har fått nok snø i vinter ser det ut som. Ikke lenge igjen nå, så ser vi de første vårtegnene. Vet du, skjerf syntes jeg er utrolig vanskelig å velge garn til. Skal du ha spenst blir det automatisk et garn som klør litt... Hva med Lucca garn?

  SvarSlett
 7. Jeg strikket en jakke i garnet som heter Lucca Fino, og den loer så det holder. Men på en Lina lue + hals brukte jeg garnet som bare heter Lucca og det har ikke loet i det hele tatt. Nå har jo en lue og en hals et helt annen slitenivå enn en jakke, men foreløbig er jeg fornøyd. Litt skummelt å anbefale det, siden det er en stor jobb du begir deg ut på - kanskje du bare skal holde deg til et garn du vet hvordan oppfører seg. Veldig kjedelig om det skulle gå galt!

  SvarSlett
 8. Kan dessverre ikke hjelpe med garnet, men ser at du har fått tips allerede.
  Vi har fått noe enormt med snø her også de siste dagene. Men nå skinner solen, det smelter på veien og fuglene synger. Deilig at våren endelig kommer!
  Ønsker deg en fin uke
  Klem T

  SvarSlett
 9. Tusen takk for tips alle sammen!
  Guro - jeg tenkte også på det med rømming ved brann. Men hvis det brenner, så smelter vel snøen i en fei :o ???

  SvarSlett
 10. du mamma, er det her skjerfet til deg? for jeg har mast om et sånnt bredt skjerf med fletter, litt tykt (selv om jeg forsåvidt har skjerf i massevis, men det har DU og!). Så hvis det er til deg, kan du ikke bare lage to i slengen? skjønner ikke hvor jeg tar det fra, men jeg er full av slike innfall!

  SvarSlett
 11. Haha :D Det hadde jeg glemt. Men nå kom jeg på det igjen.

  SvarSlett