lørdag 27. februar 2010

Snart er det jul...

...ja, her hos meg er det i hvert fall julestemning i massevis - kritthvitt overalt, det er nesten så man venter at julenissen skal dukke opp bak nærmeste snøfonn. Det snør og snør, og her en natt midt under OL-sendingene kom fordundre meg snøen inn gjennom takvinduene også. Akk ja.

Nå skal jeg straks ta runden og kikke på februar-bidragene i Julegavealongen. Vil du være med på en runde med gode idéer og inspirasjon, kan du også klikke deg gjennom deltakerlista ute i høyremargen her. På Sylvias blogg er det enda flere.

Jeg rakk såvidt å bli ferdig med februar-bidraget til julegave-alongen. Det ble sokker denne måneden - finfine Kerttu til en god venn med små føtter. De er alt for små til meg, men jeg tok noen bilder med dem på likevel for å vise mønsteret. Superenkelt og fint mønster, syns jeg. Ja, det er så enkelt at det kan strikkes i blinde, noe jeg nesten har gjort også - nå under OL-sendingene. Jeg har visst faktisk glemt å se på strikketøyet i det hele tatt, oppdaget jeg etter at Norge tok gull på skiskytterstafetten, for det er altså fullt av feil. Men men, det syns faktisk ikke så godt, så jeg velger å se litt stort på det denne gang. Alt for Norge! Og det føles så kjekt å ha julegaven ferdig allerede nå!!! Du burde prøve - det er verdt go'-følelsen (nytt, fint uttrykk som jeg har lært meg under OL).

Julegavefakta:
Oppskrift:
Kerttu, gratismønster som du finner her. Jeg strikket str S/M, og disse sokkene skulle være sånn ca str 37 omtrent. Er du på Ravelry, kan du se at det er mange som har strikket disse.
Garn: Sterk fra Du Store Alpakka - 40% alpakka, 40% merino, 20% nylon. La opp med blått og strikket resten av sokken i hvitt. Det gikk med 65 gram garn.
Pinner: 3,5.

Jeg kan gjerne drive litt gratisreklame for dette garnet, som er supermykt og deilig. Jeg hadde faktisk et par Sterk-sokker selv, men de stakk Dattera av med. Det er det beste kvalitetsstempel et garn kan få her hos meg, for hun har god smak og er kvalitetsbevisst. Og selv om jeg savner sokkene mine, er det jo veldig hyggelig at det man strikker er ettertraktet og blir satt pris på. Riktignok nupper/loer garnet en del, men man kan tross alt ikke få alt på en gang heller. Myke garn nupper. Sånn æ're bare. Bruk nuppefjerner! Garnet kommer i mange fristende farger, men jeg kunne godt tenkt meg enda flere - hva med en mørkere lilla? Dyp rød (med litt blått i)? Rooosa? Jeg kunne absolutt tenkt meg rosa! Og eplegrønn.

Hvordan måle et strikketøys suksess? Jo, hvis jeg kunne tenke meg å beholde det selv,  eller strikke et par til til meg selv, regner jeg det for vellykket. Jeg kan absolutt tenke meg et par Kerttu-sokker i Sterk!

15 kommentarer:

 1. Kjempefine sokker i et flott mønster!

  Snø og OL - hører ikke det sammen? Og jeg tror du er i feil årstid ;)

  Ha en god helg, klem!

  SvarSlett
 2. Jo, du har rett - snø og OL hører sammen. Men alle driver og snakker om VÅR, og det er så fjernt her, med to meter høye snøfonner utenfor vinduene...

  SvarSlett
 3. Heldigvis går det mot vår, og det er det som gjør det mulig å bevare humøret gjennom snøvær og snøfonner.

  Veldig lekre og fine sokker, jeg synes de ser veldig avanserte ut og mer et konsentrasjonsarbeid enn "blindearbeid". Har hørt veldig mye pent om Sterk-garnet, men har enn sokkestrikkevegring som har vart i ca 20 år så vi får se.

  Fortsatt god helg! :)

  SvarSlett
 4. Fine sokker!
  Jeg har sett Sterk i butikken, og vurdert å strikke en jakke, men hvis du sier det loer, kanskje jeg må revurdere.. Alaska fra Drops er et annet alternativ, som jeg ikke har prøvd. Noen som har?

  SvarSlett
 5. Sterk er absolutt en favoritt og dette mønsteret likte jeg godt. Har garn på lur, så en vakker dag.... hermer jeg etter deg igjen. Faktisk har jeg begge mine sokkepar i Sterk i behold. Men så har jeg gjemt dem godt ;) Gitt bort noen også forresten.

  God helg i snøhaugen.Her i huset er både far og datter ute på snøbrøyting i hver sin kommune :)

  SvarSlett
 6. Flotte vinterhvite sokker! Tida for rosa og eplegrønn er like rundt hjørnet;)
  Ha ei koselig helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 7. Så fine sokker!! Og STERK garnet ER bare nydelig!
  Host host......julegave-alongen ja. Mitt februar-bidrag er gått i vasken, den. Må vel være flinkere i mars. Ja, ser du, de mnd bare flyr avsted, og plutselig er det jo desember. Det var det jeg visste!!
  God helg, Anne.

  SvarSlett
 8. Hei!
  Der var noen skikkelig flott sokker. De ser ganske avansert ut de, imponert over at du klarer å strikke sånn mens du ser på OL...

  Her laver det også ned...*sukk*..., jeg venter på våren!

  Er det fortsatt mulig å melde seg på julegavealongen? Har vært en flott måte å få laget noen julegaver på... :O)

  Ønsker deg en fin OL kveld!

  SvarSlett
 9. Nydelige!
  Dette mønsteret minner veldig om et av fjorårets julegavesokker av samme type (altså: deilig mønster, må strikke det til meg selv også!):
  http://www.ravelry.com/patterns/library/lace-socks-for-ladies

  Mine egne Sterk-sokker er jeg blitt veldig glad i. Ble litt skuffet over hvor lurvete de ble med én gang, men siden har de ikke blitt verre med tiden, heller omvendt.

  Riktig god helg til deg - det ligger ferdig julegave i min blogg også. :)

  SvarSlett
 10. Fine sokker!
  Jeg strikket selbuvotter til Februar og disse blev lagt ut litt tidlig på bloggen min, jeg kunne ikke vente. Idag er garn kjøpt in til Mars sin oppgave.
  Ha en fotsatt fin helg!

  Pernilla

  SvarSlett
 11. Flotte sokker i nydelig hullmønster!

  Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
 12. Så fine de sokkene var. Det blir en fin julepresang. :))

  SvarSlett
 13. Det var utrolig fine sokker.Sitter for øyeblikket og strikker som besatt - er ikke så driftig med pinnene - så her er det et enkelt baktus skjerf som legges ut i julegavealongen i løpet av morgendagen. Skjerfet strikkes med garnet Mirasol, og etter å ha lest innlegget ditt tror jeg jammen jeg må prøve Sterk også.
  Glad lørdag til deg.

  SvarSlett
 14. Så flotte sokker! Delikat mønster, kunne godt tenke meg å prøve det selv! I likhet med deg har jeg også oppdaget Sterk, fantastisk garn! Er veldig spent på hvor sliteSterkt det er også, ingen av sokkeparene jeg har strikkat av det er så gamle enda at de er modne for evaluering...

  Jeg syns forøvrig strikkesuksess-termometeret ditt er supert! Legger man til faktoren "datter stikker av med strikkeplagget", har man toppkarakteren. Disse sokkene er en 6'er!

  Ha en fin søndag med snø og litt OL!

  SvarSlett
 15. Jeg har gjort ferdig en babygenser som skal (forhåpentligvis) bli julegave. Dette er bidraget mitt for februar, og blogget i dag. Januar julegavebidraget mitt var den lilla genseren også blogget (for en tid tilbake). Skal vi legge inn bilder noe sted, eller skal vi melde fra noe sted? Jeg finner ikke reglene...

  SvarSlett