torsdag 11. februar 2010

Sokker...

Jeg har aldri vært med i noen garnklubb før - men i vår er jeg til gjengjeld med i to. Begge to hos Chili Gredelin. Her er garnet fra sokkeklubben i januar - Marilyn i fargen "Tusen och en natt".


Utrolig deilig, mykt garn (60% merino, 10% silke, 15% bambus, 15% nylon) i vakre farger - som ikke så lett lar seg fotografere i vinterlyset. Her er gult og grønt, alle nyanser av grått, cerise og gammelrosa, og sikkert noen flere også. Det enkle er ofte det beste, i hvert fall når det gjelder sokker. De enkle sokkene sitter best på foten. Med så mange farger er det sikkert det lureste også - så får fargene spille hovedrollen. Det eneste "nye" jeg prøvde meg på her, var å strikke sålen på samme måte som "forsterket hæl", fordi jeg trodde det ville bli mykt og godt å trå på. Men sokkene er utrolig myke uansett, og det var mye (og forsinkende) arbeid i forhold til effekten, så det er ikke bryet verdt. Men det var et interessant eksperiment. Og nå venter jeg spent på februar-garnet.


Og til alle dere som strikker og strikker og strikker og strikker på Citron-sjalet, vil jeg bare få komme med følgende trøstens ord: Keep calm and carry on! Det er verdt strevet - og du blir ferdig til slutt, det bare føles ikke sånn. Jeg strikket seks rapporter med mønster på mitt (mot fem som det står i oppskriften), og jeg hadde godt over 600 masker på slutten, såvidt jeg husker. Kjeeedelig...gjesp.Men nå er sjalet i bruk. Ikke så lett å ta bilde av seg selv, men her har dere meg på badet, blant tannbørster og håndklær, godt innsvøpt i Citronen. Etter ca 600 forsøk, ble det dette blinkskuddet som vant. Hendig og varmt sjal for en stakkars krok med kink i nakken. I dag var jeg hos kiropraktor, som knakk nakken min to ganger. Men hodet sitter fortsatt på, og nå kan det bare gå fremover. Må jo komme i strikkeform igjen til OL! Det blir nok noen timer foran TV-en, så det gjelder å være godt forberedt. Jeg kommer nok ikke til å gå tom for garn, i hvert fall...

Ha en fin torsdag! Det skal jeg, nemlig!

24 kommentarer:

 1. Sjalet/skjerfet så skikkelig lekkert ut!
  Og sokkene er som de skal være;)
  Du bruker så mye flott garn som jeg aldri har hørt om, må visst på nettet å shoppe,jeg også;)
  Ha en flott dag og klem;)

  SvarSlett
 2. Hejsan!!
  Ville bara säga att sockgarnet var jättesnyggt.. Känner lust att börja sticka sockar igen..
  Med vänliga hälsningar Lena D

  SvarSlett
 3. Hei hei :)
  Så mye fint du lager. Sokkene var veldig søte og så deilig ut på foten. Likte veldig godt citronsjalet ditt også. Det var pent å se på samtidig som det så ut til å være varmt og godt.
  Den garnklubben er den bare for strikkere eller heklerer også ? :)
  Kommer gjerne innom her igjen på besøk :)
  Ha en fin dag.
  Trude :)

  SvarSlett
 4. Jeg er imponert over at du gjennomførte med 600 masker på pinnene. Det høres nesten uoverstigelig ut. Men resultatet ser veldig bra ut :-)

  SvarSlett
 5. Flerfarget garn er min favoritt! Flotte sokker og fint sjal :)
  Je ser også fram til OL, da skal det heies og strikkes!

  SvarSlett
 6. Lekkert garn! Enkle sokker uten mønster passer best til flerfarget garn, syntes nå jeg; så jeg likte disse ekstra godt!
  Og oppskrift på Citron er printet ut og ligger og venter på meg...
  Har noe sort lace-garn som roper på å bli brukt!

  Jeg skal også ha en fin torsdag! :-)

  SvarSlett
 7. Ravelry har hengt seg på Keep calm plakatbølgen, har du sett dem? Keep calm and knit on / Keep calm an crochet on :D Skal visst trykkes opp snart såvidt jeg har skjønt.

  God bedring! Deilig med en flott og lunende "citron" rundt en stiv nakke :DD

  SvarSlett
 8. Fine sokker i en vakker farge, jeg blir "nesten" overtalt til å strikke sokker også når de ser så flott ut. Men etter at jeg "måtte" strikker sokker da jeg var meget ung, har jeg bestemt meg: aldri mer sokker :)
  Sjalet ser varmt og godt ut! En Citron sjal kommer jeg vel ikke å strikke, for mange riller med bare rett og vrang....

  SvarSlett
 9. Flott sjal, men 600 m det høres liiiiitttt trøttende ut ;)
  Fine sokker, spennende garn.

  Tenker på dere senere i dag, kos dere.

  SvarSlett
 10. Stakkars deg med nakken knekt to steder, heldigvis kan du varme opp bruddene i det fantastiske sjalet. Jeg bøyer meg dypt i støvet, 600 masker - i tillegg til to helt like sokker! Det hadde aldri jeg greid, hadde kjedet meg fordervet.

  SvarSlett
 11. Hei!
  Har sansen for enkle sokker med fine farger, jeg også. Sjalet er kjempefint, men det utgår som aktuelt prosjekt da jeg leste masketallet.
  P.s Lurer på om man får kjøpt slike turbo-strikkepinner du tydeligvis har!??? :)
  Hilsen Berit

  SvarSlett
 12. Hei, så flott å lese om det du lager. Blir kjempefint og det ligger jo noen timers arbeid bak dette, tenker du strikker ganske fort :-).

  Jeg gleder meg også til OL, og da må jeg ha litt alternative håndarbeid å sitte med.

  Ønsker deg en riktig fin dag.

  SvarSlett
 13. Herlige sokker, jeg eeelsker fargene!

  Jeg hadde planer om å strikke Citron jeg også, men dersom det er så kjedelig å strikke,så vet jeg sannelig ikke... Uendelig mange masker, og å strikke vrangt tilbake er ikke akkurat min favorittsyssel for å si det sånn...
  Men ditt ble fint da! :)

  SvarSlett
 14. Det ble lekre sokker! Chiligredelin garnet er så fint. Har fortsatt et hespe som skal bli sjal, men fargene er ikke helt som jeg trodde.

  Litt av en innsats med Citron-sjalet, men vel verdt strevet. Ha en fin kveld! :)

  SvarSlett
 15. Flotte sokker og garnet så helt nydelig ut. Du strikker med så mange ukjente garnsorter og jeg kjenner jeg blir litt misunnelig:-) Jeg håper du ikke har strikket på deg kink? For da må du holde opp ei stund og det høres ikke hyggelig ut.
  Prøv å kos deg å kom i OL form - regner med det blir noen timer foran tv'n her i huset også

  SvarSlett
 16. Nydelig sjal. God bedring! Håper OL-formen kommer..

  SvarSlett
 17. Hei og takk for i dag :))
  Har kommet inn døra hjemme nå, passe sliten men veldig fornøyd med dagen. Håper vi kan få til fler møter med tiden.
  Herlig sjal!
  Klem

  SvarSlett
 18. Enig i det med sokker, det enkle erofte det beste!
  Jeg har aldri prøvd meg på forsterket hæl, det var en god ide å gjøre det på hele foten! Eventuelt akkurat der man pleier å slite mest!

  SvarSlett
 19. Fine og gode sokker og eit nydelig sjal!! Håper nakken din kjem seg snart!! God helg:)

  SvarSlett
 20. Vad kul att läsa om dina nya fina sockor, jag har nämligen precis skrivit på min blogg om att jag funderade på att sticka förstärkt häl under hela foten på mina strumpor. Och nu vågar jag göra det, när du också gjort så, tack!
  Din Citron är fin - hur många meter garn gick det åt till en sådan stor Citron??
  (krya på dig i nacken!)

  SvarSlett
 21. Lovely socks. Citron shawl is fantastic.

  SvarSlett
 22. Så fine sokker. Likte fargene veldig godt. Det er alltid spennende å se hvordan fargeforløpet blir med sokkegarn! Kvaliteten hørtes også deilig ut.

  Ha en god helg, og god bedring for nakken :)

  SvarSlett
 23. Sjalet var kjempelekkert og gryteklutene herlige! Har noen lignende på vent. De venter egentlig på at jeg skal få tid midt oppi OL strikking...=P
  Evt. blir de påmeldt i etterkant hvis jeg ræserstrikker fort nok!

  Så gøy at du har fått treffe noen live! Jeg har vært så heldig å fått vært med på det noen ganger, og sist gang hadde jeg og Teraks en veldig hyggelig kaffe og strikkestund på Hard Rock Café i Oslo=D

  SvarSlett
 24. Halloysen.
  Tok dere ingen bilder på "strikketreffet" deres da???
  Takk for at du nevner Citron-sjalet, for jeg er snart ferdig, men mitt er ikke som alle andres!!! Jeg har nemlig ikke fulgt oppskriften, så det blir nok et annet navn på mitt sjal, som sikkert ikke blir et sjal heller.....he he, det skal bli spennende å få det av pinnene!
  Ellers er jeg også på sokker nå. Men ikke få sjokk, jeg er ikke hekta, og IKKE ferdig med noen enda, så det spørs om det blir èn av hver sokk. Ja, jeg bare advarer!!!

  SvarSlett