tirsdag 23. februar 2010

Litt farger i alt det hvite...


I dag er verden hvit. Hvit himmel, hvit luft, hvit snø. Puddersnø – store snøkrystaller som samler seg i store dotter og flagrer fnugglett bortover. Hvitt og vakkert. Det har det vært i mange uker og måneder, og det vil nok fortsette i minst to måneder til – mens bloggere i mildere klima tuter i vei om vår. Vår??? Det synes nesten uvirkelig akkurat nå at det kan bli vår noen gang...

Som en motvekt til alt det hvite kommer her en kavalkade med sydlig blått og grønt og fine farger. Bare fordi det er deilig med litt kontrast i hverdagen. Bildene er fra vår ferie i Hellas i fjor høst. Grekerne stikker ikke bare innom Maxbo og kjøper seg en dør eller et vindu lik alle andres, på tilbud. Nei, grekerne har opphøyet dør-og vindusgreiene til den reneste kunst – og det er en sann nytelse for øyet. Det finnes visst ikke to like dører i Hellas. Er det ikke fint?!
15 kommentarer:

 1. Dette er de flinkere til i varme land, og det er så mange herlige inngangsparti.
  Nå fikk jeg litt reiselyst, kan du si;)
  Kos deg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Hei Annepålandet!
  Det var godt å se litt sommmerlige bilder i dag som det er så kaldt. Deilig å tenke på at vi går en fin vår og sommer i møte..... Og jeg har faktisk ikke lagt merke til at ei dør kan være så dekorativ og flott, før du presenterte dem på denne måten. For meg har ei dør vært ei dør frem til idag.... (Må ut å sjekke inngangspartiet vårt etterpå!!)
  Takk for fine bilder, det nederste var nok et glimt av huset til Karius og Baktus det er jeg sikker på!!
  Berit

  SvarSlett
 3. Fine dører, også helt uten snø! Jeg har en plakat som heter: Dører i Oslo laget i forb. med en fotoutstilling og sannelig er det ikke mange fine dører her også. Det handler vel kanskje mest om å holde øynene åpne. Ha en fin uke Anne! :)

  SvarSlett
 4. Veldig pent med slike dører og vinduer.

  SvarSlett
 5. Vi hadde knallblå dør vi, men måtte skifte den pga slitasje, så nå er den like hvit som huset og all snøen ;)

  SvarSlett
 6. ÅÅÅåååååååå jeg leeeengter etter Hellas jeg.....! *sukk* Kjenner lukta av grillet lam og tzatziki og ...hjelp... jeg MÅÅ til Hellas igjen...!

  SvarSlett
 7. Jovisst er det flott med fine dører og vinduer!

  Koselig at du vil bli med på min give away ;) Ha en fin kveld!
  Klem fra meg!

  SvarSlett
 8. For en fantastisk bildekavalkade. Kjempefine dører og porter!
  Og jeg fikk lyst til å reise til varmere strøk...
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 9. Jeg elsker de skønne døre. har 2 plakater om dem.... tak for humørsprederen

  SvarSlett
 10. Jammen mage fine dører o vinduer. Nederste bildet er superartig da....
  Ha en fin morgendag. Klem :O)

  SvarSlett
 11. I have winter & snow on the brain so I didn't realize these doors were from a sunny local until I translated the page! Love the doors.

  SvarSlett
 12. For noen fine dører!
  Det er ganske langt mellom dem her til lands synes jeg. Før i tiden da man bestillte døren hos en snekker var det nok annerledes, det kan man se på gamle hus.
  Men våren du den lar vente på seg her i sør, man må nok ganske langt sørover for å finne noe som minner om vår. Her er alt bare hvitt, hvitt og atter hvitt og jeg bor omtrent så langt sør i landet det går ann å komme.
  Men lengte etter våren og drømmer om den- det gjør jeg:)))

  Takk for en titt på mange flotte dører og vinduer, skulle gjerne hatt en av dem jeg!

  SvarSlett
 13. Jo du verden, det er kjempefint. Kanskje vi burde lage en ytterdørkampanje? Nei til fabrikkdører? Den lille gluggen på det siste bildet var bare helt yndig, og se det fine soltaket over :)) Du har øye for fine detaljer!

  SvarSlett
 14. Så mange flotte dører og vinduer du har funnet. Litt sol og varme hadde gjort seg snart...

  SvarSlett
 15. Å, vakre bilder, som får meg til å lengte enda mer etter våren. Nydelig!

  SvarSlett