søndag 22. november 2009

Tredje veckans projekt i "Anvend det du har"-utmaningen November 2009

Jeg har allerede blogget tredje ukes prosjekter i  Beas Novemberutfordring - men her er en kort oppsummering:

#5 er disse sokkene - de er altså ferdige men er gjemt bort for å bli julegave.


#6 er den grå silkegenseren. Å sy i et bånd for å unngå at halsutringingen siger ut, var særdeles vellykket og kan anbefales på det varmeste. Nå har jeg brukt genseren flere ganger, og den holder fasongen. På kjøpte gensere er jo ofte halsen forsterket med bånd, så hvorfor ikke i hjemmelagde? Her er et detaljbilde, i tilfelle noen lurer på hva som skjedde. Båndet er et vevd, litt elastisk bånd jeg tilfeldigvis snublet over i en butikk som fører garn og sysaker. Det er sydd på for hånd med vanlig sytråd og små tråklesting, eller kanskje det heter forsting? Det er i hvert fall enkleste type sting - type sånn som barn syr når de ikke har lært å sy enda. Alt har samme farge, så stingene syns ikke. Hekten har jeg kjøpt på Bogerud. En helt vanlig hekte - men stor.

Jeg har gjort ferdig flere småprosjekter også, men siden det blir mørkt nesten før det blir lyst nå i november, har jeg ikke fått til noen vellykkede bilder. Men hvis jeg sitter klar med kameraet - som en naturfotograf som venter på elgen - så kanskje, kanskje jeg greier å fange dagslyset de minuttene det er her en av dagene til uka? Da skal jeg prøve å få tatt noen brukbare bilder. Det er et par luer, blant annet, og alle som har prøvd vet jo hvor vanskelig det er å ta fine bilder av seg selv med lue på. Og med lysmangel i tillegg - ja da ligger det an til noen saftige blitzbilder, er jeg redd. Ja, utfordringene står i kø. Ha en fin uke!

6 kommentarer:

 1. Så bra da, at pinnene går selv om fotolyset virkelig er en utfordring. Noen regnværsdager er det ikke dagslys i det heletatt. Iallefall ikke det vi søringer kaller dagslys:) Fin mandag til deg.

  SvarSlett
 2. Hei!! Godt tips det med å sy i bånd!! Skjønner godt det med lyset!! Nesten ikke vits å ta bilder- og blitz er pyton....Vi får vente på våren.......Hilsen AnneK:-) ps.burde hengt meg på den, Bruk det du har utfordringen...Har nok, men kjøper stadig.

  SvarSlett
 3. Så flink du har vært, jammen lurt med en oppsummering. Ja jeg syntes du kan gi deg selv et klapp på skulderen jeg.Nei lyset er ikke greit om dagen,og det er så kjedelig- alle bilder blir så rare. Hehe ja du kan jo prøve å jakte på lyset, det er visst det ekte fotografer gjør :-) I en viss butikk fikk jeg vite at lyset bestemmer motivene. -Og skal man ta bilder av en sommerfugl bør man sette seg ned i engen et par timers tid for å komme inn i miljøet. Da blir sommerfuglen vant til deg, og du kan ta flotte bilder. Ja det er kanskje litt utover hva jeg har tålmodighet til :-) Har forresten prøvd å Google etter pene skråbåndkanter, men ikke så lett å finne det rette søkeordet hehe. Får ta meg en tur på biblioteket. Ha en fin uke Annepålandet!

  SvarSlett
 4. Så flink du er og får ting uuna. Flotte ting er det også.

  SvarSlett
 5. Så fint og smart med det båndet!! Det skal jeg sannelig huske;)
  Ha en fin kveld og klem;)

  SvarSlett
 6. beautiful knit.
  I am trying to organize the yarn ball swap on my blog and I have no email or way to get in touch with you.
  If you could please email me your valid email address at my email listed on my blog...and thank you for joining!

  SvarSlett