fredag 13. november 2009

Andra veckans projekt i "Använd det du har" - november 2009

Jeg er jo med i svenske Beas Novemberutfordring - en stor takk til Bea for bra initiativ!

Første uka ble jeg ferdig med Praktiske Petra-skjerfet (#1) med garn fra lageret. Denne uka gjorde jeg ferdig Sylvias vanter (#2). Jeg glemte visst å skrive i innlegget at de inngikk i Novemberutfordringen. Og videre - lue og votter (#3 og #4):


One Day Beret av Kirsten Kapur, samme damen som designet Mysteriesokkene jeg var med på i oktober. Enkel og grei lue som du strikker på en kveld eller to. Mer på Ravelry.Og se, det digre, varme alpakkaskjerfet jeg strikket i vår matcher perfekt! Snakk om flaks. Det ble pulsvarmere også - Ysolda Teagues Garter Stitch Mitts:


Enklere kan det vel knapt nok gjøres. Gode og varme og deilige å ha på. Mer på Ravelry.
Garnet fant jeg i en lokal garnbutikk tidligere i høst - Palett fra Sandnes. Det var deilig og mykt og 100% ull - med lange fargeskift og med alle mine favorittfarger i ett nøste! Dyp rød, dyp grønn, koksgrå og lilla - pluss en dæsj knall grønt som havnet som en glorie oppå lua. Det egner seg ypperlig til rillestrikk/rettstrikk. Jeg fikk nesten litt Noro-følelsen (men bare nesten). Billig var det også, som norsk garn oftest er. Jeg skulle ønske det ikke var superwash, det kler ikke dette garnet så godt. Men fargene er flotte! Det finnes i en tynnere variant også, Palett Mini, som også så veldig fint ut. Fargene ser litt blasse ut på min skjerm - de er klarere og finere i RL.Jeg hadde tenkt å gyve løs på STORE ting - ting som virkelig ville frigøre plass i strikkekurven, men så kom den grisete grisesyken og nedsatte produktiviteten betraktelig. Så jeg har nok å drive med en stund fremover.

Men snart er det jul. Vi tar ganske lett på julen her i huset - ingen sliter på seg hekseskudd og dårlige samvittigheter på grunn av julen her hos oss. Ikke kjøper vi oss til fant på julegaver heller. Nei, november og desember forløper pent og rolig - men visse tradisjoner har vi jo. Julekalenderen og kalenderlys, for eksempel. Det blir ikke jul uten. Hvert år henger en rad av kalenderpakker på en snor tvers over spisestua. Etter hvert som desember skrider frem og pakkene tynnes ut, henger vi opp julekortene som kommer i posten i stedet. Når julen ringes inn, er snora full av julehilsener fra kjente og kjære, og tradisjonen tro henger de oppe helt til påske. Sånn har det blitt, og sånn skal det være. Sønnens kjæreste lo godt da hun hørte at han fortsatt fikk pakkekalender av mammaen sin - i en alder av nitten år. Da Dattera flyttet ut, fikk hun snor og skruer med til hybelen, og kalenderpakker med nummer på i posten. Jeg håper hun ikke jukser, for man skal ikke tukle med tradisjonene.

I pakkene ligger små og store ting til Hygge og Nytte. Da ungene var i verste slyngelalderen, klagde de over Nytte, og da truet jeg med å legge ned hele ordningen. Men det ble nedstemt i familiedemokratiet - for man tukler ikke med tradisjonene. Da ungene var små, var desember en travel måned. Det var juleverksteder og arrangementer og avslutninger i barnehager og på skoler og på alle fritidsaktivitetene. Det var hyggelig, men hektisk. I tillegg måtte vi jo følge med på Barne-TVs julekalender og lese et kapittel i Jostein Gaarders "Julemysteriet" hver eneste dag. Ikke rart det ble litt travelt. Nå er det bare Julekalenderen igjen. Og den koser vi oss med. Du skal ikke se bort fra at det blir litt hjemmestrikk i den i år også... ;)

16 kommentarer:

 1. Hei!
  Du har jamen produsert mye, trass i svineinfluensaen! Lua her er topp, jeg så et par nydelige hansker nedafor her, og lekkert skjerf!
  God bedring til deg!

  SvarSlett
 2. Nydelig lue, fine farger og veldig kledelig! Passet fint til skjerfet ja. Heldige unger som fortsatt får kalendergaver, tenker det er stas ja! Ha en fin fredagskveld! :)

  SvarSlett
 3. Så mye fint du har strikket, og fint bilde av deg. Så koselig å høre at barna fortsatt får pakkekalender :) Jeg får fortsatt godteri i påskeegget mitt jeg (det står hjemme hos moren min)hehe og jeg er straks 40 ;)

  God helg! Klem Tino :)

  SvarSlett
 4. Så flott sett du har strikka og i så nydelige farger!! Ja det er viktig å holde på tradisjoner, høres koselig ut med pakkekalender:))

  SvarSlett
 5. Knallfine farger på det settet!
  God helg :-)

  SvarSlett
 6. Her var det masse fine strikkerier. Holder selv på med Petra-skjerf for første gang. Tipper det blir flere av dem. Kanskje julegaver.
  Ha en super helg.
  Klen :)

  SvarSlett
 7. Det er godt du holder på tradisjonene, kalender skal det bli her og. I år blir det en lit enklere variant med Tv kalender men i helgene blir det litt ekstra paket.
  Du produserer så mye fint og det i en forferdelig fart.

  Ønsker deg en fin helg!
  Pernilla

  SvarSlett
 8. Du verden, for en syk person å rekene strikker du masse fint. Håper du blir snart frisk igjen.
  Takk for alle linker, kan være lurt å strikke små Julegaver til min dotter og mine barnebarn. Artig med Julekalenderen til store barn óg ;-)

  SvarSlett
 9. Den lua var bare super! Fargene likte jeg også og er det ikke greit av og til med litt strikk som går kjapt unna? Jeg ser du er på medisin:-) og håper den virker. Skal prøve å bli vaksinert til uka så jeg slipper unna svineriet.
  Ha en finfin lørdag!

  SvarSlett
 10. Juletraditioner er en god ting, når bare ikke man bliver stresset over dem. En superfin hue du har strikket:-) Håber du snart kommer dig ovenpå influenzaen.

  SvarSlett
 11. Superproduktivt, og så fine farver. Men jeg holder med, superwash tar jo bort lite av moroa. Og så heldige dere er som kan få tak i Tamiflu i Norge - her er det fortsatt reseptbelagt, og da jeg spurte legen om det till datteren som fredag hadde 39.4 och pusteproblem, var det blankt nei:-(. God bedring!

  SvarSlett
 12. Herlig lue!
  Her stresser vi heller ikke så mye med jula ;) Men tenning av lys hver søndag og adventskalender må det være. Har laget en egen vri på advkal her - aktivitetskalender kaller vi det. Etter at det ble flere unger syntes jeg det ble sånt styr med ørtogførti små pakker, så her henger det heller en liten lapp med en ting vi skal gjøre. Kakaebaking, juleverksted, lommelyktur osv. Koselig å bruke desember til å samles og gjøre tin sammen!

  SvarSlett
 13. Vad söt du är i mössan o den fina halsduken till!

  SvarSlett
 14. Kjempefit sett du har laget, skal ta en ekstra titt på luemønsteret og kanskje prøve meg. Fortsatt god bedring :-)

  SvarSlett
 15. Lekker lue! Og vanter! Og så flott at det matcher skjerfet. Koselig kalenderhistorie du forteller. Vi har liksom aldri hatt annet enn kjøpekalendere med rar utenlandsk i sjokolade vi, så jeg er litt misunnelig :-) Tradisjoner skal man ta vare på!

  SvarSlett
 16. Hei igjen :-)
  Jeg la opp like mange masker, og jeg strikket fem mønsterrapporter før jeg felte av. Jeg syntes det ble passe, men det går jo greit med fire eller seks også alt ettersom...

  SvarSlett