mandag 16. november 2009

Mørketid...

November er grå, mørk og stusselig. Tåka ligger tett og regnet trommer mot taket.

Det er en helt spesiell stemning når det regner. Da jeg var liten, var vi ute og lekte hele dagen. Barn var det den gang. Lite bryderi for mor og en sunn sjel i et sunt legeme. Men når det regnet som verst og alle klærne var gjennomvåte, inkludert de grå, hjemmestrikkede vottene og de rødrutete Helly Hansen gummibuksene, da fikk vi være inne - i hvert fall til klærne tørket. Da satt jeg på kjøkkenet, klemt inn bak respatexbordet, og spiste leverposteiskiver med H-melk til - for det fantes bare H-melk den gangen. Og kefir. Dro du neglen bortover melkekartongen, kom voksen av i lange striper, for kartongene var vokset. Jeg hørte på regnet, på sentrifugen i vaskerommet rett ved siden av, og på moren min som effektivt ekspederte husarbeid på kjøkken og vaskerom samtidig - med forkle på. Da krøp jeg sammen der i kroken min og fikk gåsehud av rent velvære, og det var en helt spesiell stemning - som jeg kjenner når regnet trommer mot taket og vaskemaskinen går og det er mørkt ute men lyst inne.

Jeg har strikket ferdig prosjekt #5 i Novemberutfordringen - sokkene du så et glimt av i forrige innlegg. Det er en julegave, så du får ikke se mer heller. Strikket av årgangssokkegarn fra lageret - garn som har ligget i kjelleren over flere år og kanskje blitt bedre av lagringen, hvem vet?

Nå legger jeg siste hånd på en genser - grå for å matche dagen forøvrig. Mer om den i morgen.

Skulle du føle deg ensom i ditt strikkeliv, er det bare å logge seg inn på Ravelry - der deler du skjebne med 513 187 andre med felles lidenskap. Det er en hyggelig trøst i mørketiden. God mandagskveld!

14 kommentarer:

 1. Her har vi flott vær, bare så det er sagt;)
  Kos deg med kaffen og strikketøyet og nyt regnet som trommer ned..koselig det også;)
  Ha en fin kveld og klem;)

  SvarSlett
 2. Her er det litt grått og trist, men det regner ikke. Siden vi fikk lys på balkongen, er det koselig å se ut av stuevinduene på kvelden, uansett vær. Jeg nyter synet.
  Klem :)

  SvarSlett
 3. Ja - det er litt grått og trist til oss nå:-) Jeg måtte le litt når jeg leste om melkekartongen og voksbelegget - gjorde det samme. Helt supert vær å strikke i, jeg skal snart på strikkekafe og det er et lyspunkt i en grå novemberkveld.
  Kos deg;-)

  SvarSlett
 4. Kanskje sokkegarn er som god vin, blir bedre over årene :)
  Vi har had flott vær de siste ukene med SOL !
  Kos deg med kaffekop og boller :)

  SvarSlett
 5. Er nok gråvær her også, kunne godt kommet litt snø så det ble lysere.
  Jeg er spent på hva du strikker på?

  Ha en fin uke, været får vi ta som det kommer ;) Klem T

  SvarSlett
 6. hei Anne
  Her går strikkepinnene varme inne hos deg. Og såååå mye flott du har strikket!!
  Gleder ,meg til å se den grå jakka du gjør ferdig. Og nå forstår jeg at du kler grått, med de brune øynene og mørkt hår. Du ser nok fabelaktig ut i grått!!

  Så koselig å lese om dine barndomsminner om regnet. Jeg hadde det også sånn. Ut måtte vi, selv om det regnet. Og noen ganger fikk de oss nesten ikke inn igjen heller.
  Jeg laget hytter av pledd og stoler, og lærte det villig bort til ungene da de var små. Tenk å ha sitt eget lille krypinn!!!!
  Ha en fortsatt fin kveld...hjesp! lager meg kaffe for å komme igjennom kvelden.

  SvarSlett
 7. Herlige minner og flott fortellerkunst. :)

  God mandagskveld! :D

  SvarSlett
 8. Å, sånt et herlig glimt av din barndom!
  Takk for medfølende kommentar hos meg, Anne!
  Nå ligger pusen under grus og stein bak drivhuset, så ikke reven får tak i ham!

  SvarSlett
 9. Deilige minner.
  Savner å være barn ganske ofte. Tida fra 3-8 var herlig. Men det er litt godt med gråvær nå også. Krølle seg sammen med strikketøy og lydbok og drikke kakao med krem.
  Jeg er spent på jakka di jeg. Den så pen ut!

  Ønsker deg en god kveld!

  SvarSlett
 10. Herlig beskrivelse av barndomsminne... Jeg hadde også rutete gummibukser og ullvotter som tovet seg til små klumper.

  SvarSlett
 11. Jeg kan ikke huske en eneste regnværsdag jeg. Jeg tror ikke det regnet da jeg var barn. Regnet kom samtidig med at jeg kom i puberteten. Snålt det der.

  Men jeg kjenner igjen følelsen du skriver (så utrolig bra) om. Burde kanskje huske på den oftere. Så takk for påminnelsen.

  SvarSlett
 12. Åh, så mye flott du har laget ferdig. Tror kanskje jeg også skulle vært med i den "gjøre ferdig" utfordringen, sånn at jeg også hadde blitt ferdig med noe.
  Liker godt både lua, skjerfet og Ysolda pulsvarmerne... Syns Ysolda designer mye fint!

  Kjente meg ganske mye igjen på din bardomsbeskrivelse. Både at man var ute i all slags vær, ble våt og kom inn igjen til mors trygge kjøkken. Du er flink til å beskrive følelser/"bilder"... ;O)

  Ha en fin dag videre!

  SvarSlett
 13. Fine barndomsminner! Jeg husker en gul regnjakke med gul sydvest til, for sydvest måtte det være. Vi gikk og ringte på og spurte om nn ville komme ut og leke. Det ville aldri barna mine, de ville ringe og avtale besøk inne isteden. Tidene forandrer seg! Ha en fin mandagskveld! :)

  SvarSlett
 14. Nå er det meldt SOL i morgen - åh herlig!! Juks å ikke vise frem strikkeriet, vi er jo såå nyskjerrige :-) Jeg må bare takke deg for tips om FotoVideo! Det har tatt litt tid å få besøkt butikken, for på turene til Oslo går tiden med til å hjelpe moren min - men nå har jeg vært der :-) Og jeg kommer igjen det er sikkert! Så mye flott utstyr, og det var bare å prøve på kameraet :-) Jeg har fått en fotofavorittbutikk!

  SvarSlett