torsdag 5. november 2009

Featherweight Cardigan...

Er jeg her fortsatt? Jada.
Har jeg sluttet å blogge? Neida.
Det går bare litt tregt om dagen. Jeg har jo meldt meg på svenske Beas "Använd det du har"-utfordring, og har besemt meg for å definere det som Det jeg har i strikkekurven. Og det er ikke lite. Nå har jeg tenkt å gjøre ferdig det som er der - i hvert fall noe av det. Og det går fremover, sakte men sikkert.


Men først skal jeg blogge Featherweighten min. Den har vært ferdig en stund, og ved nærmere ettertanke er jeg godt fornøyd med den. Jeg ville ha en lett jakke til å bruke utenpå topper og tunikaer, så den måtte ikke være for trang. Min er ikke så trang som originalen. Jeg ville ha den litt lenger også. Jeg strikket i Shetland Soft fra Malsen og Mor, i en vakker melert, mørkebrun farge. Etter vask ble garnet mykt og fluffy. Jakka er lett som en fjær - den veien bare 212 gram. Da jeg la den inn i skapet, oppdaget jeg at den er nøyaktig samme farge som Garter Yoke Cardi-en min, som jeg strikket i vår. Den har jeg brukt masse. Begge mørkebrune, begge strikket ovenfra og ned. Men det er to helt forskjellige jakker - den ene tynn, krisp og fnugglett i melert garn, den andre tung, god og varm i håndfarget garn med fine fargeskift. Så nå er jeg ingen grå mus lenger, jeg er en brun en...


Myke fakta:
Oppskrift: Featherweight Cardigan, fra Knitbot/Hannah Fettig.
Størrelse: Medium. Jeg brukte tykkere garn og tynnere pinner enn i oppskriften for å få sånn ca samme strikkefasthet, dvs 24 masker pr 10 cm.
Pinner: Rundpinne 3,5
Garn: Shetland Soft fra Malsen og Mor i fargen Coffee, 5 nøster a 50 gram
Modifikasjoner: Jeg ville ikke at kanten skulle rulle seg, som på originalen, så jeg vurderte ulike alternativer - vrangbord, rillestrikk/rettstrikk, perlestrikk - men endte opp med en bølgekant etter DuchessOfYarnovers modell. Det fungerer ganske bra, syns jeg.
Vurdering: Meget enkel oppskrift - eller det som kalles "piece o' cake" på Ravelry. Meget enkel jakke med meget enkelt snitt - det enkle funker alltid best for meg, og meg. Meget godt fornøyd med fargen!

20 kommentarer:

 1. Nydelig jakke! Har også tenkt på å strikke denne, fikk ikke noe mindre lyst nå, når jeg ser hvor fin denne ble! :)

  SvarSlett
 2. Hur snygg som helst. Jag är riktigt imponerad!

  Ha det!

  SvarSlett
 3. Lekker - fargen også. Jakken ser florlett ut og er sikkert flott utenpå en topp.

  SvarSlett
 4. Skikkelig lekker jakke og kjempefin farge!! Grattis:))

  SvarSlett
 5. En flott jakke, jeg synes ikke det ser ut som "piece o` cake". Det eret flott stykke arbeid du har gjort. :-)

  SvarSlett
 6. Nydelig jakke! Og så er jeg så glad for at du blogget at du er med på Beas utfordring, for da fikk jeg også hevet meg med og begynt (eller fortsatt heter det kanskje ;-)) på noen av alle prosjektene som ligger. Så langt er to ferdige. Venter bare på at vaskemaskinen blir ferdig med å tove vottene mine før de blogges :-)

  SvarSlett
 7. Verkligen läcker och du har lyckats SÅ bra med kanten! Jag blir sugen på att sticka en själv! Och jag skulle verkligen vilja se dig i den!!! en aktionbild kanske? :-)

  /Janette

  SvarSlett
 8. Hei!! Fine brune jakker!!Det garnet så veldig fristende ut!! På Ravelery er det utrolig mye!! Men jeg rekker ikke alt jeg vil strikke og sy!!!! Hilsen AnneK:-)

  SvarSlett
 9. Den ble fantastisk vakker, og jeg elsker brunfargen!! Måtte legge til denne jakka på ønskelista mi etter at jeg så din. Syntes egentlig at det virka som en kjedelig jakke når mønsteret først kom, men så så jeg nærmere på det... Helt nydelig!

  Riktig god helg til deg!

  SvarSlett
 10. Fargen er vakker den. Varm og gylleden. Og den bølgekanten liker jeg virkelig. Den må jeg bruke på et eller annet. Lekker!

  I går ble poststreiken avblåst så nå er pakken på vei til deg.

  Ha en super helg.

  SvarSlett
 11. Jeg må si meg enig med alle de andre her, jakken din ser virkelig nydelig ut! Jeg syns jeg gjorde seg veldig med bølgekanten :) Og at fargen er flott er jeg også helt enig i, det er liksom litt liv i den, og brunt er varmt og deilig å ha på seg om vinteren. Egentlig er det jo slike tynne, varme plagg som er mest anvendelige, i alle fall hvis man stort sett er inne hele dagen i forbindelse med jobb.

  Jeg har tenkt på en featherweight selv også, meeeen... jeg tror heller jeg må dikte en jakke etter eget hode. Jeg har en vanvittig lekker mørk lilla som roper på meg fra lageret ;-)

  SvarSlett
 12. Oj, vad snygg, att du bara orkar sticka en hel kofta i så små pinnar. Jag är full av beundran.

  SvarSlett
 13. Takk for innspill på bloggen min om kumuggen! Da er jeg litt klokere! Ha en god helg! :)

  SvarSlett
 14. Ah så nydelig! Jeg må bare sitere en som kommenterer i bloggen min :-) du ha god smak! Lekker farge - jeg må nok se litt nærmere på det garnet etterhvert jeg også. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 15. Ja, det er allerede sagt, det er en nydelig jakke. Og nydelig fotografert. Og det ser it som nydelig garn. Et godt prosjekt med andre ord ;D

  SvarSlett
 16. Ååååå...så nydelig jakke. Og når du sier den er fnugglett, det liker jeg! (er ikke så glad i tunge klær)
  Jeg har også endel strikket i skapet, og det brukes masse. Vi er jammen heldige som kan strikke, for det er jo så IN nå for tiden. Mens vi strikkere går rundt i våre hjemmestrikkede 100% ullplagg, koser de andre seg i kjøpte strikkeplagg, noen 100% acryl, og er så fornøyde. Ja, dem om det!
  Ønsker deg en riktig 100% god helg! klem.

  SvarSlett
 17. Jeg må si som de andre her, en nydelig jakke! Florlett men likevel god og varm vil jeg tro, og fin farge.

  God helg!

  SvarSlett
 18. Hej!
  Vilken jättefin kofta du gjort, jag förstår att du är nöjd med den! Jag gillar färgen, den är härlig, får mig att tänka på god choklad... Och det är ju aldrig fel!
  Hälsar Blenda

  SvarSlett
 19. Mmmmm - nydelig! Ville ha valgt akkurat samme farge selv.

  SvarSlett