onsdag 3. desember 2014

Pasteller...

November og desember er så fargeløse og grå. Og så - på klare dager - dette merkelige, rosa lyset.





Jeg har strikket i pasteller også. Da min gode strikkevenn LivF flyttet i fjor, ryddet hun i garnet sitt og ga meg en hel pose med flott garn - både rester og nye nøster. Det var blant annet tre pastellfargede nøster med mykeste myke beige, rosa og hvitt. Det stod ikke noe navn på garnet, bare hva det inneholdt - 85% bomull og 15% kasjmir.


Det holdt akkurat til to luer. Mønsteret er Raituli, som jeg har brukt tidligere også. Veldig greit mønster, kler de fleste - og matcher naturen akkurat nå. Her brukte jeg pinner 3 og 3,5. Myke og gode, disse går til Ahus.


Ønsker deg en fin dag!

11 kommentarer:

  1. Jeg skrev en komm., men vet ikke om den ble sent eller visket ut. Kom opp noe Google konto jeg måtte logge inn på, da ble det bare tull.
    Naturen gjør noe med oss. Jeg kan kjenne en sterk lykkefølelse som gjør at jeg får mange tanker om det å leve. Den tråden du trekker fra naturen til garnet ditt, det er en del av det som gjør bloggen din unik. Herlig!
    Håper du og Tinka får noen flere blinkskudd, og en fin dag.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk skal du ha, det var vakkert sagt! I dag glemte jeg kameraet - det var dumt, for jeg fikk oppleve en fantastisk, trolsk solnedgang som aldri kommer igjen. Men men....

      Slett
  2. Så fine luene ble! Det er jo ikke noen sak når man får garn i så lekre farger :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Nettopp! Og så er det så gøy å strikke luer ;-)

      Slett
  3. Nydelige bilder og så fine luer!!! Så snilt at du strikker til sykehuset!!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Syns det er en hyggelig ting å gjøre. Får jo testet mange slags garn og oppskrifter som en ekstra bonus :-) En gang jeg var med faren min på sykehuset, så jeg en dame som gikk forbi med en av mine luer på, da ble jeg veldig rørt.

      Slett
  4. Så vakkert!
    Det gjør seg med litt sol og klarvær og når naturen smykker seg med frost og snø pluss en dæsj med rosa lys kan det nesten ta pusten fra en:)
    Luene så nydelig ut, vakre farger sammen. Så heldig du er som får fra andres overskuddslager:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg er utrolig heldig! Det er mange som ikke liker rester, men det gjør jeg - så det er forhåpentligvis vinn-vinn :-)

      Slett
  5. Nydelige bilder du har tatt. Det er så fint ute nå om dagen med rim og sol. Men jeg ser at det er meldt snø mot helgen.
    Så bra at du fikk gjort deg nytte av garnet. Delikate luer!
    Kan vi ikke treffes snart , eller er du juletravel?

    SvarSlett
  6. I høst har det helt klart vært flest av de grå og fargeløse dagene - derfor er det ekstra fint med de få rosa dagene. Burde ha benyttet det fine lyset til å ta bilder av ferdige prosjekter, men men...

    SvarSlett
  7. Lekre luer som kommer til å glede mottakerne! Vakre bilder fra høsten!
    Restegarn setter fantasien i sving, og du er en mester til å trylle fram fine strikkaplagg.

    Fortsatt fin førjul fra Ingunn

    SvarSlett