fredag 29. november 2013

Gult er kult...

GULT er nok den fargen jeg har strikket minst med. Det kommer nok av at jeg ikke kler gult selv - men jeg syns det er en fin farge. Det blir gjerne sånn. Men jeg hadde gult restegarn likevel, som jeg hadde fått fra garndonorene mine. Mange fine nøster små - og nå ville jeg lage noe av dem.

Jeg er nok det eneste strikker i Norges land som ikke har strikket Nøstebarns rillevotter. Så det måtte jeg jo gjøre noe med.

Litt Juvel eller nære slektninger (uten merkelapp), litt sokkegarn, pinner 3,5 mm. Str 3-5 år. Og nå har jeg ikke gult restegarn mer.


Oj sann, er det noen som vil ha sånne votter da??? De blir nok ikke stjålet i barnehagen....
Garnet var som sagt i fine farger, men det er ikke alltid resultatet blir helt som man hadde tenkt.

Jaja, uansett så får du ha en fin fredag! Snart er det helg!

29 kommentarer:

 1. Jeg er veldig glad i gult og til små barnehender er disse vottene helt topp! Fine glade farger, er nok flere som vil ha disse, hvis ikke tar ullprinsessen gjerne i mot ;) :P

  SvarSlett
 2. Jeg tror ikke noen har sånne, men jamen kan du være fornøyd med resultatet. :) Skikkelig gladfarge i mørketiden.
  Jeg har ikke strikket vottene til Nøstebarn. Jeg er ikke glad i rillestrikk! Sier hun som nå strikker rillejakke i Cotinga. Riktig nok i str. 8/10 år, men likevel. Har ikke mønster, og da er det ekstremstrikking, for meg. Endte opp med å "rekke ned" en nesten ferdig rygg. Hvorfor heter det å rekke opp? Jeg sier rekke ned! Man nærmer seg jo bunnen, bokstavelig og mentalt, mens man holder på å herpe et vel utført arb. Jaja. jeg kan jo flire (litt forsiktig) av det idag da. Tror at helga blir bra nå når ryggen ser ut til å passe bedre.
  En god helg til deg også!  SvarSlett
  Svar
  1. Ja så sannelig, det har du jo helt rett i - man rekker jo NED! Har aldri tenkt på det før. Men nå kommer jeg antakelig til å tenke på det hver gang jeg rekker - ned ;-)

   Slett
 3. Du er så produktiv! Hvor mange timer om dagen strikker du? God helg til deg også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Nå strikker jeg jo mest enkle småting, og det går fort unna. Umulig å svare på hvor mange timer det blir om dagen. Jeg strikker i perioder nesten hele tida - mens potetene koker, når vi er ute og kjører (Gemalen kjører, jeg strikker), alltid når jeg ser på TV - og sist, men absolutt ikke minst: Jeg har ingen hjemmeboende barn lenger. Tror det siste der er det som utgjør den største forskjellen...

   Slett
 4. De ble knallkule, synes jeg :)) Gul fredag til deg!

  SvarSlett
 5. Solskinnsvottene ble kjempefine! Og tenk så praktiske de er i barnehagen, hvor (veldig..) mange barn har like votter eller votter i samme fargenyanser. (Snakker av erfaring her, med en på 3,5 i barnehagen.)

  Håper du får en fin fredag! Og en god første advents-helg. :)

  SvarSlett
 6. Jeg synes vottene var fine jeg! Unger liker litt sterke farger (hvertfall mine) så jeg tror de kan bli en hit! Kjekt med restegarn, moro å følge med prosjektene dine!
  Ha en fin dag og en god helg!

  SvarSlett
 7. Ikke stjålet i barnehagen?! Nei, da er det fordi de er så tydelig på hvem som eier de at ingen tør. Men jeg kan tenke meg mange av barna digger disse! Skikkelig fresh farge - jeg hadde glatt strikket de til dattera mi! Gult ER kult:) Også er det veeeeldig fint sammen med feks lilla ;)

  SvarSlett
 8. God morgen.
  Ja, gult ER kult!
  Barn skal ha farger, og hvorfor ikke gult?
  Jeg gir også bort gaver med pinnene i......som du nevnte i forrige innlegget ditt. Jeg synes det er morsomt, jeg. For de tror jo at de må strikke resten sjøl.
  Ønsker deg en riktig fin helg. En gul en, og ikke en blå!
  Klem

  SvarSlett
 9. Synes vottene ble fine! Kanskje det vi kunne kalle "sol-votter", som ville passe perfekt på soldagen (når sola er tilbake etter mørketida her nord)!
  Fint å ha votter som ingen andre har - og som er lett å kjenne igjen i barnehagen hvor det sannsynligvis er "noen hundre" votter...:-)

  SvarSlett
 10. Joda, nabogutten her ville være begeistret og kalle dem for verdens superfineste solskinnsvotter. Gult og oransje er hans 'bestisfarger'.

  SvarSlett
 11. KnallKULE, Gult ER kult!
  Tror faktisk de kan bli lånt av en liten misunnelig sjel ja hehe

  KOS deg og ha ei flott førjulshelg :)

  Klem Vibbedille :)

  SvarSlett
 12. De vottene er jo helt knall!!!! Perfekt plagg!! Synes de ble fine!!! Må nok også innrømme at det er lite gult her - men det er ikke lett å finne gode gulfarger i det garnet jeg foretrekker. Den blir ofte litt oppvaskevannaktig i fargen... God helg Anne!!!

  SvarSlett
 13. Dei vart jo kjempekule! Ser nesten ut som to små gullfisk? Håper du finn ein fin mottager som kan ta dei med på leiken!! God helg til deg og!

  SvarSlett
 14. Så herlig å få brukt opp litt rester (kjenner den følelsen) gult er jo bare så fint til små votter :)

  God fredag til deg også

  SvarSlett
 15. Dette blir nok populære votter! Barn liker farger, jo flere jo bedre. Det ser vi når de fargelegger. Og votter som ikke blir borte er gull verdt. Du kan være fornøyd med innsatsen, og riktig god helg!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres lovende ut! Og jeg som syns de var så stygge. Det er håp!

   Slett
 16. Syntes de ble veldig fine. Litt Tigergutt fra Ole Brum verden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ja så sannelig. Jeg tenkte på SOL, men dette er jo TIGERGUTT ;-)

   Slett
 17. Kjempefine og fargen er strålende ! De er lette å finne igjen om de skulle bli borte og så blir man glad av sånne farger.
  Jeg har også strikket rillevotter , men de er ikke likefargespreke som dine.

  SvarSlett
 18. Kjempegule og kule! Skulle gjerne hatt sånne votter, jeg :-) (Og jeg har gult restegarn, så det kan jeg jo gjøre noe med, forsåvidt..!)

  SvarSlett
 19. Ja, man tror jo at gult ikke kan brukes. Men det er jo en sånn fin knæsj farge, gla farge.
  Syns vottene ble fine, enig med henne som nevnte tigergutt aktig.

  God helg !

  SvarSlett
 20. Drømmevotter for barnehageansatte og drømmervotter for barn siden det er så flott farge på dem. Gult er kult , tommelopp for kule votter:)

  SvarSlett
 21. Herlig farge til små barnehender!

  SvarSlett
 22. Synest vottane blei flotte i gult garn!

  SvarSlett
 23. Desse har eg og tenkt å strikke, så du er ikkje den einaste som ikkje har strikka nøstebarnvottar:) Kjempefine, og friske fargar!

  SvarSlett
 24. Kjempetøffe votter :D Jeg tror helt sikkert noen vil ha slike! <3

  SvarSlett
 25. Jeg syns de ble stilige, skikelig gladvotter! Jeg liker godt gult men som deg så er det ikke min farge og da blir det lite strikking av det. Har heller ikke strikket Nøstebarn sine votter, men har tenkt på det mang en gang ;)

  SvarSlett