mandag 25. november 2013

Litt innimellom...

Sånn litt innimellom har jeg strikket litt småtteri...


En Ambitus hals i Drops Extra Fine Merino, på pinner 3,5. 120 gram garn gikk med. Dette er og blir den beste hals-oppskriften - ingen over, ingen ved siden. Denne har jeg strikket mange av etter hvert. Fargene på bildet skal forestille beige og brunt - kanskje ikke så lett å se i høstmørket, med blå og rød kant.


En Hue med vri, gratis oppskrift fra Litlo & kalen. Kjekt luemønster, skjønner godt at det har blitt veldig populært på nettet. Men det må være noe alvorlig gæli med strikkinga mi - oppskriften sier nemlig 76 masker, det ble aaaaaltfor lite. Jeg måtte legge opp 96 masker for at lua skulle passe. Og jeg er ikke tjukkere i hue enn folk flest. Jeg gjorde min egen vri på fellingen så den skulle bli rundere og jevnere, jeg er ikke så veldig fortjust i snurp der oppe på toppen. Drops Lima - et ypperlig luegarn - på pinner 4 mm. Det gikk med et sort nøste og litt av det lysegrå - totalt 85 gram.

Disse kunne jo teoretisk sett ha inngått i Regnbue-prosjektet mitt. Men de ble strikket før startskuddet gikk, og er allerede sendt av sted i posten.

Ha en finfin dag!

10 kommentarer:

 1. Ser ut til å være gode plagg, både halsen og lua. Så jeg har notert meg oppskriftene til en senere anledning. Er halsen voksenstørrelse, eller barn?
  Kjekt å få brukt opp litt restegarn da. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Et LITT vanskelig spørsmål. Jeg liker at en hals sitter godt etter, mens andre nesten får klaustrofobi av det. Den første jeg strikket, var helt etter oppskriften - med pinner nr 4. Jeg syns den ble litt vid til meg. Resten har jeg strikket å pinner 3,5 - og jeg strikker stramt. Syns de passer fint til en voksen (=meg), men de er kanskje litt stramme. Så her må du nesten prøve deg litt frem. Til et lite barn ville jeg kanskje prøvd Babyull e.l. og pinner 2,5 eller 3? De er veldig fleksible.

   Slett
 2. Synes den lua ble skikkelig fin med rullekanten nederst! Skal merke meg oppskrifta på denne og halsen også. Lurt å høre på erfarne strikkere.... Jeg er også glad i Lima til luer.

  Ha en fin mandag!

  Klem

  SvarSlett
 3. veldig greit med småstrikk innimellom:)
  Halsen er super, jeg har strikket mange som likner veldig, men jeg har ikke noe oppskrift. De sitter godt og varmer halsen som jo er meningen med en hals:)

  SvarSlett
 4. Jeg har også strikket den luen, jeg la opp 92 masker og synes det ble litt lite til meg. Kan ikke forstå at jeg strikker sååå hardt ;-)

  SvarSlett
 5. Hehe. Gitt om jeg husker DEN halsen. Jeg ble jo ellevill da jeg såg den, og du "presset" meg til å strikke den etter en engelsk oppskrift. Men så stolt jeg var da den var ferdig, gikk jo helt fint jo!! Var et barnebarn som fikk den, og hun har brukt den flittig.
  Sånn blir det gjort av en med pedagogiske evner, dytt i ryggen og "dette klarer du."Takk for dytten.

  SvarSlett
 6. Lima er fin til luer ja, har selv brukt det til noen.
  Og det er så fint å få høre hva andre synes om forskjellige mønstre.

  Jeg venter spent på hva du skal produsere til regnbue prosjektet ditt. Blir mye fint i farger iallefall.

  SvarSlett
 7. Den halsen ble skikkelig fancy :) Likte veldig godt teksturen i den lua, ikke rart den er blitt populær! :)

  SvarSlett
 8. Utrolig flott den halsen altså! Jeg er en av dem som "kveles" ved for høy og trang hals, men det hindrer meg ikke i å strikke det likevel. Så får man bare kveles litt...☺
  Lykke til med Regnbue-prosjektet ditt. Følger spent med!
  -Anne-

  SvarSlett
 9. Superfin hals (har aldri strikket det møsnteret, men siden du skryter slik av det er det verdt å prøve) og lue Jeg liker også godt Lima til luestrikking.

  SvarSlett