torsdag 14. november 2013

Stor trafikk...


Det har vært stor trafikk her på bloggen i høst. En periode så det ut til at blogger var et utdøende sosialt medium - det var flere enn meg som registrerte dalende besøkstall og lite kommentarer. Mange droppet bloggingen til fordel for Facebook, Instagram og Twitter.

Men det har endret seg igjen - stigende trafikk og stor aktivitet, og i tillegg dukker det stadig opp nye, friske blogger og nye, flinke bloggere. Gledelig for oss som foretrekker bloggingens "langsomme" stil - mer tekst og bilder, mer fordypning, mer rom for å gå i dybden enn på andre sosiale medier.

Det er også en jevn strøm av kommentarer - både fra gamle og gode bloggvenner og helt nye og ukjente folk. Tusen takk til alle dere som stikker innom her, og tusen TUSEN takk til dere som tar dere tid til å legge igjen en kommentar! Det ser ikke ut til at folk finner de vriene robotordene så ugreie som før - alt blir jo en vane. Jeg leser selvfølgelig alle kommentarer, og koser meg med dem. Jeg stikker alltid over på gjenvisitt, det er litt av moroa. Har fått så mye god inspirasjon på den måten, og oftest prøver jeg å få tid til å legge igjen en kommentar også. Jeg svarer på spørsmål jeg får i kommentarfeltet her. Etter hvert har det også begynt å strømme på med spørsmål pr epost, og så lenge det er overkommelig, svarer jeg på dem.

Jeg får også en del spørsmål om bidrag til veldedige formål på epost - og jeg prøver å bidra etter beste evne der også. Dessverre er det ikke lett å rekke alt - men jeg trøster meg med at alle monner drar, og at LITT er uendelig mye bedre enn ingenting.

Og i går var det ny besøksrekord her på bloggen! Jeg må innrømme at jeg blir nysgjerrig når det plutselig skjer sånne eksplosjoner - hva er det som gjør at dobbelt så mange som vanlig plutselig stikker innom? Som oftest skyldes det at noen har linket hit, til et innlegg eller en oppskrift, men noen ganger finner jeg ikke ut hva det store besøket skyldes, og da blir jeg SÅ nysgjerrig... I går, for eksempel, hva skjedde da? Noen som vet?

- - -

Dagens bilde har ingen ting med teksten å gjøre. Det har ingen ting med været å gjøre heller. Jeg tar jo bare bilder når det er nok lys. Bloggere fra nord skriver om mørketida som nærmer seg. Her sønnante har vi jo ikke mørketid, men i dag føles det nesten sånn. Mørkt og stusselig fra morra til kveld. På værsiden i Aftenposten står det at sola sto opp kl 08:12 i Oslo i dag, og tar kvelden kl 15:50 - men jeg tror de tar feil. I dag gikk nok sola og la seg før den sto opp, trakk dyna godt over hodet og ga blaffen i hele Aftenposten. "Avspasering", tenkte nok sola i dag. Det er ikke nok lys til å ta bilder på en dag som denne, derfor har dagens bilde ingen ting med teksten å gjøre. Men det er litt fint da - høstens visne strå ved tjernet - etter badesesongen, men før isen kommer.

Håper du har en fin dag i høstmørket!


23 kommentarer:

 1. Ta det som et kompliment;)
  Jeg skulle ha strikket mer enn jeg glor på blogger om dagen...! Det er jo snart jul:)
  Og nå har jeg tre luer som plutselig fikk pri 1.... Ikke logisk noe her om dagen:D

  SvarSlett
 2. Ja, kan du forstå det. Enkelte dagar fyk lesartalet til vers.
  Får også eindel anonyme kommentarar, men dei stoppar i e-posten, kjem
  ikkje inn i bloggen heldigvis. Veit ikkje om det er noko eg kan gjere for å stoppe det..:(
  Du har ein fin blogg så det er ikkje rart mange stikk innom.
  Eg vil legge meg til som følger for å få sjå meir til deg.
  Oppskrifta på vottar vil eg prøve. er ingen "ræser" å strikke så
  kanskje eg kan få til denne sidan du skriv at den er enkel.....

  Fin ettermiddag frå Anne-Mari

  SvarSlett
 3. Høstmørket har senket seg her også. På grunn av terrenget ser vi ikke sola igjen før ca 1. febr. Det blir ikke mange bilder på denne tida, nei. Det blir liksom så grått og trist :(

  God helg (ganske snart iallefall)

  SvarSlett
 4. Hm, noen ganger er det linker som fører lesere til bloggene våre. Og det er ikke lett å vite hvorfra. Men på feedjit går det jo an å se hvor leserne kommer fra, via hvilke sider. Kanskje et svar der?? Godt at bloggene igjen blir mer besøkt. For min del er det mye mer givende og interessant med blogger enn FB.

  SvarSlett
 5. Koselig med mye besøk på bloggen, og ekstra kjekt er det med kommentarer. Jeg føler jeg har fått mange "bloggevenner" den tida jeg har holdt på. Koselig å være følger hos deg i alle fall.

  Fin strikkekveld! Her er det sokker på pinnene, helt alminnelige med garn fra coopen.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 6. Syns det å lese blogger er mye bedre enn FB, man får både lest og sett mye mer.
  Sant det der med sola og hvordan man blir innskrenket i fotoseansene. Godt lys er et must, men man kan jo ikke vente i evigheter heller på å ta nødvendige bilder. Det får bli som det blir noen ganger.

  Liker å lese dine innlegg jeg, både turer og strikkerelaterte.
  Ha ei forts fin torsdagskveld.


  SvarSlett
 7. Kanskje ryktet om den nydelige genseren din spredde seg, mange ville sjå. Nei, jeg vet ikke. Ikke har jeg blogg heller, men ivrig leser av ulike blogger er jeg. Veldig koselig å se hva dere superflinke damene får til. Din blogg er virkelig en favoritt. Ganske ofte ferske oppdateringer,(det tror jeg er viktig), variert og godt skrevet med nydelige bilder. Aldri kjedelig, mye humor og mange flotte strikkearb. Kan man forlange mer? :)) Håper du fortsetter og fortsetter...
  Ha det fint, blir vel sol hos dere nå. Vi venter på storm og meganedbør. Jaja, vi står han vel av.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Liv, det var vakkert skrevet! Jo, jeg kommer nok til å fortsette bloggingen en stund til.

   Og akkurat nå er jeg skikkelig på restegarnkjøret, skal jeg si deg, og koser meg veldig med det. For øyeblikket blir det mye votter. Og så blir det en liten rest etter det, og så må jeg begynne på et nytt resteprosjekt, og så blir det en liten rest etter det, som får bli med i et nytt resteprosjekt .... og sånn går no dagan. Og garnet tar aldri slutt :-)

   Slett
 8. Selvfølgelig er det stor trafikk på bloggen din , den er jo helt super. Handler både om hund, strikking og mange fine naturbilder. Kan jo ikke bli bedre enn det. Jeg har noen ganger lesepause, men din blogg er noe av det første jeg går inn på når jeg er i gang med blogglesing igjen:)Er så glad for at en del av dere blogger trofast hele tiden, så tusen takk:)

  SvarSlett
 9. Jag håller helt med om att blogga ger mer djup och innehåll. Facebook har jag aldrig riktigt förstått mig på!

  SvarSlett
 10. Jeg så noen hadde linket til Cocoon-lua di fra Strikkesida på Facebook i går, kanskje det var forklaringen på den store trafikken? Siden har jo mange tusen medlemmer… :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, utrolige 30 000, har jeg hørt. Så mange var nok ikke innom her ;-)
   Må forresten strikke meg en ny av den lua, kom jeg plutselig på...

   Slett
 11. Hei, hvis jeg liker noe du strikker og du har lagt ut link til f.eks oppskriften så pinner jeg bildet av det aktuelle plagget, da kan alle som er mine følgere på Pinterest se det ( pluss resten av verden )og klikker de på bildet så kommer de inn på din blogg. Jeg pinner også mye av det jeg selv legger ut :))) Så du må ikke slutte å blogge, vi følger med :) klem fra Beth

  SvarSlett
 12. Og dette visste du sikkert fra før :))) Men jeg bruker Pinterest til å samle på oppskrifter og linker :) Jeg har også en uforklarlig høy strøm av folk inne på bloggen min ..

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var litt skeptisk til Pinterest i begynnelsen pga alt bråket med opphavsrett til bilder osv. Men det har tydeligvis ordnet seg, så det er kanskje på tide å ta en tur dit igjen.

   Ikke rart du har stor trafikk på bloggen, forresten, du lager så mye fint, og litt andre ting enn "alle andre", så det er et fint sted å besøke!

   Slett
 13. Jeg bruker statstikken som er innebygd på blogspot, der kan du se hvilke sider som linker til din. Store tall dukker opp der, og da kan du finne om fels forum eller pinterest linker til noe mange klikker på.

  SvarSlett
 14. Ja, jeg har savnet endel bloggvenner, som har konvertert til Facebook istedet. Det er litt trist.....
  Du har jo en hyggelig blogg, da.....men jeg aner ikke hvorfor du hadde så stor trafikk. Tor jeg må sjekke litt hos meg også......det er nemlig skjeldent jeg sjekker trafikken der,
  Må du ha en fin helg. Min helg handler om jobb, men strikking og kos også. Klem

  SvarSlett
 15. Moro med hoppende besøkstall :) mvh siv

  SvarSlett
 16. Så hyggelig med masse trafikk, det har du fortjent! Du blogger jo jevnt og trutt året igjennom, om spennende,fine og varierte ting :) Tror nok årstiden har bittelitt å si for trafikken, mange starter "på ny frisk" etter lite håndarbeid/ferie/RL sommerstid. Ellers har selv jeg merket trafikktopper enkelte dager i høst. Hovedtyngden kommer fra en nettside som tilsynelatende ikke har noe med håndarbeid å gjøre (heter noe med vampyr, ikke verdt å skrive adressen her tror jeg), men det ser til å være et samlested for mange ulike nettadresser. -Ellers er jeg veldig enig med deg ang blogging kontra andre SoMe kanaler. Sliter litt med å bli fortrolig med FB for håndarbeidsrelaterte ting så jeg har vinglet litt.
  Ha en riktig god helg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Syns FB er så rotete. Lettere å finne frem og orientere seg på Ravelry og blogger :-)

   Slett
 17. Akkurat de samme tingene som jeg har lagt merke til :-) Mange besøk og lite kommentarer. Jeg vet jo at det ikke er kommentarene som teller, men det er jo litt artig og da :-)) Jeg hadde en kjempelang pause, men nå er jeg tilbake igjen. Har det litt i travleste laget for tida med jobb og studier, men nå har jeg valgt å heller bruke litt tid på bloggen enn f.eks Facebook.

  Riktig god helg til deg - klem Siv

  SvarSlett
 18. Noen ganger innbiller jeg meg at jeg har vært innom alt som finnes av blogger, men det stemmer ikke! Sånn som i kveld, for eksempel, da kom jeg innom denne her, og jeg synes den ser så fin ut at jeg legger den på bloggrullen min. Hilsen Siri som også sverger til blogging.

  SvarSlett
 19. Selv er jeg på instagram i tillegg til bloggen,
  men må inrømme at instagram blir ikke det samme som blogg.
  Jeg liker å kunne fordype meg i blogginlegg.
  Ønsker deg ei riktig god helg!

  SvarSlett