torsdag 28. november 2013

Mann- og konesokker...

Man har jo et image å ta vare på. Tidligere var det ganske vanlig i min familie å få hjemmestrikkede julegaver av meg - som ikke var strikket enda. Mer enn en gang har jeg gitt bort strikketøyet med pinnene i. Julekvelden hadde en tendens til å komme litt brått på i gamle dager. Men jeg ble alltid ferdig til slutt - jeg har ikke noe ustrikket med noen.

Så da vi ble bedt i mann- og konebursdag nylig, på to dagers varsel, tenkte jeg at hjemmestrikkede sokker var en god idé. Litt snøtt med tid, men men.


Jeg byttet garn med en dame på Facebook - hun gikk tom for garn midt i en genser, og tilfeldigvis hadde jeg samme garn på lager. I bytte fikk jeg restegarn - små og store nøster i blått og turkis, sokkegarn og annet fint. Ja, noen av dem var så store at de knapt kan kalles rester. Folk er så gavmilde at det er ikke måte på!

Selv hadde jeg et nøste blå Opal på lur, så mannesokkene ble strikket i dobbelt garn med diverse blått og turkis. Det er en god idé å strikke raggsokker i dobbelt garn, bedre enn med vanlig raggsokkgarn syns jeg - det blir mykt og fint og tykt og godt. Og varmt - det er jo selve vitsen med ullsokker. Litt variasjon i fargene underveis er bare oppkvikkende.


Konesokkene ble doble i flerfarget lilla Fabel som jeg har fått fra min garndonor, og lilla Opal fra mitt eget lager. Lilla passer jo fint nå i adventstiden, og dette ble virkelig en knallfin fargekombi. Jeg ble nesten litt misunnelig  :-)

Dette er helt vanlige raggsokker, slik jeg lærte det av fru Strand i femte klasse, ikke noe lureri her. Båndhæl og stjernetå. Strikket på pinne 3,5 mm. Hos Petunia finnes en tabell med størrelser/maskeantall, om man er i tvil - den er nyttig. Hos ellos fant jeg en tabell med størrelser/cm, om man ikke har en fot å måle på i umiddelbar nærhet. Kjekt å ha for en sokkestrikker!

Så får vi håpe mann & kone blir varme på beina i vinter. Ha en fin dag!


OBS OBS: Flere har skrevet i kommentarfeltet at de ble så imponert over at jeg strikket disse på TO dager. Men det var jo nettopp det jeg IKKE rakk - jeg måtte gi bort sokkene med pinnene i, nok en gang. Men det viktigste er jo AT de ble ferdige, ikke NÅR de ble ferdige :-)

19 kommentarer:

 1. Heldige mann og kone, for en herlig gave. Blir nok mange varme tanker i din retning i vinter. Fargekombien blir jo nydelig med dobbelt garn, så der var enda en ide å trykke til sitt bryst. :) Ikke bare det, å strikke sokker i dobbelt garn(i alle fall Fabel), det skal bli en regel heretter. Der ser du, jeg må ha alt inn med teskjeer. Alderen tilsier at hjernen kanskje begynner å bli litt "mosegrodd", men noe glir da inn. Hehe.
  Mye vær med sterk vind i store deler av fylket inatt og idag. Jaja, sånn er det bare...

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff ja, det er litt av et vær. Blåser friskt til og med her, på Østlandet, så huset knaker og taksteinene klaprer. Lå våken i natt og hørte på rabalderet. Er jo ikke så vant til sånt, vi.

   Det med å strikke Fabelsokker i dobbelt garn er ikke noe jeg har funnet på selv, jeg har sett det på en annen blogg, men jeg husker jo ikke hvor :-)

   Slett
 2. Mand og kone skal nok kunne holde varmen i de dejlige sokker :)

  SvarSlett
 3. Som jeg skulle strikka dem selv. Litt annen vri på hælen, men det er det hele. Smart med de tabellene når en er usikker på hvor lang foten er. Har sjekka mange ganger i den sokkebølgen jeg har vært i (siste par er påbegynt).

  Ha en strålende dag! Jeg er straks klar for styrketrening.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Sokkene ble veldig fine og de vil nok varme godt på mann og kone beina! 2 par sokker på 2 dager!! Imponerende!! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei nei nei - IKKE på 2 dager, de ble gitt bort med pinnene i, nok en gang. Jeg rakk det ikke i tide denne gangen heller. Så det ble en tilgodelapp i stedet. Men det gjør ingen ting, for NÅ er de ferdige :-)

   Slett
 5. Flott gave og så fort laget, du imponerer!
  Har aldri prøvd å strikke vanlige raggsokker med dobbelt garn, men det var en god ide som jeg skal huske til senere bruk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen grunn til å bli imponert - ble ikke ferdig i tide denne gangen heller...

   Slett
 6. Fine sokker! -Enig med deg, dobbelt sokkegarn er bedre og mer slitesterkt enn raggegarn! Men det har blitt mye strikk i raggegarn hos meg iår, nå har jeg bare 'lager' til 2 par igjen og så er det tomt - fjo! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Raggegarn er jo helt fint det, men jeg har en svær kasse med TYNT sokkegarn - og nå er jeg lei av å strikke sokker på pinner 2,5 for en stund. Så da blir det dobbelt garn, da. Man tar hva man har ;-)

   Slett
 7. Ja, du er "makaløs"! Så flotte sokker på to dager, er det mulig, sier jeg bare, skulle gjerne hatt litt av din energi ;o) God helg etter hvert!

  SvarSlett
 8. Sneisne sokker :) Lurt å strikke med dobbel tråd og så blir de jo så fint melert. Du er virkelig rask som klarte dette på et par dager!

  SvarSlett
 9. Kjempefin gave dette da - orntli' gla'sokker :-))

  SvarSlett
 10. Så fine sokker du har strikket, Anne . Ja, nå er jeg skikkelig med, vet du, siden jeg strikker sokker så det spruter etter, for tiden.
  Jeg blander også garn, så sokkene blir tykke, gode og varme. Og veldig lurt å li kvitt restegarn på, er det også.
  Jeg får ta meg en titt på tabellene du nevner, for jeg har strikket CA STRS.....og håper det vil passe til de jeg har hatt i tankene.
  Tror jeg nå må blogge om et helt ferskt par sokker, som nettopp svled av pinnene........
  God helg.....i morra. Klem

  SvarSlett
 11. Kjempefine sokker! Fine sammen, og de lilla var ekstra fine. Jeg har akkurat strikket ferdig tredje par sokker i dobbel Fabel, denne gangen i den lilla mixen, og det blir også fint, men det ble ekstra fint med to forskjellige garn. To par sokker på to dager er jo utrolig imponerende, da!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lilla-mixen er så fin! Jeg hadde tenkt å strikke tynne sokker med det garnet, men så har jeg fått en overdose tynne pinner i det siste, så da ble det dobbelt garn og tykke pinner i stedet. Og det gikk IKKE på to dager - men de er i hvert fall ferdige nå :-)

   Slett
  2. He he - poenget gikk visst hus forbi flere av oss :) Ser lenger oppe at du sier du fikk tipset om dobbel Fabel på en blogg - kan det ha vært her http://strikkekrok.blogspot.no/2009/10/mormors-sokker.html? Jeg fikk i alle fall tipset fra Jette. Forresten takk for fint tips om å strikke maskene vridd etter å ha strikket dem opp på hælen. Null hull! :)

   Slett
  3. Nei, de har jeg ikke sett før, men takk for tips! Disse var fine - må prøves.
   Lurer på om det var hos Dödergök jeg så doble sokker først, og så har jeg sett det hos Frk.Badegakk (fine navn på disse bloggdamene!). :-)

   Slett