tirsdag 26. november 2013

Årets fineste...


Det er kanskje litt voldsomt å kåre årets beste julekort allerede før vi skriver desember - men det skal godt gjøres å slå denne. Jeg tar av meg hatten.

Vi har det godt her i landet, de fleste av oss. Vi har tak over hodet, mat på bordet, og vi kommer oss gjennom vinteren uten å fryse nevneverdig, det er bare å kle på seg. Jo, vi har det godt, skulle bare mangle at vi ikke skulle dele litt.

Derfor sendte jeg en pakke til Kirkens Bymisjon her forleden. Det var ikke så mye, bare noen få ullplagg til folk som fryser i vinterkulda. Kirkens Bymisjon og mange med dem har mye å stå i med nå før jul, de gjør en imponerende innsats.


Derfor var forundringen stor da jeg mottok en håndskrevet konvolutt fra Kirkens Bymisjon, med et håndskrevet, personlig kort, der de takket for hvert enkelt plagg jeg hadde sendt. Julerøkelse fikk jeg og. Jeg regner med at bymisjonen har det travelt nå, derfor ble jeg så utrolig rørt, her jeg sitter i mitt varme hus, med alt jeg trenger. Det er jo jeg som skal takke.

Nå brer duften av julerøkelse seg i stua, for jeg måtte tjuvstarte litt på herligheten. Det lukter så godt - og snart er det jul.  Håper du får en finfin dag!


13 kommentarer:

 1. Flott gjort av både deg og bymisjonen:)

  SvarSlett
 2. Ja, er ikke dette en gledelig overraskelse! Jeg sender til Bergen. Jeg fikk også et håndskrevet kort med tekst: Størst av alt er kjærligheten. Veldig hyggelig!
  Nydelige bilder, med tydelige tegn på at fotografen har sans for detaljer.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 3. Jeg skjønner godt at du ble rørt. Men jeg synes også det er rørende at du og andre med deg strikker varmende plagg til bl.a. Kirkens Bymisjon. Jeg skal også gjøre det nå. Det føles veldig meningsfylt.
  Som du skrev i et tidligere innlegg er jo dette myyyye bedre enn å strikke til dem som kanskje ikke ønsker noe hjemmestrikket, eller egentlig ikke trenger det. Kanskje det kan bli årets julegave til familiemedlemmer som egentlig er for gamle til å få gaver eller de som ikke trenger noe ... et lite kort med et bilde av noe som er strikket og gitt bort til veldedig formål med litt informasjon om f.eks. tanken bak det hele/organisasjonen etc.

  SvarSlett
 4. For en fin overraskelse -og tilbakemelding å få! :-)
  Så flott at du har strikket varme gaver til noen som trenger det mest - det ble tydelig satt stor pris på!!

  SvarSlett
 5. Ååå, det var fint! Tankene og gjerningen,- rett og slett helt nydelig!
  -Anne-

  SvarSlett
 6. For en koselig hilsen å få. Dette varmer jo begge veier...

  SvarSlett
 7. Så hyggelig, både av deg og dem.
  Folk flest er mest opptatt av seg og sitt nå før jul, derfor ble de nok overrasket over gaven din.
  Jeg hjalp en narkoman i går, med å sy i knapper på jakka hans, som var fallt av, og noen hang bare å slang.
  Han hadde først spurt et annet sted, der de sa det kostet noen hundrelapper........har du hørt på maken!!!! Det tar kun noen minutter å sy på knapper, så det gjorde jeg med glede. Han var var så høflig, og takket så pent. Og det er ikke alle som har en mamma som kan sy i knappene sine.
  Hvorfor skal alt en gjør koste penger?

  SvarSlett
 8. Så fint å gjøre slikt :) Både deg som sendte av sted pakke, og de som tok seg tid til en personlig tilbakemelding!

  SvarSlett
 9. Det minner oss om hvor viktig det er å takke! Tror dette holder på å bli en glemt dyd i våre dager da vi tar alt som en selvfølge. Tar av meg hatten for deg også! Fint gjort!

  Ha en fin tirsdagskveld!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 10. Så fint innlegg og så mange fine kommentarer. Jeg har også lyst til å sende litt til Kirkens Bymisjon. Lurer på om det kun var nye plagg du sendte eller kan pent brukte ullplagg sendes også?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette var nye strikkeplagg. De har en aksjon nå i forbindelse med jula, i samarbeid med Hobbybokklubben. Jeg leste om det i bladet til Hobbyklubben, men det står sikkert noe på nettet også. De vil gjerne ha ullsokker og luer og sånt. Frelsesarmeen har noe tilsvarende, de vil ha sokker til menn.

   Slett
 11. Fantastisk innlegg, bøyer meg i støvet! Utrolig flott blogg du har!

  SvarSlett
 12. Søte søte du :) Virkelig masker som varmer!

  SvarSlett