tirsdag 3. april 2012

Våryr vårtur...

Tinka og jeg går på tur hver eneste dag - oftest i skogen her vi bor. Selv om det bor mange mennesker her, så nær Oslo, er det sjelden vi møter noen på en hverdag.


Vi følger den smale sti. Det er livlig i skogen nå - fuglene jubler høyt i sky, og humla suser. Det bor hare, rev, rådyr og elg i skogen "vår". Vi møter dem aldri, men de ser sikkert oss. Det hender Tinka stusser når vi er på vei inn mellom trærne - da står de nok og skuler bak en busk.

For sikkerhets skyld har jeg alltid kamera med, men om en elg plutselig skulle hoppe frem og si bø, spørs det vel om jeg holder hodet kaldt. Antakelig ville jeg vel besvime av skrekk, kjenner jeg meg rett. Hva Tinka ville finne på, er ikke godt å si. Hun pleier å sette seg under en stol når hun blir usikker, men her er det jo ingen stoler. Kanskje hun ville gjemme seg under en busk, eller bak meg, besvimt. Vi er som skapt for friluftsliv, vi to, joda...


Mens vi venter på elgen, tar jeg bilder av busker og trær. Det er så fargerikt i skogen nå - selv før gresset grønnes og løvet spretter. Himmelen er knall blå.


Og grana er så grønn som bare det. I vinter sto skogen grå og trist. Tenk at det var samme trærne, hva har skjedd???  Snart kommer nye skudd, da kan vi lage granskuddsaft igjen. Det er utrolig hva skogen har å by på.


Her, for eksempel, byr den på en benk sånn litt på snei. Hvem i all verden har plassert en benk her, midt i svarte skauen?


Jo, det har de ivrigste deltakerne på Vestli-festivalen, står det på skiltet. Vi aner ikke hvem de er, men vi er veldig takknemlige, særlig overfor Oskar og Steinar, det er de som har konstruert og laget benken. Så kan vi sitte her i fred og ro og lytte til vinden og fuglene. Med suset fra Riksvei 4 langt der nede og lyden fra flyene på vei til Gardermoen høyt der oppe som bakgrunnsstøy. Så kan vi filosofere litt over løst og fast - hvor ble det av utsikten over Oslo, for eksempel?


Utsikten ja. Da vi flyttet hit for over tjue år siden, var det utsyn over hele Oslo herfra. Mest Groruddalen, egentlig, men lang der nede i det fjerne kunne vi også skimte byen og fjorden og kanskje en liten flik av Nesodden. Nå har hele utsikten grodd igjen. Alt vi ser, er disse trærne.


Men det er ikke så nøye, det er fint allikevel - en liten oase i hverdagen. Vi er fornøyde. Himmelen er blå. Sola skinner. Vinteren er forbi...


Vi fant en stubbe og tok fine bilder. Tinka tar godt betalt i godbiter for å sitte pent og smile til fotografen.

Så gikk vi hjemover. Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur.

Bildene ble tatt i forrige uke - da var det nærmere tjue grader i sola, og på veien hjem møtte vi noen skolejenter i shorts. I dag morges var det null grader og sur blest - da var det på med ørevarmer og strikkavotter igjen, brrrrrr. Og hvitveisen hang sånn med hodet, stakkar. Men det glemte vi visst å ta bilde av.

Ha en fortsatt fin påske!

12 kommentarer:

 1. Så koselig :)Ekstra hyggelig siden jeg bodde øverst i Groruddalen og hadde arbeidssteder i Nittedal og Lillestrøm :)

  Vi har knapt hatt tosifret så langt i år og nå er det vinter, på god vei mot meter'n med snø.

  SvarSlett
 2. Våren er herlig! Flotte bilder og flotte ord! God påske, håper dere får mange flotte turer!

  SvarSlett
 3. Hei!! Jeg tror vi beveger oss i samme skogen men i litt forskjellig kant av den......Men jeg er så pysete og har ikke hund så det er skjelden jeg er der alene. Tror faktisk det hadde hjulpet selv med en liten hund. Men skogen er fin den!! Jeg er på hytta ved sjøen. Solen skinner men det er iskaldt.....For en uke siden var det vist 24 grader her..... Sånn er våren!! Ha en fin påske!! AnneK:-)

  SvarSlett
 4. Så fin tur:) Jeg er nå glad så lenge vi slipper mere snø, selv om det er kaldt om natta da.

  God Påske til Tinka, deg og de andre :)

  SvarSlett
 5. I denne skogen har jeg gått mye. Fikk rent hjemmelengsel nå. (og savn etter hundene, når jeg bodde hjemme hadde vi to cavalerer)
  Jeg har truffet på elg et par ganger i skogen der og i skogkanten. Men det er noen år siden.
  Kos dere på tur og fortsatt god påske.

  SvarSlett
 6. Sånne oaser er gull verdt! Spesielt når de er så nære at de kan brukes til hverdags uten for mye styr. Kjenner nesten at pulsen senker seg bare av å se på bildene her. Nyt skogen, både du og Tinka.

  Ønsker dere en god (og litt varmere) påske! :)

  SvarSlett
 7. Veldig flott og ikke minst vittig innlegg :)
  Kjempefine bilder :)

  Ha en strålende tirsdag :)

  SvarSlett
 8. deilig med turer i skogen, man ser mye fint og det er deilig stille. I vårt nærmiljø har vi parkene og det er ikke like stille. På samme måte som du er redd for å møte elg så er jeg redd for å møte en sjefer uten bånd i fullt firsprang rett mot meg og villdyret.På fjellet i påsken er det lettere , her er det lenge mellom både mann og hund. Ha en solfyllt godpåske( varmen kommer nok)

  SvarSlett
 9. Det var fine skildringer det! Ungene har lyst på hund, jeg nekter, men når du gjør sånn som dette er det nesten så jeg blir i tvil/vil gi etter. (Så ikke våg deg på noen koselig/nusselige/fantastiske skildringer om babyer og sånt) ;)
  Det er nydelige farger om våren og temperaturen er lunefull her sør også.
  Vi hadde samme greia her i forrige uke, deilig varme og unger som gikk i mindre og kortere klær. Jeg ville rydde bort alt av vintertøy (blir så innmari fullt i gangen når en skal ha både ørtenfjørten vintersko og jakker og det samme antallet vårjakker og vårsko) men i dag var det flere minuser ute på morgenen....så vi får visst bare ha en overfyllt gang ei stund til!
  God påske til deg og dine!

  SvarSlett
 10. Du vet,elgene er ikke blandt de tøffeste de heller så dere kunne besvimt hele gjengen om det ble noe av det møtet. Det ville vært litt av et syn det.

  Nydelig bilde av deg og Tinka. Håper dere får en superflott påske.

  SvarSlett
 11. Så gøy å lese dette. Pleide å sitte på bakken på samme plassen som tenåring og filosofere over livet. Sånn for noen og tredve år siden....Da kunne man se utover hele Oslo og Groruddalen.Kos deg masse i påsken. :-)

  SvarSlett
 12. Kjempeflotte bilder, deilig med vår snart. Nydelig cavallier,har selv to en blendheim tipse og tricolor han. Herlig hundeslag. Fortsatt god påske.

  SvarSlett