onsdag 4. april 2012

Himmelskjerfet i mars...

En oppsummering av mars 2012:


En fin måned, mars - blått nesten hele tiden.
(Hm, det er jo 31 dager i mars, men her er det bare 25 bilder. Vi beklager teknisk feil.
Men uansett - blått og fint!)
Bildene er tatt på min vandring gjennom mars. De fleste er tatt fra mitt soveromsvindu - utsikten over Oslo er med på mange av bildene her. Noen er tatt av utsikten rett til værs. Det er heisekraner ved mathallen på Vulkan, lysekrona ved Blå, master på Lillestrøm stasjon, tårnet på Røverkollen, lys fra diverse lysløyper i diverse marker, veiskilt fra E6 og trær fra skogen her jeg bor.

På rad 2 fikk vi noen grå dager med snø - det var rundt bursdagen min 8.mars. Den grå dagen midt i var lørdag 17. mars. Da hadde Marte og jeg avtalt å sitte ute og strikke i vårsola. Det ble innendørs strikking den dagen, men det var koselig det også. Takk for sist og god påske, Marte! Resten av mars har vært som en strålende blå drøm. I forrige uke var det ny varmerekord for mars, med 20,1 grader på Blindern.

blått har det vært i mars at jeg måtte ut og kjøpe mer blått garn til Himmelskjerfet, og nå ser det sånn ut:


Vi som har vokst opp med norsk vær, vet jo at dette ikke kan vare. Er det sol i uka, blir der regn i hælja. Er våren fin, blir sommeren dårlig. Er det fint vær først i mai, blir det snø på 17. mai. Er det fint i sør, blir det regn i nord, og omvendt. Jada jada. Men mars har i hvert fall vært praktfull - og april lover bra den og. Og nå er det påske. Det er bare å ta imot og nyte! Og strikke! Ønsker alle som er innom en god skjærtorsdag!

6 kommentarer:

 1. Jeg hadde håpet at det ble mye blå i skjerfet ditt i år! Dere der nede er så heldig med flott vær, vi har snø rund huset nå! Ønsker deg god Påske.

  SvarSlett
 2. Jeg liker veldig godt når det er mye blått i sjerfet ditt. Men et praktisk spørsmål fra meg, strikker du med trådendene eller fester du hver enkelt med nål?? Fryser på ryggen ved den tanken :D

  God Skjærtorsdag.

  SvarSlett
 3. Halloysen Anne.
  Hva slags garn strikker du med? Jeg ser det skifter farge hele tiden, og jammen har det ikke sneket seg inn en liten stripe med RØD der også, hi hi

  Så har jeg visst gått glipp av mange fine innlegg i det siste, for det med Tegne-utstillingen, det likte jeg. Og sist jeg var i Oslo (hadde et innlegg om det) var den egentlige grunnen, å ta turen for å se den utstillingen dere var på. Jeg har ALLTID tegnet, og blir så inspirert av å se andres tegninger/kunst. Men så gikk tiden så fort, og vi gjorde andre ting istedet, så det ble ingen slik tur dit.........
  Men så fikk jeg jo med meg litt hos deg, da!
  Ønsker deg en deilig Påske, med masse blå himmel!! Klem

  SvarSlett
 4. Gamleheksa: Jeg er en trådfeste-freak, og fester hver eneste tråd grundig. Jeg fester trådene etter hvert. (Jeg vet at det finnes andre metoder, som å strikke inn trådendene eller spleise dem, men dette funker best for meg).

  Sylvia: Jeg bruker Tynn alpakka fra DSA, Rauma Inca og Plumet mohair. Planen var å bruke opp garn fra lageret, men jeg har måttet kjøpe mer garn etterhvert. Jeg strikker med to tråder alpakka, pluss en tråd Plumet mohair, på pinner 4.
  Jeg bruker alle slags nyanser av blått, grått og hvitt. Den orange stripen var en vakker solnedgang i februar. Det er gule og rosa striper også, men de syns ikke på dette bildet.

  SvarSlett
 5. Hei igjen, og takk for svar.
  Jeg lurte veldig på hva slags garn som stripet seg på denne måten, ja. Og lure deg, strikket med rester, bra gjort!
  Definitivt at vi skal gå på kunstutstilling sammen en gang!
  Fortsatt god påske.

  SvarSlett
 6. God og blå påske til dig Anne :-))

  SvarSlett