torsdag 22. mars 2012

RØDT prosjekt...

Smaken er som baken, og det er bra.
Noen liker mørkerødt - jeg for eksempel - mens andre er måtelig begeistret. Felisi for eksempel, kan ikke fordra burgunder, og fikk prakket på meg en pose Safir (hennes ord - jeg syns fargen er flott, jeg). 

Til gjengjeld fikk jeg dyttet på Felisi en pose Eskimo. Dette var snedig - jeg jobber jo som en helt for å redusere garnlageret mitt, som har vokst til uante dimensjoner sånn helt av seg selv. Trikset er å få mer garn UT enn INN - noe som er lettere sagt enn gjort. Men denne gangen lyktes det. Fortsetter jeg på denne måten, øyner jeg faktisk håp om å få garnlageret mot null en gang - og kanskje kunne kjøpe litt fint, nytt garn med god samvittighet - før jeg blir 100. Garnbytting er en fin ting!  

Det der med farger er så individuelt, og har ofte sammenheng med hvilke farger man kler selv. Er man blek/mørk som meg, kler man gjerne rødt - alt fra flaggrødt mot dypere rødt med blåtoner i. Rødt med gultoner i, derimot, får meg til å se ut som et levende lik. Denne fargen er perfekt.


Her er det - 315 gram mørkerød Safir - pluss et nøste rustrødt Soft Wook Silk fra Gepard (rustrødt er ikke min farge, så hvis noen trenger et nøste av denne sorten, er det bare å melde fra). Jeg gjorde et dypdykk i garnlageret og fant diverse røde rester og slanter - håndmalt Mirasol alpakka fra DSA, Sandnes Alpakka og et par nøster Heilo i utgåtte rødfarger. Til sammen 515 gram rødt garn. Odds & ends som ikke er nok til noe hver for seg, men som til sammen kanskje kan bli noe fint. Som du ser nederst i venstre hjørne, er jeg allerede i full sving med å strikke på RØDT prosjekt. Den ambisiøse planen er å strikke opp hver smitt og smule.

Men jeg lurer litt på dette Safir-garnet. Kan virkelig et garn som selges i butikk for 11 kr være av samme kvalitet som for eksempel Heilo til 37? Noen som har erfaringer her? Jeg er veldig nysgjerrig på dette.

Fortsettelse følger.....  (om en stund - det må jo strikkes først!)

10 kommentarer:

 1. Jeg elsker RØDT, selv med gultone i. Har nettopp kjøpt meg et orange sjerf, nydelig. ;) Du spørr om Safir kan ha samme kvalitet som Heilo? Husk at Dahlegarn tar betalt for sitt gode navn og rykte. Er Safir et Vestlandsgarn??? Selv har jeg ikke strikket at Safir men tenker som så at er det 100% ull, liker jeg det! Det kan jo hende at Safir "nupper" fortere enn Heilo. Men liker du fargen og garnet er vel det best. ;) Lykke til med prosjektet ditt. ;)

  SvarSlett
 2. Dette blir spennende, Anne - rødt er jo så fresht!! Kanskje du lager et prosjekt med ulike garntyper?

  Jeg følger spent med - og ønsker deg en kreativ helg!!

  SvarSlett
 3. Så gøy med et rødt prosjekt. Garnet kjenner jeg ikke, men det er noen kommentarer på Ravelry om det. God idé å bytte garn - men blir det ikke like mye inn som ut. He he!!! God helg Anne!!

  SvarSlett
 4. Jeg strikket mange tovede flaskenisser for en tid siden med safir, til den prisen synes jeg det er et supert garn til å tove med hvertfall!

  SvarSlett
 5. Du er flink til å ta bilder, du har greid å få fargen til å se mye finere ut ;)

  Men døh, det silkegarnet er jo akkurat samme farge som Safiren, det var derfor det ble med i posen ;)

  Gleder meg til å se hva du lager!

  SvarSlett
 6. Lykke til med prosjektet. Blir spennende å se hva du skal lage. :)

  Ønsker deg ei god helg.

  SvarSlett
 7. Dette ser spennende ut;)
  Har vel bare tovet med Safir, og det kan du ikke med Heilo, så noen forskjeller er det nok;)
  Nyt helga som er igang, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 8. Det garnet tover voldsomt er min erfaring, og absolutt ikke verd pengene!

  Skal jeg lage noe tovbart igjen skal jeg lage noe av garn fra en feks Dale eller Sandnes!

  Hilsen

  Sinna på Safir-garn strikker

  SvarSlett
 9. Oj, jeg har bare strikket ting som IKKE skal toves jeg. Må være ekstra påpasselig når jeg vasker det da. Takk for tips!

  SvarSlett
 10. Jeg tovet et sitteunderlag strikket i en annen garntype sammen med de jeg strikket i Safir, og det var ikke store forskjellen på størrelsen da de kom ut.

  SvarSlett