fredag 9. mars 2012

Bursdagslue II...

Først vil jeg si TUSEN TAKK for alle hyggelige bursdagshilsener!!! Det setter jeg umåtelig stor pris på.

Og takk for linker til Manndalsvottene i forrige innlegg! Pussig at det var MANNdalsvotter på KVINNEdagen her på bloggen... Hvis du er interessert i å få vite mer om disse fargerike og originale vottene, er det flere fine linker i kommentarfeltet til forrige innlegg. Det morsomme er at det finnes ulike variasjoner av votten, med små detaljer som skiller. Rett inn på strikkelista mi (der det står minst 100 andre votter i kø - sannelig flaks at det er votteår i år!).

Bursdagene står i kø - bursdagsluene likeså:


Dette er den sjette eller syvende Jacques Cousteau-lua jeg har strikket. Litt av en favoritt! Jeg har bare godord å si om denne oppskriften - bortsett fra stavemåten da, det tok meg 3-4 luer å lære å stave navnet riktig. Jaja.


Lua har veldig god passform og sitter godt på alle slags hoder. Her strikket jeg den største størrelsen, med 140 masker (den minste har 120 masker). Pinner 3,5.


I det siste har jeg vært rasende flink til å bruke opp restegarn. Jeg satser på at mange strikkeprosjekter små tilsammen gjør en stor å. Her har jeg brukt årgangsrestegarn fra forrige årtusen (skal skrive mer om det en annen gang) - mørkeblå Smart med striper i glade farger - tilsammen rundt 110 gram. For meg er dette skikkelige 80-/90-tallsfarger, fra den gang gode nordmenn kun brukte sportstøy i mørkeblått, rødt og hvitt. Til nød kanskje litt kongeblått og grønt, om man var riktig dristig.


Jeg er temmelig sikker på at mottaker ikke leser strikkeblogger, så jeg tar sjansen på å vise bilder selv om overrekkelsen ikke har funnet sted enda. Håper den passer og kan komme til nytte.


Og herved har jeg vel antakelig satt ny Norges-rekord i antall bilder av en ribbestrikket lue i ett og samme innlegg - for jeg syns altså at fargene er så fine - - -


Men det er fellingen som er det fineste på hele lua, og som gjør at den skiller seg ut fra mengden.
Ha en fin fredag!

9 kommentarer:

 1. Fin lue! Den havner på min liste over ting jeg vil lage:-) Ser ut som en veldig god passform, og likte fellingen jeg også!
  Takk for at du viser!!
  (..og bra med mange bilder..)
  Ha en fin fredag og god helg!

  SvarSlett
 2. kjempe fin lue;) jeg liker at det er mange bilder av den;)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med overstått (kvinne)dag!!
  Nydelige votter i forrige innlegg, de er jo rene kunstverk med de fine fargene.
  Og lua - er kjempefin. det er fellinga som gjør den, pluss fargene.
  Ha en fin dag!!

  SvarSlett
 4. Jeg hra strikket noen av den lua jeg også, den er bare knallfin.

  Det regner her i dag så kanskje jeg får sette meg ned med en audiobok og et strikketøy. Håper du få en koselig dag du meg.

  SvarSlett
 5. Stilig lue!
  Manndalsvottene under kjenner jeg godt. Mine har litt annen fargesammensetning.

  SvarSlett
 6. Enig i vurderinga! Jeg har bare strikka ei Jacques Costeau-lue til nå, men det blir garantert flere.
  Vottene i forrige innlegg MÅ du bare ramme inn og henge på veggen (ellers er vel faren for å SPISE dem opp relativt stor...)!
  Gratulerer med nettopp overstått!

  SvarSlett
 7. Tusen takk fo gryteklutens oppskrift! Vennligst gå å se på min blogg http://virkkaushomma.blogspot.com/

  Jag gjorde gryteklute og brukte din oppskrift. Min klute er ikke så fint som dina er, men...

  SvarSlett
 8. HJELP!!!! Kan du hjelpe med med å finne mønsteret til denne flotte lua som min sønn ønsker seg så mye. Jeg hadde endelig unnet meg å starte med et nytt prosjekt, har garn og strikkepinner, men noe har hendt slik at det er umulig å komme fram til mønsteret. Jeg har prøvd utallige linker, men alle er sperret av World Press. What to do????? Det klør i fingrene og kribler i kroppen.........Sukk!!!!!

  SvarSlett
 9. Hei! Kan du hjelpe med til å finne møsteret til denne fine lua som min sønn ønsker seg så mye??? Har prøvd utallige linker, men alle er sperret av WorldPress. Det hjelper ikke å logge inn på WorldPress heller. Det klør i fingrene og kribbler i kroppen. Garn og pinner er på plass, jeg blir snart desperat. Sukk! På forhand takk! Kari........

  SvarSlett