søndag 4. mars 2012

En liten Forsmak...

Alle store byer med respekt for seg selv har en mathall. Nå får vi snart en i Oslo også. Den åpner i oktober.Mens vi venter, fikk vi en liten forsmak på matfestivalen Forsmak nå i helgen. Annepålandet tok med seg kameraet og Gemalen for  å undersøke nærmere. Det gjorde visst alle de andre i Oslo og omegn også - det var utrolig mye folk -


- stappfullt, faktisk, det var nesten litt vanskelig å få sett og smakt på noe som helst. På hjemmesiden står det at hallen er på 2200 kvm og kan romme opp mot 1600 personer. I går tror jeg det var mange fler. Forhåpentigvis vil tilstrømningen jevne seg ut når Mathallen åpner på permanent basis.

Red.: Det var 35 000 mennesker innom, stod det i Aftenposten etterpå. Ikke rart det ble litt trangt...


Ja, dette var faktisk det eneste matbildet jeg fikk tatt - ikke av selbuvotter, men av selbusjokolade! Og den var god.

Vulkan er et tidligere industriområde på vestsiden av Akerselva ved Nedre Foss, nederst på Grünerløkka. Mathallen er en gammel industrihall. Området har en lang og spennende historie - det kan du lese mer om her og her. Nutildags er området under utbygging, med hotell, leiligheter, næringseiendom, flere skoler og Bellonahuset vegg i vegg med Mathallen, det er Norges mest energieffektive bygg.

Jeg vet ikke helt hva ekspertene sier om arkitekturen i området - "arkitektonisk overdose" vil jeg kalle det. Her er hummer og kanari skviset sammen i et salig rot - muligens fint hver for seg, men helhetsinntrykket er kaotisk - man vet nesten ikke hvor man skal se og hva man skal se på. Men uansett - finest av alt er studentsiloen i Kubaparken like bak.


Og hvis du lurer på det grønne løvet nå i mars, så er altså bildet fra september, da jeg gikk på fotokurs og hadde arkitektur som hjemmelekse.


Da var det arkitekturfestival på Vulkan - men ingen vidvinkel er stor nok til å romme all arkitekturen som finnes her. Mathallen er rett utenfor bildet til høyre. Studentsiloen ser du i bakgrunnen her. Utbyggingen i området har kommet lenger i dag, men det er fortsatt digre kraner og anleggstrafikk som preger området.


Jeg sier som Bent Stiansen - dette har vi ventet på i mange år. Det skal bli spennende å se hvordan det blir - med litt mindre folk - når dørene åpner i oktober.

Ønsker hver især en riktig fin uke!

5 kommentarer:

 1. Dere så tydeligvis mere enn oss. Da vi kom var det så fullt at vi stod fast der inne og måtte bare komme os ut igjen. Utrolig mye folk det er sikkert. Jeg jobber rett i nærheten så jeg gleder meg til det åpner så kan jeg gå innom på vei hjem fra jobb :)

  Fine bilder!

  SvarSlett
 2. Dere så mer enn meg også. Jeg kjempet meg en runde rundt i lokalet. Stakkars de som hadde med seg barnevogn, jeg så sogar noen med tvillinger. Jeg må si jeg gleder meg til det blir åpning i oktober. Men i går måtte jeg gi opp. Jeg fikk med meg et stykke spekeskinke fra en av bodene utenfor, puh. Det var strevsomme greier:)

  SvarSlett
 3. Haha, ja det var masete! Og jeg så dere ikke, det var kanskje ikke så rart... :-)

  SvarSlett
 4. Det så foreløpig litt velfylt ut for meg! Men det blir spennende og et besøk dit, kanskje litt etter åpningsdagen i oktober, høres absolutt fristende ut!
  God uke til deg også, gode Anne!

  SvarSlett
 5. Det var vi og! Det var mye folk på fredagskvelden, men vi fikk med oss "alt" og jeg gleder meg som en unge til det åpner for fult!

  SvarSlett