søndag 28. november 2010

Tenn lys...

Tenn lys!

Et lys skal brenne for denne lille jord,
den blanke himmelstjerne der vi og alle bor.
Må alle dele håpet så gode ting kan skje.
Må jord og himmel møtes.
Et lys er tent for det.


Ute er er det minus ti grader. Det snør vannrett, og vinden biter i nesa. Om det ikke skulle bli hvit jul i år, har det i hvert fall vært både hvitt og kaldt - lenge. Tinka skjønner ikke hvorfor vi må være ute, når det er så godt og varmt inne. Hun går kun ut for å gjøre det hun må, før hun tar båndet sitt målbevisst i munnen og pigger inn igjen det forteste hun kan, men hjelper allernådigst til med snømåkingen. Helst foretrekker hun å ligge på fanget i en god stol og varme labbene og nyte livet. 

Inne er det første søndag i advent, tente lys og klementiner. Jeg har tatt den lilla lysestaken frem. Det samme som i fjor. Repriser, repetisjoner og tradisjoner - for det er det julen handler om. Det gjenkjennelige. Det trygge og gode, år etter år. Julesnøen er i hvert fall på plass, og julekaktusen blomstrer så det spruter - litt for tidlig, i år som i fjor. Selve planten er ikke mye for øyet, men når knoppene kommer er det glemt - de er blendende vakre, hvite og rødmende. Og rare. Og nesten umulige å ta bilder av.

Og vi tenner det første adventslyset i kveld, vi tenner det for glede. God søndagskveld!
Adventssangen er skrevet av Eyvind Skeie

3 kommentarer:

 1. Koselig med førjulstiden. Vår firbente koser seg helst inne i varmen han også, -9 og sur vind er litt i kaldeste laget synes han.

  Her laver snøen ned og man får skikkelig førjulsstemmning.
  Ha en fin første adventsøndag!
  Klem T

  SvarSlett
 2. Denne sangen sang vi i lysmessa i dag der jeg spilte. Nå er det tid for kaffe og levende lys... ;)

  Ha en fin adventssøndag! Klem

  SvarSlett
 3. Enig med Tinka jeg, det er best inne når det er så kaldt! :)

  Gratulerer med spennende Shelter-garn. Det står høyt på ønskelista her i huset så det blir artig og se hva du lager og om du liker det.

  Ha en fin uke! :)

  SvarSlett