søndag 7. november 2010

Kanonfotograf???

Jeg må bare få si tusen takk for alle de fine kommentarene deres til de lyseblå Mysteriesokkene! Man blir rett og slett overveldet.

Jeg har også fått uvanlig mange kommentarer ang bildene av sokkene, både her og på Ravelry. Men faktum er at jeg er en miserabel fotograf. Riktignok har jeg et finfint Canon speilreflekskamera og de beste intensjoner, men jeg aner ikke hvordan det virker. Som oftest tar jeg med meg den lille Ixusen i lomma, den er min beste venn. Og til dere som liker å dokumentere hverdagen, men ikke er så glad i knotter og tekniske betegnelser, kan jeg varmt anbefale det (Canon Ixus 100 IS heter mitt kamera, men det har sikkert kommet nyere utgaver nå).


Sokkebildene tok jeg med Ixusen i hui og hast forrige søndag, mens ettermiddagssola skinte inn på soverommet og Dattera var på vei ut døra for å ta bussen tilbake til hybellivet. Hun spratt litt rundt med sokkene i full fart, mens jeg krabbet rundt og tok bilder, og dett var dett. Men Hazelknits har vidunderlige sokkegarn. Og Kirsten Kapur lager de fineste oppskrifter. Og Dattera har unge og pene ben. Og sola skinte. Så det er jeg som skal takke.

Og forresten så har ikke bikkja greid å bite i stykker vamse-vottene enda. De tåler alt, de vottene, og de er nesten like fine. Men bare nesten. God søndag til deg!

9 kommentarer:

 1. Du fortjener virkelig skryt for disse sokkene - de er kjempefine!
  Og når det gjelder kamera, så har jeg lenge ønsket meg speilreflex, men de er jo så store. Det lille, kompakte kan man jo bare putte i lomma - jeg har det med overalt!
  Nå begynner det forresten å bli dårlig med lys for fotografering her nord...
  Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
 2. Jeg syns ikke du skal undervurdere dine evner som fotograf. Halve jobben er å se motivet sitt, gå tett på, det gjør du. Jeg leser bloggen din fordi jeg er over gjennomsnittet interessert i strikking, du skriver både informativ og god tekst, og har bilder som forklarer godt det du skriver. Bildene er halve bloggen, og den er bra!

  SvarSlett
 3. Jeg må si meg enig med Judith, her, og melder meg også inn i Ixus-fanklubben.

  Mye av jobben med foto er belysning, bakgrunn og fokus. Utstyr er viktigere når du skal ta proffbilder til stueveggen, tenker jeg. Og om vinter'n.

  SvarSlett
 4. Så godt at vottene fremdeles er like hele:)) Og pass nå ekstra godt på de fine blå sokkene - hunden klør vel i tenna nå tenker jeg. Nå om vinteren trenger vi nok sola for å ta gode bilder inne, for med blits blir det jo sjeldent bra.

  SvarSlett
 5. Kanskje du bare har en intuitiv følelse for motiv, lys og utsnitt? Du har mange fine bilder på bloggen hvertfall uansett kameratype. Ha en fortsatt fin søndag! :)

  SvarSlett
 6. Jeg synes bildene du tar er flotte, jeg. Og sokkene er nyyyydelige.

  SvarSlett
 7. Syntes du tar veldig bra bilder, jeg!
  Selv bruker jeg bare mobilkameraet mitt... (3.1 megapixler..og FÅ innstillingsmuligeheter).
  Tror kanskje det også er kvaliteten på fotografen :-)

  SvarSlett
 8. Du er en proff med Ixusen din, så jeg skjønner ikke hva du skal med noe annet kamera. Bruk det du liker, du tar lekre bilder!

  SvarSlett