tirsdag 9. november 2010

Sokker nummer 21...

Jeg har jo nesten ikke tid til å strikke sokker mer, jeg som har så mye annet på pinnene - votter, luer og gensere. Etter å ha hatt et alvorlig anfall av startsyken for en tid tilbake, bedriver jeg nå en avansert form for synkronstrikking - flere parallelle prosjekter på én gang. Strikker litt på det ene, litt på det andre, og får dermed sjelden noe ferdig. Men sokker nr 21 er ferdige:
Jeg tenker som så, at skulle jeg ikke rekke å strikke 52 sokker på et år, så har ingen skade skjedd. Tvert imot - jeg har jo uansett fått strikket 21 par sokker, eller 25 eller 40 eller hvor mange det nå måtte bli. For å følge en fornuftig fremdriftsplan, burde jeg ha hatt ferdig rundt 24 par nå, så det er enda håp! For å holde meg sånn noenlunde til ruta, er tiden inne for litt kjapp raggsokkstrikk på tykke pinner, og ikke de mer tidkrevende bunadstrømpene, selbustrømpene og diverse andre fjonge sokker som var min opprinnelige plan. Men at raggsokker er en nyttig ting, kan ingen komme fra. Så uansett hvordan vi vrir og vender på det, blir det positivt. Men kom gjerne med oppmuntrende tilrop - det kommer alltid godt med!!!
Nummer 21 er helt vanlige sokker med vrangbord, forsterket hæl og stjernetå, til hverdagsbruk til jeans og joggesko, på tur med bikkja i skogen. Jeg har stor sans for helt vanlige hæler med kilefelling og felling på sidene av foten, det gir best passform, og jeg er en passformfreak når det gjelder sokker. Jeg er også veldig glad i forsterket hæl, som jeg har forklart her. Denne gangen prøvde jeg en slags perlestrikkvariant, som du kanskje kan se på det øverste bildet. Er litt usikker på hvilken av de to variantene jeg foretrekker - time will show.
Sokkene er strikket ovenfra og ned med pinner 2,5, som jeg nesten alltid bruker til tynne sokker. Jeg liker 2,5, det passer håndlaget mitt. Garnet er Opal Hundertwasser, kjøpt hos Mauds Garn i den nye butikken i Lillestrøm. Jeg er vanligvis ikke noen stor fan av flerfargede sokkegarn, men jeg gjør visse unntak. Opal og Regia er greie garn til hverdagssokker - sokker av dette garnet bare varer og varer, de tåler til og med skarpe valpetenner, noe som er viktig for meg akkurat nå. Ellers syns jeg at Opal er litt hardt og "hyssing"aktig, men fargene er fine! Jeg har sansen for Hundertwasser og fargene hans. Ja, jeg har til og med vært på en Hundertwasser-utstiling og opplevd kunstverkene laiv. Jeg ble også fascinert av hvordan han blandet ulike teknikker i samme bilde. Akkurat dette garnet er basert på bildet "Regentag auf Liebe Wellen". Du kan lese mer om garnet og kunstneren hos Mauds garn.

Nå skal jeg strikke Beatnik-genseren til Dattera, og deretter to ullbukser til tvillingtantebarna på ca tre år. Noen forslag til oppskrift? Hva er den aller, aller beste ullbukseoppskriften til treåringer?

18 kommentarer:

 1. Disse var også veldig fine!! Disse flerfargede garntypene er ganske morro å strikke med synes jeg!! Den Beatnik genser var også superfin!! AnneK:-)

  SvarSlett
 2. Jeg begriper ikke at det går an å strikke så mange sokker jeg - spesielt ikke når man strikker alle mulige andre ting også. Døgnet ditt må da ha flere timer enn det som er vanlig.
  Jeg liker best sånne "skikkelige" sokker jeg også selv om det kanskje er morsommere å strikke sånne fænsie. Jeg er i hvertfall skikkelig imponert over utholdenheten din. Hurra for deg.

  SvarSlett
 3. Oi, deg må eg følga med på for å få sokkeinspirasjon. Eg har ein aldri så liten skrekk for sokkestrikking etter ei oppskrift eg ikkje forsto ein gong i tia. Eg må tydeleg vis opp på hesten igjen!

  Ellers må eg sei eg er imponert over at du har valgt å strikke så mange av noko som er to! (Ja, eg lider av nummer to skrekken også ;) )

  SvarSlett
 4. Jeg synes du er utrolig god som har klart 21 par!
  Fargene i disse sokkene passer perfekt til jeans!
  Og Hundertwasser er fenomenal!
  Jeg strikket sokkker av Opal for flere år siden og de varer ennå, om enn noe slitt. Og 2,5 passer meg også perfekt-
  Lykke til med synkronstrikkinga - jeg bedriver også den sporten.

  SvarSlett
 5. Veldig fine farger! Og så helt like - det har ikke jeg prøvd meg på enda, sokkestrikkenovise som jeg er...

  SvarSlett
 6. Veldig fine sokker, blir nesten inspirert til å strikke noen selv. :) Jeg vil tipse om at i barnehagen er ribbestrikket ullbukse en slager. De sitter godt, er varme og elastiske (varer lenge). Oppskrift finnes hos nøstebarn og garnstudio. Men hvis du vil ha en tøff bukse foreslår jeg monster-bukser. :)

  SvarSlett
 7. Med venner i verpe/ruge-modus og det fører jo til god fart på strikkepinnene :o) Jeg har strikket denne buksen til et fadderbarn: http://dittesverden.blogspot.com/2009/07/frken-buksels.html Den er strikket ovenfra og ned, i tillegg er det ekstra plass bak til bleierumpe og sånn at man kan sette seg ned uten at buksen forsvinner over baken ;o) I tillegg er det høy vrangbord i livet som gjør at man slipper seler. Har et ben igjen på en tilsvarende i str 4 år, som jeg strikker i ecobaby ull fra Marks & Kattens på pinne nr 3,5. Gi meg et pip hvis mønsteret er av interesse ;o)

  Ellers er Nøstebarn sitt ulltøy en slager :o)

  SvarSlett
 8. Jeg har for lengst konkludert med at dersom jeg skulle rekke å strikke 52 par sokker på et år, ville det blitt bare kjedelige, praktiske og RASKE raggsokker. Heia!
  Ullbukse til treåringer, ja. Ribbestrikkete bukser holder lenge, og kan kanskje til og med brukes neste år. Pinneguri hadde et innlegg med litt ulike oppskrifter for ikke så lenge siden. Jeg selv ville gått for nøstebarn, for det er det jeg har tilgjengelig. Men ellers holder jeg en knapp på monsterbukser. Min barnehagetantevenninne sa at slike bukser var det beste barna kunne ha på seg. Mine monsterbukser blir litt tykkere enn ribbebuksene. Og med lange vrangborder kan også de vare to sesonger. I tillegg tror jeg at de vil slå bedre an hos treåringene.DuBedåre sin oppskrift er et godt utgangspunkt. Lykke til!

  SvarSlett
 9. Sokker er noe en trenger hele tiden, men 52 par på et år er ingenting annet enn imponerende :-)
  Flott garn du har bruket.
  Kjenner godt til multistrikking, gjør det samme her nå, og ingenting blir ferdig.. Tror jeg må revurdere dette :-) Ps. garnstudio har et par gode strikkebukser til barn som jeg har strikket tidliger. Kan anbefales :-)
  Hege

  SvarSlett
 10. Fine sokker i spennende farger. De er sikkert gode å ha på :)

  Klem Sylke

  SvarSlett
 11. Jeg likte sokkene kjempegodt, jeg. Herlig melert farge som passet godt til jeans :-)

  Du er flink!!

  SvarSlett
 12. Ang hunden min.
  Sorry het hun og nei, jeg har desverre ikke noe bilde. Det var mange år siden, over 30 og den gangen bodde jeg fremdeles i Nord Afrika. Hun kom rullende ut sammen med en høyballe i stallen til hesten min og ingen vet hvor hun kom fra.

  Men hun var sånn gul/rosa-farget og skikkelig stor i baken med en sånn liten krøllete grisehale på. Hodet så ut som en sels og hun hadde digre ører som en Schaefer. Og så var hun egentlig liten. Jeg savner henne enda. :)

  SvarSlett
 13. Heia, heia! Tenk, 21 par! Nå er du blitt så dreven i faget at de siste parene går helt av seg selv, på autopilot så og si. Kanskje du til og med kan leke med hunden mens du strikker?

  SvarSlett
 14. Så herlige farger på sokkene dine. Og synkronstrikkinge lønner seg i den lange løp. En blir tilslutt ferdig med veldig mye, så lykke til!

  SvarSlett
 15. Heja, heja, heja! Fast varför tvinga sig egentligen, så att något som är så kul som stickning kanske istället blir något tråkigt? (Jag skulle kanske kunna sticka 52 par vantar - det är kul!)
  Lycka till! (Och vilken söt hund!)

  SvarSlett
 16. Tenk at du har strikket sååå mange sokker på et år!! Klarer jeg 3 par må jeg nesten få intravenøst.
  Liker Regia-garnet ganske godt, for det er så skjønne farger. Men med det garnet kan man også strikke andre ting!!

  SvarSlett
 17. Kjempeflotte sokker. Og 21 er maaaaange par det!

  SvarSlett
 18. 22 par er da ikke til å kimse ad! Jeg heier på deg videre.

  Den Beatnik-genseren var virkelig dånefin. Den flytta sporenstreks inn i køen min også, sammen med svært mye annet som Norah Gaughan har laget. Må bare bli kvitt denne babykulen først, så går jeg i gang.

  En ullbukseoppskrift jeg har brukt noen ganger til min toåring er denne:
  http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=b18&d_id=19&lang=no
  Jeg syns det er best å legge på en hullrad med strikk øverst og strikke baken noe forhøyet (bruk short-rows), men det siste er kanskje ikke like viktig om de er ferdige med bleier.

  SvarSlett