torsdag 2. april 2009

Sjansen for å vinne…

… i min konkurranse folkens, er kjempestor i forhold til sjansen for at du skal vinne i lotto!

I et tidligere liv jobbet jeg sammen med en rekke matematikere og andre tallknusere. Det var ryddige hoder. De lo litt av meg fordi jeg spilte lotto – som så vidt jeg kunne beregne, var min eneste mulighet til å bli rik i en fei. Men nei, de kunne fortelle meg at sjansen for at huset mitt skulle brenne ned, var x ganger større enn sjansen for at jeg skulle vinne hovedgevinsten i lotto (jeg husker ikke detaljene her, for det er så lenge siden). Og ikke nok med det – sjansen for at jeg skulle dø av hjerteattakk før fylte 45, var x ganger større enn for at huset mitt skulle brenne ned. Med andre ord – sjansen for at jeg skulle vinne hovedgevinsten i lotto, var så godt som ikke-eksisterende.

Jeg vant ikke i lotto, verken hovedgevinsten eller andre gevinster, huset mitt står fortsatt, og 45 passerte og jeg lever i beste velgående enda. Men faktum er at noen vinner, og det er i hvert fall ikke de som ikke kjøper lottokupong!

Så hiv deg på gryteklut-tevlingen – sjansen for å vinne er kjempestor, ettersom det er så få som er med.

I dag var det 12,5 varmegrader og knallblå himmel - nok en dag med solbrillene på. Jeg traff naboen utenfor, han sto og hakket is i veien i håp om å nå ned til asfalten før 17. mai. Og solen skinte fortsatt kl 19! Det har tint så mye i hagen at toppen av hagemøblene begynner å stikke frem fra snøhaugen. Dette lover godt!

Uglevesten min er ferdig, vasket og tørket, trådene festet og knappene sydd i. Jeg har strevd som en superhelt for å få tatt et ordentlig bilde – jeg ble helt svett og var nok en gang glad for at jeg bare lagde en vest og ikke en hel, varm genser. At det skal være så vanskelig å ta bilde av seg selv da??? Men her er bildene, det ble som det ble (og hvis dere syns dette er dårlig, da skulle dere nesten sett de xxx bildene jeg forkastet!). Jeg gjør oppmerksom på at jeg ikke er så gul i virkeligheten – mer hvit, vil jeg si.
Det ble så slitsomt at jeg måtte ta meg en pause på den nye sofaen underveis. De som leser med her på bloggen, fikk kanskje med seg at det bød på problemer å få den i hus, ettersom dørene her hadde snødd igjen. Men alt går, og vi er veldig fornøyd med å ha fått ny sofa, etter ca 20 år. Fra denne vinkelen har du nok aldri sett uglegenseren før, tenker jeg.
Ja, jeg er en grå mus. Enda godt jeg har så fjonge sokker - strikket av meg i glorete knallfarger. Uglegenseren finner du oppskrift på her. Se og nyt bildene der, for mine ble som sagt ikke helt feilfri. Jeg kan jo skylde på at min farge er mørkere, og dermed syns ikke maskemønster så godt (men det spørs om noen lar seg lure…). Jeg fulgte ikke oppskriften m.h.t. innsvingingen i livet - jeg strikket bare rett opp jeg, det har en slags kamuflerende effekt på bulkene. Gjorde også noen andre småjusteringer underveis, som ikke er av vesentlig betydning for resultatet.
Garn: Koksgrå Alfa fra Sandnes, 85 % ull og 15 % mohair. Kan maskinvaskes på 30 grader. Det gikk med ca 8 nøster/400 g i str Medium omtrent
Pinner: Nr 7
Stikkefasthet: 13 m pr 10 cm

Jeg likte garnet veldig godt, mykt og godt å strikke med og det er like fint etter en tur i maskinen. Mønsteret er morsomt å strikke, og det gikk jo rekordfort med så tykke pinner, selv om jeg syns det er litt i tykkeste laget til å være komfortabelt. Til slutt sydde jeg på 34 knapper – alle fra arkivet og dermed litt forskjellige i farge og fasong, men parvis like. Noen av uglene har brune øyne, som meg.

Ble fornøyd med vesten , jeg. Og husk å melde deg på i konkurransen!

18 kommentarer:

 1. Vesten ble knalltøff, Anne! Det rykker i "start på noe nytt nå med det samme"-nerven min, det er bra jeg skal gå og legge meg med det samme.

  SvarSlett
 2. Det er så vidunderlig herlig å se det fortsatt finnes mennesker i dette land som KAN.
  Da tenker jeg på det du har produsert av genser. Og så smash passende.
  Har ikke sett lignende siden vi sist var i Andes; der bruker de gjerne Alpakkaull; noe så bekvemt.
  Men, slikt et garn er jo rådyrt her i landet. I forhold til der det lages. Så noen på veien stikker av med hva jeg kaller latskapsfortjenste.

  Og så denne sene våren da. Når kommer den?
  Påske blir det dessverre ikke i vår ringe sommerbolig i år. For mye sne til å grave frem sommervannet.
  - - da får det heller stå til med ukens ABC utfordring i ord og bilder. Postes i løpet av fredag

  SvarSlett
 3. Å herlighet - sydde du på alle øynene? Jeg hold på å bli gal etter 4 par eller så. Du er skikkeig barsk altså. Fin ble den også. Men du, det du har der er ikke en "bulk". Det er pupper, alle jenter har det, skjønner du. Bulk - det er når man går utover der du helt tydelig går innover. ;)

  Fin den sofaen da. Ser ut som en kan bo i den.

  Jeg vinner ikke i Lotto jeg heller, men så har jeg aldri kjøpt et lodd , det er mulig det har noe med det å gjøre. Men jeg har nå meldt meg på konkurransen din.

  Ha en god natt.

  PS. Jeg lot Pusifer få boltre seg fritt inne på soverommet noen timer og alle edderkoppene flyttet sporenstreks ut.

  SvarSlett
 4. Visst är det svårt att ta kort på sig själv, jag har bara försökt med vantar och sockar. Sockar är tillräckligt långt ifrån för att det ska bli bra, men vantar kan vara nog så besvärligt. ´Jag beundrar de som kan ta kort på mössor och tröjor.

  Chansen att vinna på triss är nog inte heller stor, men jag håller med dig - den som inte spelar kan inte heller vinna. Så länge det sker med måtta är det bara bra att spela lite.

  SvarSlett
 5. Den er blevet så fin din uglevest! Den står også på min to-do-liste:-)
  Til lykke med din nye sofa - den ser ud til at være rar både at strikke og ligge i:-)
  Ha´en rigtig god påkeferie!

  SvarSlett
 6. Hvor er den dog flot din uglevest.
  Ønsker dig en rigtig god weekend.

  SvarSlett
 7. Dette ble en flott vest. Jeg skvatt litt av det gule bildet, tenkte at du var alvorlig syk :) Men de nederste var flotte og den sofaen kan det srikkes mye i.
  Lotto er usikre greier, men jeg og en venninne vant nok til spisestuemøbler til meg og seng til henne. Da ga vi oss med spillinga... Tenkte at lykka var oppbrukt.

  SvarSlett
 8. Åh den blev jättefin! Jag gillar att den är lite högre i halsen och kortärmad. Så skulle min oxå blivit, om jag hade haft tid att sticka den ;-)

  SvarSlett
 9. Den ble kjempefin! Lurt å lage vest i stedet for genser, tykke gensere har en tendens til å ikke bli brukt fordi de blir for varme for meg. Har bestilt garn til både jakke og vest til meg selv - også i ganske tykt garn, spent på hvordan det blir å gå.

  God helg, og gratulerer med de 3000!

  SvarSlett
 10. Oi, den ble jo flott, og mye kulere som vest enn genser. Når jeg tenker meg om, så har jeg noen bunter med Alfa liggende å støve ett eller annet sted i huset.. Kanskje det blir påskeprosjektet? :-)

  Ha en flott påske!

  SvarSlett
 11. Takk for hyggelige kommentarer alle sammen!

  Hei Ruth: JA, jeg sydde på alle knappene, men jeg har bare 17 ugler, og alle knappene hadde jeg jo fra før. Jeg bare koblet ut hjernen og koste meg med å surfe rundt på nettet mens jeg sydde - og vips, så var jeg ferdig. Og de bulkene jeg snakker om, sitter lengre ned - men som sagt, dette er jo kamuflasjeversjonen, og dessuten holdt jeg pusten (det var vel derfor jeg ble så sliten og nærmest svimet av på sofaen).

  Hei Fairy: Jeg kan trøste med at jeg spiller veldig LITE - kun et par lottokuponger i året, og da er jeg med og støtter norsk idrett ;-) !

  Hei Gamleheksa: Er det sånn at vinnerlykke blir brukt opp??? Har vi bare en viss kvote hver? I så fall har jeg mye å gå på! Da er det bare fritt frem for nye lottokuponger i tiden fremover!!! Johoo!

  SvarSlett
 12. Grattis med en kjempeflott genser!!Den sitter som støpt. Og flott sofa dere har fått også!!! Jeg sikler på en sjeselong som ligner sofaen din........har alltid ønsket meg en sjeselong, jeg. Må jo være helt super å sitte å strikke i, og duppe litt av i, uten at folk ser det, he he.....

  På vei til jobb nå, men måtte innom her for å se på påske-egga dine.........Ha en god helg!

  SvarSlett
 13. Den ble veldig fin! - mammaen min måtte komme hit og vise meg hvordan man strikker disse uglene - det var jo latterlig lett -jeg fikk jo helt angst av det diagrammet jeg!

  Ja - vest var lurt! Jeg har også noe tykt garn liggende :D

  SvarSlett
 14. Åh, vad fint den blev som väst/kortärmad! Jag stickar en uggletröja i vitt garn, men nu måste jag ju göra en kortärmad i grått, det ser ju jag det! Supersnyggt!

  SvarSlett
 15. Så fin den är och så perfekt den sitter!

  SvarSlett
 16. Å, så flott det ble med uglevest! DET var en god ide for oss som har det med å bli litt for varme i en ullgenser...
  Ha en super påske!

  SvarSlett
 17. Åh vilken UNDERBAR tröja! jag önskar jag kunde sticka.

  SvarSlett