lørdag 18. april 2009

Prøvelapp...

Det er en første gang for alt, og dette er aller første gang i verdenshistorien at jeg har strikket prøvelapp til sokker!

Det ble en skikkelig gjerrig liten prøvelapp, for jeg hadde ikke råd til å ofre for mye av det dyrebare garnet - det er så lite av det. Jeg skulle sjekke om det passer til min vanlige sokkeoppskrift - med pinner 2,5, vrangbord, kilehæl og stjernetå. Jeg vasket lappen for å se om fargene rant over i hverandre - men det gikk fint, ingen avfarging i vask.

For å få nok til et par sokker, måtte det bli striper. Da ingen av fargene jeg lagde matcher noe særlig, valgte jeg de tre som passet minst dårlig sammen. Kaffe, gurkemeie og strawberry er en sikker vinner. Disse sokkene matcher ikke noe annet i garderoben min, så de kommer i hvert fall til å synes. Alle kjøpesokkene mine er sorte, brune eller mørkeblå, mens alle de hjemmestrikkede er i ymse glorete farger. Er det bare jeg som har det sånn??

3 kommentarer:

 1. Jeg tror det blir bra, jeg.

  Jeg har det motsatt. Alle kjøpesokkene mine er mønstrete. Gjerne med blomster, kattepuser o.l. Det var noe jeg begynte med fordi Barnet mente at alle sokkene i huset tilhørte ham. Men sokker med pusekatter på lot han være i fred. Og så fortsatte det bare. Men strikkesokkene mine er helst i en farge. De tør han ikke ta. Ja, for han stjeler sokker når han er på besøk.

  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 2. Dette må da bli flotte sokker, fargene liver godt opp.
  Mine hjemmelagede er grå, sorte og mørkeblå...

  SvarSlett
 3. Så spennende! Synes sokker gjerne kan være litt fargerike jeg - ja det kommer selvfølgelig litt an på antrekket da;-) Gleder meg til å se ferdig resultat. Lykke til

  SvarSlett