søndag 5. april 2009

Og vinneren er...

Det er avholdt høytidelig trekning i grytekluttevlingen.
Sønnen, en hederlig ung mann på 18 år, var alvorlig bekymret for at noen skulle ta meg for juksing og urent trav, så han fikk foreta trekningen selv. Dermed kunne han med egne øyne slå fast at alt gikk korrekt for seg. Teoretisk sett kunne vi ha brukt en random generator, men ettersom deltakelsen i lotteriet var lav, og mitt tekniske kompetansenivå er enda lavere, antok jeg at det ville ta mye lengre tid å finne ut av det - så valget falt på god, gammeldags trekning fra hatten. Det er jo mye morsommere også. Og jeg har som nevnt et vitne, ærlig og redelig og i myndig alder, som kan forsikre om at alt gikk korrekt for seg.


Jeg så nylig en TV-reklame for Lotto - det er 20 millioner i førstepremiepotten denne helgen (tror jeg det var... det er så vanskelig å huske TV-reklamer). Da er det vel 20 millioner håpefulle som deltar også - i håp om å vinne 20 millioner. Jo flere deltakere, jo mindre sjanse for å vinne naturligvis, det er jo sånn lotterier funker.


Men i mitt lotteri - der gevinsten er litt lavere riktignok, er det få deltakere og derav desto større sjanse for å vinne!!! Ca fem prosent faktisk, noe som må betegnes som skyhøyt i lotterisammenheng. Nå vil nok ikke vinneren i mitt lotteri kunne leve bekymringsfritt resten av livet som følge av førstepremien, betale ned gjeld på huset, kjøpe ny bil, dra på eksklusiv familieferie og sikre barnas fremtid - men hun vil i hvert fall ikke brenne seg på fingrene når hun tar pizzaen ut av ovnen med det aller første. Og det er jo også noe.

Gevinsten er ikke ferdig enda - det skyldes naturligvis ikke sommel fra min side, men det faktum at noen av deltakerne ytret ønske om spesielle farger dersom de skulle vinne. Det syns jeg vitner om god praktisk sans, og hadde planer om å etterkomme slike ønsker. Derfor måtte vi ha trekning først. Hatten er for anledningen Sønnens lue, strikket av meg i høst og flittig brukt siden, mistet og funnet igjen flere ganger, i et av mine mange favorittgarn, nemlig Lerke fra Dalegarn.

Og vinneren ble -


Grattis Janette!
I følge seg selv har Janette aldri vunnet noe sånt som dette, så nå var det sannelig på tide! Og kanskje det blir nytt lotteri igjen ved 5000? 10 000? Hvem vet?

Takk for deltakelsen og god søndag!! Her er det strålende påskesol og fortsatt masse snø - perfekte påsketilstander sett med norske øyne!

6 kommentarer:

 1. Gratulerer til den heldige vinnaren:0)

  SvarSlett
 2. Grattis til Janett, den heldige vinneren!!
  jeg har tenkt litt over det, at jeg var så frekk og ymtet på farger jeg ville ha, om jeg vant......men så var det kanskje flere som gjorde det samme....håper det :)
  Her har det vært bollebaking i dag, og smme hvor mange jeg lager, blir det alltid så lite igjen! men godt de liker bollene mine da, selv de som må plukke ut rosinene......
  Ha en fin søndag, Anne!

  SvarSlett
 3. Sylvia - syns det var lurt å nevne fargeønsker jeg, ikke frekt! Her har vi også bakt boller - tomt her og. Men jeg er sannelig ikke sikker på hvem som spiste mest... jeg er nemlig VELDIG glad i gjærbakst.
  God helg!

  SvarSlett
 4. Gratulerer til Janette. Hun er heldig hun. :)

  Ha en fortsatt fin søndag.

  SvarSlett
 5. Tack så mycket Anne och tack för ovanstående gratulationer. Det gjorde mig jätteglad en vacker solig morgon som denna! Vad kan nu gå snett? Nada om du frågar mig :-D

  Vad gäller färger så litar jag på dig. Vi verkar lika :-)

  Åh vad roligt det ska bli! Jag tänkte ha tävling vid 20 000. Får se vad det blir då!

  VÅRKRAM och TACK!!

  SvarSlett
 6. Så kul att just Janette vann, hon är en kanontjej!
  Tycker du ska vänta med en garnpåse, de första är prover och är lite för små.Ska göra dem lite större och hur man drar ihop den ska vara som på den röda, den orange blev mindr bra. Mitt tips är att vänta tills provsömnade är över, men tack ändå för ditt intresse!

  SvarSlett