lørdag 25. april 2009

Så vakkert…


... er det når magnoliaen blomstrer i Botanisk have. Et tips til alle som bor i Oslo-området og som ikke har blomstrende trær i hagen selv: Ta en tur - og nyt! 

Jeg har alltid vært så fascinert av trær som blomstrer på bar kvist, det er noe fullstendig magisk ved slik tidlig vårblomstring. Som barn snublet jeg en dag over en liten tysbast som blomstret så yndig rosa på bar kvist midt i stien i skogen der jeg pleide å gå. Jeg hadde aldri sett noe lignende før, og ble helt bergtatt av denne bittelille skjønnheten. Siden måtte jeg gå og beundre tysbasten hver vår - det var bare denne ene planten, og jeg har aldri sett tysbast andre steder siden.Etter å ha nytt magnoliaen og all den andre blomsterprakten, vil jeg foreslå et besøk på kaféen oppe ved hovedhuset. Dette er Oslos eldste tømmerbygning, og kaféen var stengt i flere år pga oppussing. Nå kan du igjen sitte under trekronen med en kaffekopp og se på småfuglene og la tankene vandre. Best tidlig om formiddagen, da er det stille og fredelig (men ikke si det til noen!)


Jeg opplevde forresten noe morsomt i Botanisk i dag. Bloggeland er jo fullt av flotte bilder, det selges fotoutstyr som aldri før – men hvor er alle fotografene??? Jeg ser aldri noen. Men i dag fant jeg svaret: De er i Botanisk! Det vrimlet av fotografer der i dag – med mer og mindre profesjonelt utstyr. Kamera på magen, stativ under armen, bak en busk, midt i stien, på plenen, i rhododendronkrattet. Alle var så blide i morgensolen – smilte og hilste, akkurat som i skiløypene i Marka. For en trivelig gjeng!


Dette er VÅR: Knallblå himmel, bristeferdig rhododendron!
Ha en fortsatt fin helg!

10 kommentarer:

 1. Dette var flotte bilder. Det er årevis siden jeg var i Botanisk (sikkert på skoletur i svart/hvitt-tida ;)

  Godt å vite at flere krabber på kne, men her i nærheten er det visst bare meg. Det føles iallafall slik.

  SvarSlett
 2. Vakre! Og kanskje en av de aller eldste blomsterslektene som finnes på jorden - da jeg tok paleobotanikk for herrans mange år siden, lærte jeg meg at det kanskje var en av de første blomsterplanter som fantes. Tenk, den samme blomstertypen vi beundrer nå, kan ha eksistret allerede på dinosaurenes tid.... Det gir perspektiv, eller?

  SvarSlett
 3. Vekre blomster! Jeg er enig med deg - besøk Botanisk Hage! Jeg har vært der og det besøket gjentar jeg gjerne.
  Ønsker deg ei fortsatt flott helg!

  SvarSlett
 4. Botanisk Have om våren. Å ja. Nå fikk jeg hjemlengsel igjen.
  Og jeg er enig med deg om blomster på bar gren. Det er knapt noe som er vakrere.

  Jeg hadde en super uke i Glasgow. Skal blogge. Ha en fin uke du også.

  PS. Tenk at du brukte Huldra på ABCn. Jeg ble litt sånn beskjemmet nesten. Men huldre finnes de. Jeg kjenner flere. ;)

  SvarSlett
 5. Åh dette var et blomsterinnlegg til å bli glad av - så nydelig! Jeg kjenner blomsterduft helt hit jeg. Ja hvor er fotografene, tydeligvis i Botanisk hage - OG ved Østensjøvannet hehe. Jeg har tilbragt en del tid i Oslo i det siste, og veien hjem til min mor går langs det vannet. Her kryr det av folk med lange linser på maven, de tar bilde av fuglene. Så da vet vi det også. Her på Gjøvik er fotoklubben på safari innimellom, og vi ser vel like gale ut som de... Og jeg har vel funnet ut, store bilder i bloggen er til spesielle tilfeller, liker best størrelsen jeg linker til i Flickr - som hettejakka ja. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Så det er der de er! DA burde jeg funnet dem, botanisk hage frekventerte jeg ofte som liten (obligatorisk på Oslobesøk når man er datter av hagegale foreldre) og som pikniksted da jeg bodde på Tøyen.

  SvarSlett
 7. Magnoliaer er så utrolig vakre, og det er bildene dine også :-)

  SvarSlett
 8. I Botanisk hage har jeg aldri vært, men jeg har vært i bla Trægårdforeningen i Gøteborg, en botanisk hage i California(San Diego) og en nydelig naturpark på Hawaii.
  Da jeg bodde i Hamar var jeg ofte i Urtehagen der.(Domkirkeodden)
  Ellers er jeg ingen kløpper med blomster i hagen.....men liker blomster altså!
  Skal snart skrive om barndommen min........

  SvarSlett
 9. Takk for hyggelig kommentar! Du lager virkelig mye fint, og her var det nydelige bilder av vakre blomster;) Jeg stikker innom igjen;) Ha ei kjempeflott uke!

  SvarSlett
 10. Tack för de fina bilderna - underbara speciellt för mig som ju är sjuk o inte kommer ut!
  Å tack för tipsen, nu vet jag vad jag vill göra när jag kommer till Oslo (maken åker upp dit i arbetet ibland o om jag ber snällt kan jag få följa med..)
  Sen är ju norskan som språk bara för underbart!
  Ha en fin vårvecka du med!

  SvarSlett