onsdag 2. desember 2015

Sokker og blanke ark...

Som jeg har sagt før: Sokker er utmerket strikk for livets mange transportetapper! 


I bilen, på T-banen, når jeg besøker moren min på sykehjemmet. Det har blitt noen par i høst. Her er et par aldeles enkle sokker i grått og gult. Noen ganger trenger man tynne sokker, som går nedi sko og de tynneste vinterstøvlene. Da passer det best med glattstrikk.


Helt enkle, uten oppskrift, strikket på pinner 2,5 med 64 masker, kilefelling på hælen og flat tå. Det sennepsgule garnet er Arwetta fra lageret. Det grå er fire forskjellige slanter - rester etter disse, disse og disse sokkene - som jeg strikket i hhv. 2010, 2012 og 2014, ifølge Ravelry. Blir rent nostalgisk av å strikke restesokker jo...

Bildene er forresten tatt mot det nye badegulvet vårt. Det gulvet er jeg veldig godt fornøyd med - det har nemlig Den Perfekte Kamuflasjefargen! Det ser alltid like pent og rent ut - det er nesten magisk. (Ja, jeg vasker selvfølgelig gulvet av og til, jadda jadda, men ikke så veldig ofte).


Kaffe og ny kalender! Det begynner å fylles opp i 2016 allerede. Selv om det har skjedd mye fint i 2015, har det vært et strevsomt år på mange måter. Slik er det jo med dette Livet, det går opp og det går ned. Snart nytt år, med blanke ark og fargestifter - det gleder jeg meg til. 

Ønsker deg en fin dag!

8 kommentarer:

 1. Sokker på pinner 2,5 er imponerende, og restegarnssokkene dine er kjempefine som vanlig!
  Det gule gjorde seg virkelig.
  Takk for hyggelig hilsen hos meg! I dag blir det en runde med flatbrød på formiddagen.
  Men nå på morgenkvisten skal jeg strikke litt til morgenkaffen, God morgen, Norge og P3-nyheter.( Yngste datter leser nyhetene der i dag).

  Ønsker deg en fin førjulsdag!

  Klem

  SvarSlett
 2. Ååååå..det var fine sokker.
  Jeg både svak for striper og gult.
  Og tynne sokker som går i skoene. Supert!
  Skal bli godt å bli ferdig med dette året 2015. Det har ikke vært et godt for meg heller.
  Jeg ser bare frem til det neste året. For det vil bli mye bedre. Det er jeg sikker på.
  Klem

  SvarSlett
 3. Hei. Herlig inspirerende sokker du har strikket. Når du viser et ferdig prosjekt slår det liksom ikke feil at min tanke er, aha sånn kan det gjøres! Her har du virkelig tatt knekken på noen smånøster med rester. Gult er fint altså, merkelig at den fargen ikke er mer brukt. Takk for tips. :))
  2015 har vært et berg og dalbane år p.g.a. helsa til gemalen. Det fortsetter nok inn i nye året i og med at han forblir stabilt dårlig. Huset fylles etterhvert med hjelpemidler som ikke har vært vanskelig å få låne. Så takk og pris for norsk helsevesen, vi er så takknemlige for all hjelp.
  Så skal vi snart tenne 2. lyset. Jøss, snart er det mars...får en sånn følelse. Hehe.
  Dagen i dag er klissvåt, ikke noe nytt det. Blææ. Yngste dattera skal ut igjen i Nordsjøen idag. Er meldt utrygt for torevær, da flyr ikke helyen. Så det spørs om ho får et ventedøgn i Florø. Jada, alltid noe å bekymre seg over, helt for meg selv, det er meg det. Håper du får en fin torsdag.

  SvarSlett
 4. Finfine sokker, gulfargen er varm og god, som sokken selv antagelig. Fikk veldig lyst til å plagiere disse sokkene, men tror ikke lageret inneholder en eneste tråd i som består sokkeslitasjetesten i de forgjettede fargene... Er det lov å strikke "restesokker" av nyanskaffelser...? Enig med deg, tynne sokker som passer oppi alskens sko, både pene og støvler, er utrolig praktisk og deilig! I mitt stille sinn drømmer jeg om en skuff full av dem, hvor kommersielle bomullssokker er forebeholdt de varmeste sommerdagene.... Drøm, drøm. Men man skal vel ha ambisjoner?

  SvarSlett
 5. Skikkelig flotte sokker, restegarn er gøy! :o)

  Fin kamuflasjefarge på badegulvet, sånn ønsker jeg meg også...

  SvarSlett
 6. Så fine sokker!!! Livet er en underlig greie som ikke alltid går som vi håper. God du kan se litt fremover - og strikke sokker!!! Og i tillegg nyte vaskefritt gulv :-)

  SvarSlett
 7. Så lekre sokker!
  Vi skal bygge på et bad og totalrenovere et annet og kamuflasjegulv høres helt perfekt ut hos oss!

  SvarSlett
 8. De likte jeg! Flotte farger. Ja, livet går i bølgedaler, det er helt sikkert! Men utrolig så flinke vi er til å tilpasse oss og til å se fremover. Nyt adventstiden når du kan :)

  SvarSlett