mandag 7. desember 2015

Praktisk bruk av plantefarging...

Hva bruker man så det plantefarga garnet til? 
Strikke votter, for eksempel. Man er jo med i et Vottelaug! Jeg har farget på Hifa Ask og Rauma Finull - det er ypperlige garn til vottestrikk.


Tori hadde bursdag og fikk plantefarga garn. Mørkebrunt = marikåpe, lilla = blåbær (kaldfarget), lysegrønn = takrør, gul = reinfann, gulgrønn = prikkperikum/johannesurt. (Foto: Tori)


Av det strikket hun de fineste Bukken Bruse-votter. Fra Eventyrvotteboka, selvfølgelig. I mellomtiden hadde jeg funnet ut at blåbær ikke er så lysekte - det blir mer brunlig med tiden. Men brunlig lilla er også fint. Tori har blogget om vottene sine her. (Foto: Tori)


Selv strikker jeg Blåbærskogen - fra Eventyrvotteboka de også, så klart. Jeg er visst ikke helt ferdig enda, men sånn ser det ut foreløpig. Her er garnet farget med takrør (oliven og lysegrønn), solbær (rosa) og blåbær (lilla). Tenkte blåbærfarget garn passet fint til blåbærvotter ( - selv om blåbæra blir stadig brunere...).  Tror det blir bra, jeg!

Jeg har forresten brukt plantefarga garn som bunnfarge i disse og disse vottene, som jeg har strikket nylig. Syns det blir fint å kombinere med andre farger også.


Ha en riktig fin, ny uke! Stress ned i adventstiden!

6 kommentarer:

 1. Fine votter på gang, ser jeg! Nydelige farger!

  God mandag i julestria!

  Klem

  SvarSlett
 2. Fargene ser veldig god, jeg er imponert :-)))
  Votterstrikke er alltid lekker... ha en riktig god uke med lys og glede.
  Adventsklem fra Viola.

  SvarSlett
 3. Så nydelige farger! Plantefarging er et uskrevet blad i min hobbyhverdag, inspirerende å se hvor fint resultatet kan bli!

  SvarSlett
 4. Det er så gøy å se at du også har begynt med plantefarging! Men jeg lurer på, farger du veldig lite garn i hver farge da du holder på? Jeg pleier å lage store kyper, så jeg får farget mye garn samtidig. Koking av kypa tar jo like lang til om man skal ha mye eller lite, hvis man ikke bruke tørka materiale.
  Spør for det er så moro at andre også prøver seg, og det er så få å drøfte erfaringer med.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg farger ikke så mye om gangen - jeg har jo ikke bruk for så mye garn! Det tar plass! Det er massevis av fargegrupper på Facebook, der man treffer likesinnede, det er veldig lærerikt. På Instagram er det også mange plantefargere og mye å lære

   Slett