tirsdag 1. desember 2015

Det skinner en vintersol...


Det er vinter nå. Dagene er bleke. Sola titter bare såvidt frem over kanten, før hun går og legger seg igjen.


Det er bare såvidt frost.


Vi går til skogen. Når det er blå led-lys på einerbusken og lyslenker på den lille broa ved tjernet, ja da er det jul i nabolaget!Det er allerede is på tjernet. Tinka husker ikke snøen som falt i fjor, og tripper forvirret utpå for å hente en pinne. Stor undring - hun kan GÅ på vannet! (Det kan ikke jeg).


Når isen fryser, dannes underlige formasjoner. 


Hvem trenger vel juledekorasjoner innomhus, når man har sånn pryd som dette i sin daglige skog, skulle bildeteksten ha vært her - med islagt tjern, mosegrodde stubber og lyng, ja til og med tyttebær! Så kom Tinka tråkkende inn i bildet og begynte å spise tørt gress. Og posere, det ville hun ikke. Hun er ganske bestemt, den jenta.


Vi traff et troll. Tinka er ganske skvetten av seg. Ikke redd, men skvetten. Jeg er mest redd. Jeg liker ikke å gå i skogen alene. Godt jeg har Tinka til å passe på meg!


Det skinner en vintersol i det fjerne. Sommeren forsvant så umerkelig i år, plutselig var det vinter.

Håper du får en fin vinterdag!

6 kommentarer:

 1. Nydelige bilder Anne. Du har et flott turterreng i nærområdet ditt. Tenk at noen pynter den broen på turveien deres!
  Her har det regnet i bøtter og spann i det siste. Slo om til snø i går og heldigvis lettere byger, blei et par tommer ut av det. Ha en finfin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fint å bo rett ved skogen. Men det er dårlig med utsyn, og jeg kunne godt tenkt meg et fjell eller to iblant. Her er det mest svarte skauen. Men man får ta hva man har! Og nå skinner sola!

   Slett
 2. Bildene dine er alltid gode, og så fint du skriver i dag! Nydelig tekst som gjorde inntrykk på meg!

  Ønsker deg en fin desemberdag! Her er det goro og tyske skiver på gang, men burde vel heller gått en tur i finværet.

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flink du er, Ingunn! Jeg er imponert! Jeg burde ha hivd meg over julebaksten jeg også, og vinduspussen, men jeg er en elendig jule-husmor, dessverre.
   Men heldigvis - det pleier heldigvis å bli jul allikevel! Og vi har i hvert fall fått opp adventstaken, det er ganske bra til meg å være :-)

   Slett
 3. Du är en fantastisk fotograf!!!
  Jag njuter när jag ser alla vackra naturbilder du visar.
  Allt gott!

  SvarSlett