onsdag 16. desember 2015

Votter fra Island...


Jeg har visst helt glemt å vise frem de nye vottene mine, som jeg kjøpte på Island i høst. Det var mye håndstrikk å få kjøpt på Island - og omtrent alt var veldig fint. Jeg har vist helt glemt å blogge om Islands-turen også, sett sånt. Det får komme etter hvert. Her er vottene på tur til Liastua, som er en passelig kort søndagstur for en lat en. Gode vafler har de også :-) 


Enkle i fasongen, men gode og varme å ha på. Tipper disse er strikket i Lett-Lopi eller dobbel Plötulopi. Dobbel Plötulopi var det islendingene brukte mest av selv, når de strikket gensere og andre plagg, fordi det var det rimeligste garnet. Mykt og godt ble det også, og med fantastiske, melerte farger. Det holder ikke å se dem i en nettbutikk - for virkeligheten er så mye bedre. 

Åh, islandsk garn - jeg må skrive mer om det en annen dag. Men ikke midt oppi julestria. Denne uka kommer begge ungene hjem til jul. Godt vi har noe som heter forhåndsprogrammerte innlegg her i bloggeland, hehe. For dette innlegget er jo ikke skrevet i dag. I dag driver jeg sikkert med noe helt annet. Baker julekaker, kanskje?  Eller går tur med islandsvottene mine, hvis sola skinner. Ha en finfin førjulsdag!

12 kommentarer:

 1. For eit vakkert foto, Anne - vaflane og vottane er ein stilig match. Og fine islandske garnfargar, som får meg til å tenkje på lavastein, magma, mose og snø. Rett og slett heile Island i ein vott! <3

  SvarSlett
 2. Snygg bildkomposition på översta fotot och vantarnas topp matchar våfflorna precis!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, så sannelig! Jeg har aldri hatt votter som matcher vaflene før. Viktig styling-detalj, hehe ;-)

   Slett
 3. Fine votter! Jeg tenker aldri på å kjøpe slikt ferdig, for jeg strikker jo selv. Men noen ganger kan håndarbeid være akkurat den rette souveniren å ta med hjem. (Og kanskje litt ekstra garn også. ;)

  Jeg liker veldig godt islandsk garn, men får klager på at det kløøør. Så mesteparten av lopien min ligger dessverre i en kasse på loftet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var så mye flott ferdigstrikka på Island, så jeg MÅTTE ta med noe hjem. Og vottene fikk jo plass i kofferten. (Det ble med litt ekstra garn også!)
   Garnet klør litt, men det blir betydelig bedre etter vask. Og jeg tåler det meste, så da får jeg strikke til meg selv da ;-)

   Slett
 4. Vakre fargerike votter, fint mønsteret. Jeg strikkte med Lett Lopi også, ja
  riktig godt garnet for votter... jeg må praktisere... jeg strikkte bare Islander før. En tur til Island jeg vil veldig gjerne :-)))
  Ha riktig god førjul fortsatt med lys og latter. Vi har varm været, håpter
  snø kommer enda... vi venter!!! Skiløpe er så fint.
  Klem fra Viola

  SvarSlett
 5. Skikkelig fine votter fra Island.
  Da jeg var der, som 15-16 åring, kjøpte jeg meg en jakke på utsalget i en ullfabrikk, da jeg var der ( jeg har alltid hatt sansen for skikkelige ting) Og jeg har faktisk også strikket mye i Platulopi, som gir lette, men varme plagg. Elsker det garnet!
  I dag fikk vi Eventyrvotteboka i butikken!!!! Og jeg fikk sagt høyt, at den ønska jeg meg til jul.
  Så masse fint i boka deres, og så mye fargerikt, som jeg er tilhenger av.
  Og så morro at jeg " kjenner" etpar stykker av dere også. Wenche har jeg også møtt en gang hun kom innom butikken da jeg var på jobb. Kjempekoselig :)
  Kunne smakt med et vaffelhjerte nå som jeg drikker julete.

  SvarSlett
 6. Så kjempefine votter! Jeg har tre plater Pløtulopi, lys grå, rød og grønn. Det kan kanskje bli votter! Men jeg trodde kanskje de var strikket i med enkel tråd, de du har? Blir det ikke mye tykkere med dobbel tråd?

  SvarSlett
  Svar
  1. Sannelig om jeg vet. Jeg kjøpte jo disse ferdig strikket, og bare antok at de var strikket med Plötulopi, men det er mulig de er strikket med Lett-Lopi i stedet. Du får bare prøve deg frem. Det er ca 40 masker rundt på disse, og pinner sånn ca 4, ser det ut som. :-)

   Slett
 7. Og Liastua var jo min barndoms turmål, et fantastisk sted. Må kanskje ta med hundene en tur dit igjen i jula!

  SvarSlett
 8. Nyyyydelige votter!! :D Har fått sansen for islandsk garn og oppskrifter, men ikke så mye erfaring med selvstrikk ennå. Får bli en prioritet i 2016 :)

  Første dag på jobb etter nyttår. Det vaffelhjertet frister veldig nå, hihi :D

  Beste ønsker i 2016. Ser frem til å følge deg videre - men jeg er ikke den flinkeste på kommentarsiden :)

  SvarSlett