mandag 3. desember 2012

What to wear på søndagstur?


Når man har vent seg til regn og regn og regn, kommer snø og kulde nesten som et sjokk. Da gjelder det å kle godt på seg. Jeg er en frossenpinn og har alltid på meg dobbelt så mye som alle andre - og enda fryser jeg. Utover vinteren pleier det å gå bedre, man venner seg til kulda, heldigvis.

På søndag var det blå himmel, snø og mange minusgrader. Perfekt vær for en søndagstur. Men hva skal man ta på seg da, for ikke å fryse aldeles i hjel?


Jo, foruten ull under, kuldekrem og dunparkas, hadde jeg på meg yndlingshalsen fra mitt Røde prosjekt tidligere i år. Den har jeg brukt mye - hver dag nå som kulda er her. Tett og god i halsen, tykk og varm med ull og alpakka. Gratisoppskrift på Ravelry. Ny lue - den har ikke vært innom bloggen enda, men den kommer snart. Fotovanter uten fingertupp som jeg strikket i tynt sokkegarn for lenge siden - de holder seg utrolig bra i år etter år. Anbefales om du er glad i å ta bilder i vinterkulda. Utenpå dem har jeg disse vottene - gode og varme, med smal, fin passform. I tillegg hadde jeg på meg denne genseren og disse sokkene. Og sist, men ikke minst, disse skoene:


Verdens beste sko i vinterkulda! Legg merke til at det til og med er litt sol oppe i det ene hjørnet! På denne tiden av året holder sola seg mest oppi tretoppene - - -


Ingen triksing og miksing med fargene her - kun ekte, blå himmel. Forfriskende!


Det er mye snø i skogen her vi bor. Ingen skiløyper enda, men stier overalt. Spennende, syns Tinka, men sannelig blir man sliten av det!


Da gjelder det å slappe av litt og samle nye krefter. Husk det i førjulsstria!
Tinka og jeg ønsker alle som er innom en fin, ny uke!


11 kommentarer:

 1. Det hørtes veldig kjent ut. Her viser gradestokken -13 i dag, på med masse klær!!!!
  Ønsker deg en super ukestart.
  Klem Tone

  SvarSlett
 2. Skal si du har ikledt deg mye fint på søndagstur, så mye fint du har strikket deg!
  Mange gode tips ;o) halsen er nydelig, votter, vanter og lue likeså -
  For ikke å snakke om den søte Tinka !
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Jøss, det var en fin samling! Liker den halsen din godt, nydelige farger. Hunden din er som vanlig det søteste på 4 bein.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 4. På slike dager er det bare ull som duger! Nydelige vinterbilder! Koselige sikksakkvotter. Jeg har skrevet dem opp i boka mi.

  Klem fra Ingunn kledd i ullstillongs og Mariustunika med minus 21 ute og fyr i to ovner inne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Å huff, jammen er det kaldt hos deg! Her er også ullstillongsen på - et must i disse tider!

   Slett
 5. Hei!! Jeg synes det er for kaldt til å være ute..... Og det er ikke lett å få på nok klær!! Luene du viser i forrige innlegg frister! Tror jeg må prøve å strikke en!! Fin uke til deg også!! AnneK:-)

  SvarSlett
 6. Trodde jo egentlig jeg skrev en kommentar til deg tidlig i dag, men her var den jo ikke...
  Kjenner meg godt igjen med det å være frossen, godt å ha gode varme ullklær å kle på seg, og jammen hadde du mye flott. Vi startet dagen med -14 men nå er den oppe i-9. Da går det jo faktisk an. Har akkurat vært på tur og har det godt å varmt inne. Ikke ille det nei.
  Ønsker deg en fin dag
  Klem Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har kommentarmoderasjon, derfor så du ikke den første kommentaren din. Får så mye spam periodevis at jeg er nødt til å ha den på.
   Her er det fortsatt minus 14, og jeg gruer meg litt til dagens luftetur med Tinka. Får friste meg selv med varm kakao når vi kommer inn igjen...

   Slett
 7. En flott tur med en nusselig vofs. Det blir kos på tur med nok klær/pels.
  Den genseren din var lekker, nam for noen farger. Sjerfet ditt kopierte jeg i høst, i høstfarger. Er så deilig å bli inspirert! Lua di må være deilig og varm på ørene, og det er jo et must i kulden. Jeg tror du må være et fargerikt syn mot den hvite snøen.
  Her er -7 gr. og en saftig vind. Vi har ikke snø, og det gjør ingenting.:)
  Nå skal jeg starte på Sonjas lue i "Reisen til julestjernen."
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 8. Mye fint du har å ta på - ja ikke lett å ha på seg nok i begynnelsen av kuldesesongen :)

  SvarSlett
 9. Fine vinterbilder og flott strikk! De skoene er nok varme og gode i vinterkulda! Kos deg i adventstida! :-)

  SvarSlett