onsdag 12. desember 2012

Hva skjer i 2013 ?

Først vil jeg takke for alle besøk og kommentarer her på bloggen - tusen takk!


Besøkstallene stiger jevnt og trutt - det har de gjort siden bloggens spede begynnelsen.
Men antall kommentarer har plutselig skutt i været - selv om jeg har lagt til kommentarmoderering.
Det ble jeg dessverre nødt til å gjøre fordi det periodevis raser inn med søppel i kommentarfeltene. Før var det mest på gamle innlegg, men nå er det på nye innlegg også. Mest uskyldig snikreklame, heldigvis, men av og til er det av den mer grisete sorten. Men jeg vil bare ha kommentarer fra dere jeg - hyggelige strikkedamer (og -menn, men dem er det sannelig få av) - ikke alt mulig annet tull!
Så takk igjen!

Så lurer jeg på noe:
HVA SKJER I 2013?
Er det noen spennende KAL-er på gang? Eller andre utfordringer man burde få med seg?
Hva skal dere være med på til neste år?

Jeg har lett litt rundt på Ravelry, uten å finne noe særlig.
Skjer det noe spennende på forumene?


Det er ikke noe gøy med blogginnlegg uten bilder, derfor tok jeg med noen bilder fra tidligere i høst - som viser ull i bruk. Eller outfit-bilder som det også heter på bloggspråket. For en frossenpinn som meg blir livet bedre med ull, ingen tvil om det. Genseren på bildet, som såvidt kan skimtes under jakka, har jeg slitt nesten sønder og sammen - det er snart på tide å strikke en ny. Halsen (og her)er en gammel favoritt som jeg har brukt utrolig mye - i myk og varm alpakka. Ørevarmeren strikket jeg for hundre år siden - rettstrikket alpakka som jeg trodde ville utvide seg i det uendelige, men den har merkelig nok holdt fasongen (Misti alpakka fra DSA - fin kvalitet!). Sist, men absolutt ikke minst, fingerløysevottene - som er nye av året. De er jeg SÅ godt fornøyd med - bruker dem nesten hver eneste dag. De er så praktiske!


Man kan drikke kaffe med dem, for eksempel.


Og spise vafler. Nam! Dette er Liastuas supergode, nystekte vafler - anbefales!


Og lufte bikkja. Og plukke opp etter bikkja. Og ta telefonen. Og taste SMS-er. Og låse opp døra. Etc etc.
Alt sammen uten å ta vottene av og fryse. Så glemmer man dem heller ikke igjen noe sted. En genial oppfinnelse!

Det er mange som kvier seg for å strikke vanter og votter, har jeg skjønt. Kanskje en vante-skole her på bloggen til neste år??

Ønsker deg en finfin dag! Ta det lugnt i julestria!

32 kommentarer:

 1. Så herlig det bilde såg ut. Passelig temp til å gå på tur i, men samtidig friskt og godt. Ser at Tinka koser seg også.
  Fingerløysevottene er gull verdt, sier min søster. Hun forstår ikke at hun har klart seg uten.:)
  En vanteskole hadde vært midt i blinken, super ide!!
  Håper du får en fin tur med bikkja idag også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det fikk jeg fin tur i dag og, men litt annet vær enn på bildene her. Minus 15, snø og rimfrost på trærne - så utrolig fint!

   Slett
 2. God morgen!! Vi besøker loggen din fordi den er hyggelig!! Enig med at man må ha bilder!! Jeg har også merket det med søpplepost. Prøver å slette det. Jeg vurderer å stenge hele bloggen min ved årsskifte. Føler meg ferdigblogget. Men det er en vanskelig besluttning å ta. Den har blitt en hobby og en del av meg. Ha en fin dag!! AnneK:-) (ps vanteskole var faktisk en god ide!!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!
   Synd hvis du slutter å blogge, det har vært så hyggelig å følge med på alle dine ulike prosjekter, men jeg skjønner jo at man kan bli ferdigblogget også. Hvis det ikke er noe gøy mer, er det jo ingen vits i å holde på. Ser at det er mange av de gode, "gamle" bloggene som forsvinner etter hvert, mens nye kommer til. Sånn er det jo bare :-)

   Slett
 3. Det er vel som alt annet, øvelse gjør mester. Men en vante skole hadde kommet godt med. Selv så har jeg strikket noen halv vanter, gikk greit det.Ble masse prøvinger da, skulle passe en godt voksen herrehånd.

  Ha ei forts fin førjulstid

  SvarSlett
  Svar
  1. Sant nok - alt er lett når man kan det...!

   Slett
 4. Jeg har sikkert sagt det før, men jeg er så imponert over at du har innlegg hver eneste dag, også nå i julestria! Du har en kjempeflott produksjon av fine og supernyttige ting. Så jeg er en av dine faste lesere som sikkert kunne ha skrevet flere kommentarer. Jeg håper at det blir en sokke-samstrikk i 2013 også. Kanskje du skulle lage en fingerløyse-samstrikk!? Jeg blir med på den! Ha en fortsatt fin førjulstid!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir en sokkeKAL hos Through the Loops i januar 2013 også, fant jeg ut: http://www.ravelry.com/groups/fans-of-through-the-loops
   Tror kanskje jeg blir med denne gangen også, men har ikke bestemt meg helt enda.

   Slett
 5. Gjennom din blogg ble jeg med på MysteriSocks2012. Det ble veldig fine sokker, men ikke tatt i bruk. De ble så veldig fine, ikke helt brukssokker. Er nok litt som deg. Praktisk strikking liker jeg best. Har funnet masse inspirasjon via din blogg. Selv strikker jeg bare fra Garnlageret mitt. Vi skal flytte og reduserer lagringsplassen veldig. Så målet mitt er at jeg ikke skal kjøpe ett garnnøste før til høsten. Det er mine planer for 2013. Litt kjedelig.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Samme her - sokkene er nesten for fine til å brukes. Reale raggsokker er i grunnen mer praktisk. Men gøy å være med på sånne sprell likevel, får prøvd litt nye teknikker o.l.

   Slett
 6. Ja takk til vanteskole! :) Jeg har også lett litt på Ravelry etter en ny runde Mysteriesokker uten at jeg har funnet noe så langt. Har lyst på en "god" grunn til å gå å kjøpe noe egnet sokkegarn i en sprek farge :) Og takk for all god inspirasjon det siste året og årene før! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leste på Through the Loops' Ravelry-gruppe at det blir en ny runde Mysteriesokker i januar, så følg med her:
   http://www.ravelry.com/groups/fans-of-through-the-loops

   Slett
 7. Ja! Vanteskole i 2013 ville være supert, gjerne med tips om justeringer ift garntykkelse. Bloggen din er en daglig glede, gode bilder, godt språk og mengder av inspirasjon. Ellers vet ikke jeg noe særlig om hva som skjer i strikkeland, men jeg gleder meg til å finne ut. Håper du fortsetter på samme vei i 2013! Ha en fin dag med Tinka, selv har jeg en dvergschnauzer som heter Mozart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hils Mozart! For et herlig navn! Vi har en nabo som er dvergschnauzer - og heter Tinka... Litt upraktisk, men men.

   Slett
 8. Ja takk til fingerløyseskole! Har forsøkt å konvertere en votteoppskrift til fingerløyse, men er ikke helt fornøyd. Bloggen din er en sikker kilde til gode bilder, hygge og inspirasjon.

  SvarSlett
 9. Fint bilde av deg :-) Artig å se ulla i bruk :-D Kanskje det ikke hadde vært så dumt med en vanteskole. Jeg har enda ikke strikket hansker, men tenker at det kan ikke være stort verre enn å strikke tommelen på en vott ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
  Svar
  1. Nettopp - det blir som å strikke ti tommeltotter omtrent :-)

   Slett
 10. Så koselig å se bilde av deg Anne. Gleder meg til vi treffes igjen. ja du er utrolig flink til å strikke praktiske ting, så jeg blir inspirert av deg. Har akkurat skrevet ut mønsteret på de "enkle" vottene. Så er jeg godt i gang med jakken min. Hvordan går det med din? Kanskje jeg kan være med deg på en vaffeltur en dag! Vi sees. Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm, det går ikke så bra med den jakken for øyeblikket. Den ble jo for trang, og idet jeg skulle begynne på nytt igjen, begynte plutselig julagavestrikkingen for fullt. Som julekvelden å kjerringa - i år igjen... Jakka er utsatt til etter jul.

   Slett
 11. Hej ! Jag gillar verkligen din blogg och dina grejer! Har du mönster på de "fingerlösa"? Inga vantar är bättre än ullvantar, anser jag bestämt! Det är också bra att ha många par att välja mellan beroende på väder!
  Bra ide det där med vanteskole! Själv stickar jag nu ett par av mina tvåfärgade vantar i rött och svart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har vært inne og kikket på de vottene dine, kjempefine!! Og så ser de så varme ut.

   Jeg har dessverre ikke noe godt mønster på vottene med fingerløyse (enda). Kanskje det blir orden på det etter jul??? (Nyttårsforsett).

   Slett
 12. Er nok ikke redd for vantestrikk,men det ser ut som en forferdelig pirkejobb!:P Hater å ha få masker på pinnene, og jeg som strikker litt løst så detter pinnene bare igjennom...
  Mini-pinner hadde vært en god oppfinnelse til fingerstrikk! (Går det med flettepinner??)

  Neste år har jeg dagboka full av planer frem til april, og jeg kjenner meg selv så halvparten blir det vel noe av og resten av "ulla" finner inspirasjon andre steder. Finner jeg noe spennende hopper det ofte fremmerst i køen:)

  Men det blir nok et sokkeår! Ravelry 52 er langstrekt,men kanskje halvparten:)

  Følger med deg, blir et spennende år:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vanter er jo nødvendigvis litt pirkete. Men - hurra! - det finnes fingerpinner på 10 eller 12 cm. Jeg har det, fant dem på nettet et sted. Men etter at jeg byttet ut 20 cm strømpepinner med 15 cm, syns jeg det er like greit.

   Lykke til med 52 par sokker - jeg kom aldri helt i mål da jeg var med på det, men var veldig fornøyd med å komme til 29 par også!

   Her fant jeg forresten et gammelt blogginnlegg om de fingerpinnene:
   http://asalmanakk.blogspot.no/2009/02/som-hand-i-hanske.html

   Slett
 13. En vante-skole hørtes kjekk ut! Det er alltid en fornøyelse å se hva du holder på med, så mye fint du strikker. Det har blitt endel sying på meg i det siste, men har luktet litt på den siste votteoppskriften din - det er sikkert noen i familien som trenger slike til jul. En fin adventstid ønskes deg:)

  SvarSlett
 14. Pffff, jeg trodde virkelig det var ett "takk for meg som blogger" med den begynelsen! Leser heldigvis at det er en fortsettelse for nese år, og tusen takk for det :-) Startet med godt mot med ett par fingerløyse med tanker for ett par for min søster til jul - hun kunne godt trenge ett par da hun er en ivrig fotograf som deg selv. Vel jeg kom til der hvor evt fingrene skulle begynne og la fra meg strikken... Ikke helt vant med mange pinner og få masker og fikk helt hetta med tanke på at jeg må strikke 10 av dem! Motet og iveren forsvant som dugg for solen, så hun får noe annet... (vurderte sterk på å bestille ett par av deg, men så innlegget om ett annet strikkeprosjekt, så jeg lot det vaere)
  Kan ett fingerstikkekurs kurere skrekken for "kjedelig, pirkete, knølete fingerstrikkerangst" mon tro?
  Ha en finfin torsdag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan jo vurdere å bestille et par hos meg, så skal jeg vurdere om jeg tar opp bestillinger :-)
   (det varierer veldig om jeg gjør det, alt etter vær- og føreforhold).

   Men sånne vantevotter må jo nødvendigvis bli ganske dyre, etter som det tar en del tid å strikke dem. Det er mye å spare på å lage dem selv!

   Slett
 15. Det skjer ting på vottefronten også, ta en titt her:

  http://www.ravelry.com/discuss/i-make-mittens/2367723/1-25?jump=4#4

  SvarSlett
 16. Takk for tips! Jeg er jo medlem av den gruppa, burde jo ha sett det :-)

  SvarSlett
 17. Ja, vantskola vill vi gärna ha! Så fint när du delar med dig av små tips och tricks :)
  Å de där fingerlösa är ju verkligen ett säkert kort.

  Så här vid dessa tider klickar jag mig fram till ditt fina inlägg i december 2009, det där om granförsäljningen...
  Fin historia och gott skrivet :)

  SvarSlett
 18. Hei, ønsker deg en fi jul og et godt Nyttår :)
  Du har samme vovs som meg, bare at min er Ruby farget ;)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett