lørdag 22. desember 2012

Gla'melding...

Da jeg våknet i dag morges, kunne jeg med glede konstatere at verden fortsatt består. Det var en god start på dagen.

Det gjelder å glede seg over de små ting når verdens undergang kanskje er nær. Som fine spirallys, for eksempel, som jeg kom over i en butikk forleden. Sånne har jeg ikke sett siden barndommens jul.

Ikke at jeg var så veldig bekymret. Maya-indianerne var fremsynte - de lagde en kalender som gikk hundrevis av år fremover, og ett sted måtte den jo stoppe. Og det ble tilfeldigvis 21. desember 2012. Ifølge Filofax-kalenderen min vil forøvrig verden bestå både i 2013 og 2014, og sannsynligvis enda lenger. Hvis ingen går i fella, men passer seg for den, kan moder sikkert tenne alle lys og engler dale ned i skjul både til neste år og neste der igjen. Den som lever, får se.

Det er med kalenderlys som med pepperkaker - det som var så stas i begynnelsen av desember, blir liksom litt oppbrukt etter hvert. 

Da Tinka og jeg var ute på tur i går, på årets korteste dag, på en dag som ifølge pessimistene kunne ha blitt vår siste, var det et merkelig lys over landskapet. Jeg hadde ikke kamera med, og da jeg tok med kamera i dag for å fange det opp, var det bare en vanlig, gråhvit vinterdag igjen. Men i går - selv om det var i skumringstimen på årets mørkeste dag -  var det et underlig lys over by og land, nesten som sol, det var lysere enn på lenge. Man kunne jo nesten begynne å lure på om dommedag var nær. Utpå kvelden leste jeg på diverse blogger om vakkert lys både i nord og sør og vest. Det finnes sikkert en interessant meteorologisk forklaring på dette fenomenet - kanskje noen av dere vet?

Tinka og jeg gikk på tur til badevannet vårt i dag. Der var det stille - og hvitt.

Englebarna kommer hemmat til jul - Sønnen kom fra Wales i forrige uke og Dattera kommer fra Trondheim i kveld. Og mor strikker og pakker julegaver og tenker at det kunne kanskje vært greit å ha vasket litt til jul. Joda, jeg tror det blir en fin jul, jeg. Fin - og hvit.

Som dere kanskje har skjønt - jeg er veldig glad i trær med snø på. Spesielt nå oppunder jul. Og kanskje særlig nå som vi nettopp har overlevd verdens undergang. Jada.

Snart skal vi hente Dattera på stasjonen. Da passer det med litt vakker og matchende julemusikk:

http://www.youtube.com/watch?v=BpTouVICpE4

Ha en riktig god jul på dere, alle som er innom her på bloggen nå i en travel førjulstid!


6 kommentarer:

 1. Nydelige bilder av et vintervakkert landskap!
  Kalenderlys har vi også. Til tross for at vi har brent det hver dag kom vi ikke ajour før i går! Ikkecså rartvat vi ligger langt etter med juleforberedelsene her i heimen?

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder!
  Vi venter storinnrykk i morgen, så håper stormen lar vente på seg;)
  Ønsker deg og dine ei riktig god jul!!
  Juleklem fra mæ;)

  SvarSlett
 3. Å, så flott hvit jul det er hos deg! Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
 4. Skikkelig vinterstemning på bildene.
  Ønsker deg og dine ei riktig god jul og et fredfylt nytt år!

  SvarSlett
 5. Takk for julehilsen! Du er ikke mindre inspirerende! Jeg koser meg innom hos deg hver dag! Håper jeg kan glede meg til "votte med fingre og brettetupp-along" til neste år!

  SvarSlett
 6. Beautiful pictures! I'm jealous of all that snow ;)

  SvarSlett