fredag 28. desember 2012

Myke pakker...

Vel overstått, godtfolk, og takk for alle koselige julehilsener!

En stille og rolig jul her hos oss. Barna kom hjem til jul, og alle hjerter gledet seg. Det ble hvit jul, noen måtte jobbe litt og noen ble syke. Det er alltid noen som blir syke i jula, denne gangen var det Dattera, som fikk halsbetennelse. Mor har strikket, far har måkt snø. Vi har spist litt for mye, og de røde tulipanene er ved å blomstre av. Kort sagt, en fin jul i år også.

Her er årets hjemmestrikka gaver fra Annepålandet:


Ingenting spennende og nyskapende - alt er strikket og prøvd før. Og jeg tror det ble godt mottatt, jevnt over.

Selbuvotter til min gode venn M. Gammelt og godt mønster fra Sandnes, som jeg har strikket mange ganger før (ble litt overrasket da jeg tok en rask opptelling etter husken - dette er visst nr 6 i rekken, jeg trodde det var mange fler...). Har blogget om dem her.

Votter til favorittniesene - to fine frøkner på 18-19 år. Først strikket jeg et par til Dattera, så strikket jeg to par til til niesene. Oppskriften er min egen og finnes her. Har blogget om dem her.

Lue til min unge nevø. Denne har jeg også strikket før - en tro kopi av denne lua. Oppskriften finner du her. Bildet og fargegjengivelsen ble dessverre litt dårlig i vintermørket, men sånn går det vel når man tar bilder på årets mørkeste dag. Det skal forestille sort, petrol og mørk lilla. Strikket i Cotinga, som har seilt opp som en ny garnfavoritt.

Sokker til Sønnen og hans kjære - et par digre herresokker og et par bittesmå damesokker. Utrolig hvor mye fortere det går med de små... Helt vanlige raggsokker, strikket i Sterk på pinner 3, med hhv. 64 og 56 masker. Litt miserable farger her også - skal forestille mørkeblå/sort og lilla/mørkeblå.

Og til slutt et gaveønske som tikket inn på Facebook en kveld:
Lue
til Dattera. Hun hadde bladd bakover i arkivet og kommet over den grå lua her.  "Jeg ønsker meg lua til Jackern!" skrev hun, og den måtte være grå. Dette er den tiende Jacques Cousteau-lua jeg strikker, sånn omtrent, og den er fortsatt like fin, syns jeg. Strikket i Pickles Extra Fine Merino på pinner 3,5.

Og dett var dett. Neste år skal jeg begynne med julegavene litt tidligere. Trur eg...
Ha en fin lørdag!


15 kommentarer:

 1. Så "flink" du har vært med hjemmelagede julegaver! Tiden min strekker ikke til. Kanskje til neste år, det gjelder å være optimist. Så må jeg også si takk for all inspirasjon og hyggelige kommentarer i 2012, det blir spennende å se hva 2013 vil bringe!

  SvarSlett
 2. Flotte saker - godt å ha noe som man kjenner så godt at det er sjette paret :) Luer, votter og sokker er jo deilige klassikere som er velkommene hvert år - fikk selv sokker bla.

  SvarSlett
 3. Hei!! Det er morsomt nå som de strikkede julegavene kan vises!! Fine ting du har laga!! Det eneste jeg klarte å lage til jul, var ullsokker til mannen min!! Det er er deilig med rolige dager synes jeg, koser meg. Har du forresten meldt deg på mystery-socks 2013?? anneK:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åjada, jeg strikker mystery socks i år igjen. Får kanskje skrive et lite blogginnlegg om det...

   Slett
 4. Velprøvd er supre gaver, for de plaggene VET du jo blir gode. Det er jo en grunn til at vi vender tilbake til noen basisoppskrifter. Synes du har hatt storproduksjon til jul, imponerende!

  SvarSlett
 5. Her var det mange fine gaver :)
  Det er flere enn deg som skal begynne tidligere neste år.....

  SvarSlett
 6. Her var det mange masker, og mye godt og varmt. Stilige selbuvotter! Jeg bruker også "sikre" oppskrifter på det som jeg skal gi bort.
  Nå strikker jeg til meg selv av garn jeg fikk til jul. Kjekt.

  Fortsatt god romjul!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 7. Så mye fin julegavestrikk:) Selbuvottene er bare nydelige! Kan tenkte meg at mottakerne setter stor pris på så nyttige, praktiske og fine gaver:)

  SvarSlett
 8. Her var mange gode myke pakker. Jeg forærte en del myke tilleggsgaver jeg også. Ser ikke annet enn at det slår an, alt fra "tennbrikettklær", sokker, halser, strikkede grytekluter o.s.v. Jeg har strikket julegaver utover hele året iår, innimellom andre prosjekter altså. Første året jeg har tenkt så konkret på garn/pinner/julegaver, hva det skal bli og til hvem. Det var ikke dumt å samle produktene, i stedet for å gi bort etterhvert. Som jo er fristende...
  Jamen fikk vi hvit jul. Kl. halv fire julaften begynte det å snø! Snødde gjorde det frem til igår, så kom mildværet. 5 gr. pluss og regn i dag.
  Ønsker deg/dere fortsatt god helg.

  SvarSlett
 9. Imponerende produksjon!!! Og så flotte gaver - du er jammen god Anne!!

  SvarSlett
 10. Hjemmestrikka er supre julegaver, det er min erfaring. Nydelig mønster på de vottene! Ha ei fortsatt fin romjul! :-)

  SvarSlett
 11. Ingenting er vel bedre enn gaver som man nærmest vet blir vellykket fordi de er prøvd før og man vet de fungerer bra. Selbuvottene er lekre, fint og litt spesielt mønster. Tenker dette er gaver som blir mye brukt! Ha en fin nyttårshelg! :)

  SvarSlett
 12. Du har vært delaktig i mine julegaver også! Jacques Cousteau-luen i melert, sort Sterk til sønnen, Cocoon-luen i Cocoon og dobbelt med en tråd ekstra Tynn Alpakka i pullen til datteren, sokker i sterk til svigerdatter og MarteHelgetun-hals funnet på din blogg til datterens svigermor. Altså har du produsert dobbelt så mange julegaver :-) Veldig glad for alle de gode oppskriftene og lekre bildene dine. Nå strikker jeg Skappeljakken i Faerytale gråbrun og Tynn Alpakka håndmalt i bruntoner, blir så vakker! Etterpå ligger det garn til Sandnesvottene dine. Skal strikke i Sandnes Mini-alpakka og naturbunnfarge med gråbeige mønster og "bølgene" i en slags gulbeige farge. Gleder meg. Veldig glad for all inspirasjonen jeg finner hos deg! Skal forresten prøve meg på JC-luen i Vamsegarn og pinne 5 og deretter toving. Ønske fra sønn som er kald på hodet. Ha en fin dag, hilsen Turid og Mozart

  SvarSlett
  Svar
  1. For en bra produksjon - hurra for hjemmestrikka gaver!
   Har du forresten en blogg? Eller er på Ravelry? Kunne vært spennende å se bilder av den Skappeljakken... :-)

   Slett
  2. Takk og takk! Jeg har ingen blogg, ennå, i hvert fall, men jeg har en profil på Ravelry - fjelloghav . Har ikke vært så flink til å legge inn bilder, men jakken kommer. Den er jeg stolt av, i hvert fall før den er montert, håper jeg får den fint til. Nå er jeg litt over halvveis på siste arm og regner med å begynne og sette sammen i morgen. Skal strikkes krage også, men det er jo ikke all verden. Jeg vil ha jakken på meg!

   Slett