lørdag 8. desember 2012

Til de aller kaldeste dagene...

Jeg ville ha en tjukk, varm lue som var dobbel over ørene - til bruk på de aller kaldeste vinterdagene. Gjerne rød. Og ettersom jeg strikker selv, pleier jeg å få det som jeg vil.


Vrangborden er strikket stramt og sitter godt over ørene. Jeg brukte en hespe fra garnlageret - rød Bluefaced Bliss Sport fra Impulse of Delight. Håndfarget, flott garn fra en kanadisk dame - er litt usikker på om hun fortsatt farger, eller om hun har lagt ned virksomheten. Pluss rester av det mye omtalte røde Angorett angoragarnet fra disse vottene - og disse, og jeg har fortsatt garn igjen. Skal si det var en drøy hespe! Brukte pinner 3,5 her.

På selve pullen la jeg til en tråd burgunder Rowan Kidsilk Haze fra resteposen (en rest etter lua i dette innlegget, som jeg heklet for leeenge siden og som antakelig er den lua jeg har brukt mest. Den kan jeg forresten anbefale på det varmeste om du liker å hekle - flott mønster, unnagjort på en kveld). Pinner 4,5.

Strikket nokså stramt hele veien, siden målet var å få en tett lue. Oppskriften lagde jeg selv underveis. Ble spesielt fornøyd med fellingen, siden jeg stort sett ikke liker luer som "snurper" på toppen.


Avsluttet det hele med en lystig schwung.


Lua er testet og godkjent i  fjorten minus og frisk vind. Egentlig er den litt mer "hengete" enn på bildet her (mer som det øverste bildet), men stylisten min var ikke til stede i gjerningsøyeblikket... Sjekk julestemningen i bakgrunnen!


Riktig god helg! Ta det med ro i julerushet - det blir jul allikevel!

25 kommentarer:

 1. Det begynner å bli mange av de aller kaldeste dagene så lua får du helt sikkert brukt. Riktig fin ble den, og den ser solid ut. At du har brukt så mye restegarn er jo helt utrolig. Det kan ingen se.

  Riktig god helg! Jeg skal på julemarked på Bygdetunet i 20 minus. Lurer på hvor mange lag ull jeg får plass til....

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Ja den så ut til å tåle både kulde og vind, kjempestilig. Fargen er bare så lekker :-)

  SvarSlett
 3. Supergod og fin lue du har strikka deg!! Og fargen er flott, ønsker deg ei fin helg:))

  SvarSlett
 4. Fin lue, den så skikkelig deilig ut. Må innrømme at jeg er litt misunnelig på den angorahespelen din altså. Sånne etterlevninger fra tidligere pleier å være gull verdt. Flott farge var det også til deg. God lørdag i juleroen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og ikke nok med det - jeg har en hespe til! I knallrødt. Synd jeg ikke kan huske hvor jeg kjøpte det...

   Slett
 5. Den der kledde du kjempegodt=) Ser god og varm ut også, og artig detalj på toppen. Har selv liten erfaring med kjøp av garn på nett, men kanskje man bør bare hive seg ut i det. Fint om du kan sende litt av den snøen i Trondheim så vi også får litt julestemning!

  SvarSlett
 6. Kjempefin lue i en nydelig farge. Når jeg ser de fine bildene dine blir jeg litt misunnelig, jeg vil og ha snø. Vi har det kalt og mørkt men den fine snøen har enda ikke kommet hit. Med andre ord er det lite julestemning her.
  Ha en riktig fin helg!
  Pernilla

  SvarSlett
 7. Det så virkelig ut som en herlig lue.
  Nydelig farge også.
  Klem Tone

  SvarSlett
 8. Den är verkligen jättefin! Delar du mmed dig av mönstret också?

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal se om jeg finner igjen notatene mine. Men det er bare en lue av aller enkleste sort - ikke noe hokus pokus her.

   Slett
 9. Kjempe fin lue!! Du kler rødt.
  Jeg liker heller ikke luer som snurper, og har nettopp sittet og slitt med å få til en lue-felling på en lue som skulle passe til (enda) et par votter jeg har laget etter din oppskrift. ;) Hadde håpet på at du skulle være på strikkekafé på torsdag, for jeg hadde de med for å vise deg. :)
  Ha en fin dag i sola.:)

  SvarSlett
 10. Akkurat en sånn lue er det jeg drømmer om på de kaldeste dagene og som jeg har tenkt på å strikke lenge. Din var lekker og kledelig og så mye fint garn du har fått brukt til den også! Etter jul blir det nok en lue med dobbel brem til meg også, selv om den ikke blir så fin og rød. God adventshelg! :)

  SvarSlett
 11. Den her kommer til å bli mye brukt, nettopp fordi det i disse dager er ganske så kaldt i Hele Norges land.
  Og flott er den også, kommer godt over ørene, og det er et must !

  Ha ei forts fin førjulshelg !

  SvarSlett
 12. Flott lue- og kjempefin farge til deg! :-)

  SvarSlett
 13. Veldig fin lue :-) Kjekt med noe som varmer ekstra på de kalde dagene - her ser det ikke ut til at kulda har tenkt å gi seg med det første. Likte veldig godt tuppen på toppen ;-)

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 14. Lua er kjempefin! Jeg likte godt at det ikke var dusk i den, bare den "snurren". (Husker ikke navnet på den.) Jeg har også brukt den på to laaaange nisseluer, etter å ha kikket på bloggen til Gurimalla. Jeg digger å få servert gode ideer!:)
  Jeg likte at lua var passelig hengete. Håper du finner notatene dine, for jeg skulle så gjerne hatt oppskriften på den.
  Nå har det skyet over her. Vi skal visst få masse snø, så nå blir det trim for meg og snøbrettet. God adventhelg!

  SvarSlett
 15. Det så ut som en virkelig kuldeknuser! Lekker lue, det med tre tråder gir så fine farger. Fra denne bloggen bare triller det frem ideer, jeg har egentlig ikke tid til å gjøre noe annet snart ;) Men, jeg har et spørsmål til forsterket såle på sokker. Hvordan kan man bare gjøre det likedan som på hælen når den strikkes frem og tilbake og sålen strikkes på fire pinner???? Blir veldig glad for en liten oppklaring her! Ha god helg, jeg gleder meg til neste bloggpost.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Turid!
   Det med forsterket såle var i grunnen bare noe jeg fant på i farten, fordi det var litt kjedelig å bare strikke rett rundt og rundt på foten. Det er ikke noe jeg gjør så ofte, for det er litt ekstra arbeid.

   Jeg gjør det på samme måte som på hælen: Jeg tar annenhver maske løst at uten å strikke den. På neste omgang strikker jeg bare vanlig rett (på hælen er det jo vanlig vrangt - som blir rett på rettsiden). Og så gjentar jeg disse to omgangene. Litt ekstra arbeid, altså.

   Slett
 16. Kjempefin lue!! Deilig med dobbel vrangbord når det er kaldt og blåser litt i tillegg, som det ofte gjør... :-) Nydelig farge og herlig detalj med snurren på toppen!

  SvarSlett
 17. Deilig! Takk for ENDA en god ide, bloggen din er full av dem! Dobbel vrangbord, here I come!

  SvarSlett
 18. Flott lue:) har tittet litt på bloggen din nå og du lager mye fint altså :)

  SvarSlett