torsdag 6. desember 2012

Det skinner en vintersol...


Sol i desember er som ekstra bonus å regne. Fjorten kalde og snø som knaser under skoene setter en ekstra spiss på turen.


Ved Liastua går det så snøføyka står. En snøkanon sender millioner av iskrystaller ut i vintersola. Snart blir det en finfin skibakke her. I bakgrunnen kan vi såvidt skimte Romsås og Oslo.


Om ettermiddagen blir verden helt fargeløs - alt er hvitt og svart. Og kaldt! Annepålandet blir rød på nesen, Tinka får isklumper mellom tærne.


Det blir fort mørkt, og fargene forsvinner helt. Bare Tinkas brune snute avslører at det er et fargebilde.


Vakker avslutning på en vakker dag.

Med litt flaks blir det kanskje så fint i hele desember?

5 kommentarer:

 1. Takk for turen! Den var kald, men jeg koste meg.:)
  (Har kommet et melisdryss her inatt. -5 gr.)
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 2. Ja, det er vakkert! Selv om det er kaldt, er jeg veldig glad for at vi bor et sted med flere årstider. Vi har endelig fått et par cm snø, det snør liksom ikke så mye i Halden.. men det meldes om mer snø og det håper vi at slår til, for hva er vel vinter uten ski og akebrett?
  Krysser fingrene for at den blir liggende og at "kakelina" holder seg unna. Folk baker vel ikke så mye nå til dags, så det er kanskje håp...

  SvarSlett
 3. Nydelige bilder :-) Her er det også kjempekaldt - 15 kalde i dag, men været er nydelig og upåklagelig :-D Lite snø her da, det kom noen få fjon i går.

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett