torsdag 6. september 2012

Marte Helgetuns hals...

Det ultimate feriestrikketøyet som jeg holdt på med her (nederste bildet), ble da ferdig etter hvert:


Marte Helgetuns hals (ja, denne er min, da...) - gratisoppskrift her, to nøster gråbrun Faerytale fra Du Store Alpakka, liten rundpinne 4,5, 120 masker rundt og rundt og god tid. Enklere blir det ikke. Nok et godt eksempel på at det enkleste ofte er det beste.


Vanligvis liker jeg ikke sånne halsrør, jeg vil ha tette halser som ikke slipper inn vind og blest, men denne er et hederlig unntak. Den myke alpakkaen tetter godt og kan danderes etter behov. Faerytale er det beste garnet, selv om det er en prøvelse å strikke med. Og skulle det begynne å snø og man er redd for sveisen, kan den dras opp som en hette. Jeg tok noen bilder av det også, men de ble så forskrekkelig stygge at dere skal få slippe å se dem. Det er da helt utrolig at det skal være så vanskelig å ta bilder av seg selv??? Neste gang blir det nok Birgitte som må trå til igjen, men jeg kan jo ikke bruke henne i hvert eneste innlegg heller.

Jakka er et kapittel for seg. Den er fra Mette Møller, en norsk designer med butikk på Grünerløkka her i Oslo. Jeg holder jo en knapp på norsk design, og reklamerer gjerne litt for det (gratis og allting!). Riktignok var det en av de få varme sommerdagene da jeg tok disse bildene, og jeg holdt på å stryke med av hete i prosessen, men hurra for norsk design uansett!

Ha en riktig fin torsdag!

24 kommentarer:

 1. Jeg har strikket den halsen, bestilte garnet fra "To Damer". Halsen blir nok en gave, jeg får litt "klaus" inne i sånne rør.:)
  Jakka ser flott ut, jeg likte godt fargene.
  Ha en strålende helg!

  SvarSlett
 2. Er så fint og praktisk med hals -
  Men jeg er av den varme typen, og alle halser og skjerf jeg strikker, blir gitt bort.....

  SvarSlett
 3. Det er kjøligere i lufta allerede så det kan vel bli bruk for en god hals som også kan dras over hodet. Tenker denne blir anvendelig og mye brukt. Som du sier, det enkleste er ofte det beste.

  Ha en flott torsdag!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Knallfin hals synes jeg - lurer kanskje på om jeg skal lage en maken - i en knall farge kanskje? Du har presentert en i patentstrikk tidligere i et rødt garn jeg tror du hadde kjøpt i New York.Den var også veldig fin. Hmm

  Ja - vinteren melder seg snart :-)

  SvarSlett
 5. Va bra. Jag har tänkt länge på något liknande. Men det här var ju mitt i prick. Nu slipper jag tänka mera!
  Och som du säger - det enklaste är ofta det bästa. Ha en god dag!

  SvarSlett
 6. Flott hals, denne kunne jeg tenke meg sel, må jo være perfekt tvstrikk? :)

  Fargene er helt etter min smak!

  SvarSlett
 7. Den så virkelig fin og god ut.
  Ønsker deg en fin dag
  Klem Tone

  SvarSlett
 8. Virkelig et flott bilde. Halsen ser varm og god ut. Jeg strikket et hettesjal i Faerytale en gang, men syntes var så ekkelt å strikke med at jeg tror jeg aldri kommer til å kjøpe garnet igjen.

  SvarSlett
 9. Halsen ser deilig og varm ut! Hørtes enkel ut å strikke, så da kanskje jeg også kan klare det! :-)

  SvarSlett
 10. Hobbyvenn - ja Faerytale er virkelig trått å strikke med, fysj. Men resultatet blir så deilig og lett og mykt, så når plagget er ferdig, er alt glemt. Og det holder seg veldig godt, er min erfaring i hvert fall :-)

  SvarSlett
 11. Nydelig og enkel hals! M helgetun har mange fine oppskrifter.
  Apropos Mikkelua, så er den så absolutt inspirert av JC-lua, men den ble ikke så elastisk med 3 r og 2 vr og har flere masker og lengre strikk før felling...samt at felling er noe annerledes enn min, men på samme sted, så mønsteret på toppen blir det samme.
  Ha ei fin helg, her har vi nesten blåst bort i regnet, klem;)

  SvarSlett
 12. Så utrolig god den så ut! Og ikkje minst fin!

  SvarSlett
 13. Jeg stoppet etter ett nøste, siden jeg ble gal av å strikke med faerytale, men burde ha holdt ut et nøste til, den er mer anvendelig med mer lengde. Flott brunfarge.

  SvarSlett
 14. Tydeligvis verdt å slite seg gjennom Faerytalestrikkinga--
  for den ble kjempefin! :O)
  har heklet halser av Faerytale og det er behagelig å bruke med heklekrok, men resultatet blir jo noe helt annet selvsagt.
  Deilig og mykt blir det uansett. Kos deg i den på kaldere dager :O)

  SvarSlett
 15. Denne halsen så skikkelig god ut.. Lurer på om jeg skal prøve meg på en slik en. Liker lette strikke oppskrifter for å si det sånn..
  God helg :)
  Flott blogg du har!

  SvarSlett
 16. Løp ut å kjøpte garn i dag :-) har strikket noen cm men måtte legge det fra meg til fordel for vinduspuss :-) Synes Faerytale var helt greit å strikke med jeg, men så liker jeg litt "trått" ullgarn jeg da. Takk for inspirasjonen - har foreløpig planlagt tre ...

  SvarSlett
 17. Den så riktig god ut.
  Jeg liker også at halsen er tett om det er varme en er ute etter, men som "pynt" behøver de ikke være så tette. Passer bra til jakka i fargen, og garnet er nydelig tross slitet med å strikke av det.

  SvarSlett
 18. Halsen ser både god og fin ut!

  SvarSlett
 19. Halsen ser jo bare så deilig ut - så utrolig myk og varm! Ikke noe er bedre en enkle oppskrifter, som blir så bra!

  SvarSlett
 20. Dette ble jeg inspirert av, jeg klikka meg inn og lasta ned oppskrifta med en gang. Ikke det at jeg trengte så mye oppskrift... Men jeg felte av etter 1,5 nøste, syntes den ble lang nok. Tenkte å kjøpe et nøste til og strikke to halser, men da var de utsolgt for den fargen. Finner jeg rett farge, blir det to, hvis ikke må jeg strikke halsen lenger.
  Jeg fant også ei annen oppskrift som skal prøves, det er en hals strikka med dobbel tråd av arnet Fin og i perlesteikk. Den er vridd, og effekten blir litt ekstra fin. :-)

  SvarSlett
 21. Så inspirerende du skriver ! Bestilte tvert garn til 2 stk halser til Marte Helgetun ! Også så fine bilder du tar :) Ha en flott dag !

  SvarSlett
 22. great !

  Greetings from Poland :)
  Katarzyna


  www.sajuki.blogspot.com

  SvarSlett
 23. Godt og varmt til halsen er jo viktig, vi vil jo ikke bli forkjølet. Jeg klør i alt, så der har jeg et problem :-)

  SvarSlett
 24. Takk for tipset, nå er jeg nettopp ferdig med 120-maskers-utgaven av halsen. Deilig og myk, og ikke syntes jeg det var spesielt ille å strikke med Faerytale heller ;)

  SvarSlett