onsdag 26. september 2012

Fingerløyse igjen ...

Jeg tror jeg har blitt grepet av Den Store Høstslappheten. Ikke blogger jeg, og ikke strikker jeg stort heller. Gudene vet hva jeg egentlig gjør, men tiden flyr i hvert fall. Flere som har det sånn?


MEN - jeg har da strikket noe. Og det tok lang tid - hele sommeren. Jeg vet ikke helt hva som har skjedd, om jeg har blitt mer pirkete eller mer slurvete eller hva det nå kan være, men det føles som jeg strikker alt minst tre ganger før det blir som det skal. Og da tar det sin tid, da.


Det er sjelden jeg strikker på bestilling. Jeg er så elendig på å holde tidsfrister. Men da jeg fikk en forespørsel her på vårparten om å strikke lufte-hunden-votter, som bestilleren skulle gi i bursdagsgave til søsteren sin, kunne jeg jo ikke si nei! Vottene skulle ikke være ferdige før bjørka begynte å bli gul, så jeg hadde rikelig med tid. Selv Annepålandet burde greie å strikke et par votter på fire måneder...


Det var disse vottene bestilleren hadde i tankene - fotovotter / votter med fingerløyse / jegervotter - kjært barn har mange navn. Jeg strikket dem til meg selv sist vår, og ble veldig fornøyd. Siden jeg ikke fant noen oppskrift jeg likte 100 prosent, lagde jeg min egen. Jeg hadde til og med skrevet den ned. Så dette var jo en ypperlig anledning til å få prøvestrikket oppskriften og se om den faktisk funket.


Og det gjorde den jo på sett og vis. Jeg strikket med et annet garn, så det ble litt prøving og feiling underveis, men til sist var vottene ferdige, så nær som tuppen på den andre. Jeg hadde vært lur og strikket dem parallelt, så de skulle bli helt like. - Men disse er jo altfor trange! sa Dattera da hun prøvde dem på.

Jeg pleier å høre på Dattera, hun har som regel rett.
Så da var det plutselig ikke så veldig lurt å ha strikket begge på likt da, og festet alle trådene underveis, slik jeg alltid gjør...


Da var det bare å starte på nytt igjen, for jeg liker ikke å lage noe som ikke er bra nok. Jeg gir meg ikke før jeg er fornøyd. Og da lagde jeg like godt en ny - og bedre - oppskrift i samme slengen. Den ble jeg mye mer fornøyd med - ikke fullt så trange og mye bedre passform. Det er nok ikke de peneste vottene jeg har strikket, men tur-med-bikkja-votter skal ikke være pene, de skal være funksjonelle, og det syns jeg at jeg fikk til bra her. Så da må jeg vel ratt strikke et par nye til meg selv også da? Det er en neverending story, denne vottestrikkingen.


Skjev felling på tuppen = lurt. Da passer votten bedre. Hånda er jo ikke symmetrisk.
NB: Alle bildene her er av de nye vottene. De altfor-trange finnes ikke mer.

Og sist, men ikke minst: Jeg rakk tidsfristen - såvidt!
Så får vi bare håpe at søsteren med bikkja ble fornøyd og at vottene får være mye med ut på tur.

Facts:
Oppskrift: Min egen.
Garn: Ca 110 gram Peer Gynt i rød, mørkeblå og olivengrønn.
Pinner: 3.

Jeg har forresten strikket flere votter. Men det er en annen historie, den kommer senere.
Ha en finfin torsdag!

17 kommentarer:

 1. Syns de ble veldig fine. Lagde noe lignende i sommer men brukte for tykt garn så de ble klumpete og ikke så fine. De kan vel allikevel brukes på hytta. Må lage et nytt par, for jeg hadde tenkt å bruke dem til fotovotter/vanter. Ha en fin kveld

  SvarSlett
 2. De ble kjempe fine og for en jobb. Jeg holder på med et slikt prosjekt som jeg har måttet gjøre om igjen flere ganger, men jeg kjenner at nå begynner jeg å bli lei. Blir det ikke bra denne gangen da tror jeg ikke det er meningen at dette prosjektet skal bli ferdig.
  Ønsker deg en fin dag
  Klem Tone

  SvarSlett
 3. Hei!
  For "eit tålmod" du har!
  Jeg er kjempefornøyd med fingerløysa! Min søster har ferie fra bikkjer og turgåing, så gaven blir overrakt tirsdag. Det blir helt sikkert en innertier.
  Nå har jeg strikket Augusta, i rosa sokkegarn.:))Fine! Faller sikkert i smak hos 7-åringen. Blir flere av den sorten "varmere", det er sikkert.
  Du må bare fortsette å være flink å blogge, er SÅ kjekt å innom deg.
  Ha fine dager!

  SvarSlett
 4. Er helt imponert! Ser veldig bra ut, og garantert veldig gode å bruke. Morsomt med skjev felling på toppen. ;o)
  Kjenner til det med tidsfrist... Skjer fort sånt her også ;o)
  Men du har jo faktisk strikket 4 votter!
  Er spent på resten av vottene dine :o)

  SvarSlett
 5. Hei, syns de ble fine - virkelige funklsjonelle - ikke lett å lage egen oppskift så det er tøft du gjør det :)

  SvarSlett
 6. Utrolig stilige!! Og så anvendelige!!! Og kjenner meg igjen i at strikkingen går litt tregere - som om skapet er fullt og fantasien på lavbluss....

  SvarSlett
 7. Så morro! :) Sikker mye arbeid å komme fram til denne oppskrifta, men så ble dem til gjengjeld virkelig tøffe da! :)

  SvarSlett
 8. Snakk om formstrikkete votter. Du har da gjort en superjobb. synes det var artig å lese historien rundt vottene hvordan de ble til. ;-)

  SvarSlett
 9. Vottene ble kjempefine de. Og veldig smarte.
  Jeg strikker også veldig veldig lite for tiden, og da blir det lite å blogge om. Sikkert høstslapphet eller noe...

  SvarSlett
 10. Kjempesmarte. Jeg har også planer om noen i samme stilen, men her tar ting laaaaaaang tid.

  SvarSlett
 11. Syns de ble fine jeg :-) Kjipt når man må gjøre det flere ganger. Har akkurat tatt opp en hel genser jeg - håper jeg blir mer fornøyd med den nye :-))

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 12. Kjempefine. Jeg strikket slike til datteren ( hun fotograferer på fritiden!) og de falt i smak ! Smarte.

  SvarSlett
 13. Kjempefine votter! :) Passform og funksjonalitet er viktig, ellers ender plagget oftet nederst i kurven i gangen... Kjenner meg veldig igjen i at dagene flyr, og er kjempetravle, men når man tenker over hva man egentlig gjør, er det ikke så mye...(og alt for lite strikking, mest dagdrømming om strikking)

  SvarSlett
 14. Vottene ble kjempeflotte, til slutt... :O) Håper du legger ut oppskriften.... :O)

  Ganske stille og rolig på bloggefronten hos meg også, finner liksom ikke igjeb inspirasjonen til å blogge. Prøver å holde den gående med et bloggeinnlegg nå og da, men der stopper det også. Jeg som elsket å surfe for å finne inspirasjon på andre blogger, besøker knapt en blogg om dagen, og kommenterer gjør jeg nesten aldri lenger..., desverre.
  Men heldigvis har jeg fortsatt gleden av å strikke.... :O)

  Ønsker deg en strålende søndag!

  SvarSlett
 15. Kjempefine votter! Har to fotografvenner som hadde likt å få slike votter. Nå blir det å søke på nett etter oppskrift :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Sjekk dette innlegget her på bloggen:
   http://asalmanakk.blogspot.no/2012/03/inspirasjon.html
   Der har jeg linket til tre oppskrifter på fingerløyse.

   (Og det er ikke HELT umulig at det dukker opp en oppskrift her hos meg heller etter hvert, men det kan nok ta sin tid...)

   Slett