onsdag 19. september 2012

Lisbeths sjal...

På Projos strikketreff i sommer traff jeg Lisbeth, som er ekspert på å hekle sjal - nærmere bestemt dette sjalet her. Jeg syns det var så fint. Tusen takk, Lisbeth, for oppskriften! Og sånn ble sjalet mitt:


Enkelt og greit å hekle - staver, fastmasker og luftmasker - heklet med Tynn Alpakka fra DSA på heklenål nr 4. Det skulle egentlig vært 4,5, men det hadde jeg ikke.


Og fargen - jeg må si litt om fargen. Dette er den aller fineste av alle DSAs farger, nummer 148 heter den, og den gikk ut for flere år siden. Jeg kjøpte en hel del nøster, og hadde heldigvis nok igjen til et helt sjal. Pluss en liten rest - som for øyeblikket er med i et annet hekleprosjekt, men det er en annen historie. Fargen er en slags mørk grønnblå, med spetter her og der av knall grønn og knall blå, og tråder i diverse farger innimellom. Så fin, så fin!


Perlene er de samme - nei, det er de jo ikke, men resten av posen - som jeg brukte her. De er også fra DSA, kjøpt for lenge siden. Vet ikke om de har denne fargen mer - den er akkurat som garnet, en slags blågrønn med et slags skinn i ymse farger - blått, grønt, gyldent, orange, rosa... Veldig fine! Det kommer dessverre ikke så godt frem på bildene - som ble tatt i hui og hast med kompaktkameraet mitt. Jeg som har makrolinse og alt ting - burde kanskje bruke den litt mer...

Jeg er ingen sjalsdame - men når nettene blir lange og kulda setter inn, hender det jeg tuller et varmt sjal rundt skuldrene. Og de må være stooore! Jeg liker ikke små, snuppete sjal. Så dette ble akkurat passe - 165 cm langt og 80 cm bredt, eller heter det høyt?


Jeg blokket det litt, men er ikke noen stor fan av blokking. Det ødelegger spensten i garnet. Det var nærmest for å få det litt jevnere og penere. Et blokkesett er en uvurderlig hjelp her, og kan anbefales på det varmeste hvis du ikke allerede har det. Pluss sånne pusleplater som man får kjøpt i lekebutikken. Men ooops, blokking er avslørende - det første jeg så da jeg spente opp sjalet, var et par feil jeg ikke hadde lagt merke til før. Men selv om jeg egentlig er pirkete - jeg rekker ikke opp!


Jeg lagde min egen vri på kanten, men jeg kan ikke helt si hva jeg gjorde, for det har jeg glemt. Syns den ble fin - med perler på.

Man skal ikke se bort fra at det blir flere sjal - i andre farger. Jeg kan for eksempel trenge et knallrødt et. Og et offwhite sjal blir heller aldri feil. Og sort - det er en schläger, kanskje med en sølvtrød i, eller paljetter. Osv osv....

Og mens jeg hekler videre, får du ha en finfin dag!


Og psssst: Glem ikke gryteklutbytteringen!


11 kommentarer:

 1. Fiiint!
  Jeg har et sort heklet sjal med gulltråd i, heklet av min mor. Kan ikke si at det har blitt mye brukt her i huset.:)Knallrødt høres bra ut. Lykke til med grytekluter og sjal.

  SvarSlett
 2. Veldig fint! Jeg liker det litt luftige mønster, som gjør at det kan tulles rundt halsen uten at det blir for tykt.

  Pussig det der, at det ofte er de fineste fargene som går ut. Heldig at du fikk sikret deg noen nøster.

  Ha en fin dag! :)

  SvarSlett
 3. Utrolig fint! Og fargen er bare nydelig! Fint med perler på, det ble prikken over i'en.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Kjempefint :)
  Veldig glad i heklesjal. Men hvor i all verden kan man få tak i oppskriften da???

  SvarSlett
 5. Hei Skautrollet! Oppskriften fikk jeg av Lisbeth - se den første linken i innlegget mitt.

  SvarSlett
 6. Å så lekkert det ble! Eli (Elite) foreslo perler for meg, men jeg har ikke prøvd det ut enda.

  Fargen er nydelig!!! Jeg har heklet et sjal i samme farge, og gjett om jeg angrer på at jeg har gitt det bort!

  SvarSlett
 7. Det var en nydelig farge, og et flott skjerf!

  SvarSlett
 8. Nydelig ! Og enig i at garnet ser helt fantastisk ut !

  SvarSlett