fredag 29. april 2011

100 prosent vår...


Mye fint her i verden kommer i par - du & jeg, lys & varme, sol & sommer, William & Kate...

Men mye kommer i grupper på tre også - som tro, håp og kjærlighet. Per, Pål og Espen Askeladd. Ole, Dole og Doffen. Rødt, hvitt og blått. De tre bukkene Bruse...

Og hestehov, blåveis og hvitveis! Det hører sammen, og må til for at det skal bli ordentlig vår her på Østlandet. Her jeg bor, vokser det nesten ikke blomster. Det er til gjengjeld mye lyng - det har med jordsmonnet å gjøre. Da vi flyttet hit for tjue år siden, kom det kun noen få hestehov i grøfta om våren. Stusselig for meg som har vokst opp i en blomstereng. Etter som årene har gått, har det kommet hvitveis. Først litt, men stadig mer etter hvert. Og i år er det hele tepper med vakkert hvitt enkelte steder.

Og nå har jeg funnet blåveis også! Våren er komplett! Ikke så mange, litt spredd rundt omkring, men nok til at det lyste blått på avstand. Men jeg sier ikke hvor!

Sånn i folkeopplysningens navn: I dag sto det en artikkel om narkolepsi i A-magasinet (jeg fant ingen link, det er nok ikke lagt ut på nett enda). Ikke for å sutre om egen sykdom, men det kan jo være interessant å lese litt, siden det er dårlig med kunnskap om denne sykdommen, både hos lek og lærd.

Ønsker alle som er innom en strålende helg!

8 kommentarer:

 1. Dette er vår til gagns! Jeg "stjal" en blåveistue for 30 år siden oppe i skogem, og den kommer hvert år i bedet der jeg har den.
  Idag har vi hatt sol, så jeg har gått mellom TV og uteliv;)
  Sliter du med narkolepsi? Høres ikke særlig moro ut...
  Nyt kvelden videre, klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Det er lenge siden jeg har sett blåveis, men det er massevis av hvitveis her :-D

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 3. Blåveis er bare....Nydelig! Var nylig på jakt...fant ikke en eneste...men hvitveis og hestehov er ikke så værst det heller når en jakter på våren. Vil gjerne lese det stykke om narkolepsi, hvis du finner en link senere....legene var innom den diagnosen for meg før de endte opp på ME.

  God og vårlig helg1

  SvarSlett
 4. Her er ingen av delene, så jeg gleder meg over synet hos deg :).

  Trasig at du lider av narkolepsi, vet, som du sier, at dette kjenner jeg ikke så mye til, annet enn at man sovner plutselig? Selv har jeg hatt kreft, og der er det informasjon i bøtter og spann. Må nesten styre sin søken og la det fare. Det har jeg gjort, men selvfølgelig, kommer det opp direkte spørsmål, så søker jeg litt :)

  SvarSlett
 5. Så vakkert det er nå de første blomstene titter fram:) Her nord er vi ennå på det stadiet at det er en god del snø på plenen. Men det tiner og i formiddag skal jeg ut og hjelpe til med tiningen. God trim å skufle snøen utover og det gir fortgang i snøsmeltingen. Så må jeg vel rydde litt i blomsterbedene og se om det står til liv:)
  Klem og ei fin helg til deg!

  SvarSlett
 6. Blåveisen er berre heilt nydelig!! Ha ei fin helg:))

  SvarSlett
 7. 100% vår, det er deilig det!!!

  SvarSlett
 8. Her bugner det over av hvitveis, karse og løvetann, men blåveis finnes ikke. Men uansett så er våren en fantastisk tid.

  SvarSlett