mandag 21. februar 2011

A propos patent...

Med fare for å bli litt ensporet her - det blir patent i dag også.


Er det noen som vet hvorfor det heter patentstrikk??
Ikke jeg heller, men jeg ble plutselig veldig nysgjerrig på det. Noen som kan bidra til å utvide horisonten?

Jeg er som tidligere nevnt så heldig å ha en hel drøss med tantebarn. Nylig fylte en av niesene år, og hun ønsket seg en hals - en sånn til å snurre to ganger rundt. Siden vi var så fornøyde med de patentstrikkede skjerfene våre, valgte jeg samme løsning her.

Jeg strikket det som et skjerf, med noen rettriller i hver ende. Så festet jeg det sammen med noen perlemorknapper til en ring. Det ble litt slaskete, så jeg tråklet det sammen med en tråd. Hvis niesen ombestemmer seg og heller vil ha skjerf etter hvert, kan hun dra ut tråkletråden og fjerne knappene.


Jeg hadde jo de beste intensjoner om å strikke med garn fra lageret i 2011 (hvem hadde vel ikke det?), og denne gangen passet det perfekt - for på lageret hadde jeg flere nøster Iris fra Rauma. Utrolig deilig og mykt garn! Håper det holder seg fint i bruk. Fargen heter 926 og er en slags naturfarge - veldig fin og passer til alt.

Passende lengde for to runder rundt halsen er sånn ca 140 cm, bredde 30 cm, det blir tett og fint rundt halsen. Strikket på pinner 7 - trodde jeg, men da jeg var ferdig, viste det seg at jeg hadde strikket med én pinne 7 og én pinne 8 uten å merke noen ting. Samma det.


Da den var ferdig, prøvde jeg den på - og den var så fnugglett og myk og varm at jeg simpelten tror jeg må strikke en til meg selv også. Og da Dattera prøvde den, ville hun ha en, hun og. Altså godkjent.
Men - det blir nok ikke med det aller første... Først skal jeg strikke to-tre gensere, pluss noen fine luer. Og tjuefire par sokker, ikke minst.

Ha en fin uke, alle!


13 kommentarer:

 1. Enkel er ofte det beste. Den ser myk og go ut denne og. Neste prosjekt i julegavesamstrikk for min del blir en vridd hals(høres grusomt ut) fra Pickels. Garnet ligg bare og venter. Må bli ferdig med noe annet først. Det ser ut som hals er en stor kandidat til og bli årets julegave.
  Ha en fortsatt fin kveld!
  Pernilla

  SvarSlett
 2. Så fint det var! Nå har jeg et mulig gaveprosjekt på gang til eldste tantebarn som har bursdag i mars...:-)
  Kjenner ikke til dette garnet heller, dermed kan jeg få et godt påskudd til å kjøpe et nytt garn... (heheh)

  SvarSlett
 3. Det såg sikkelig luftig og deilig ut og. Har ikkje prøvd iris garn fra rauma. så kansje må sjekke det ut for det såg herlig ut til å brukes til halser.

  SvarSlett
 4. Patentstrikk,ja, det er nå egentlig et pussig navn. Jeg aner ikke hvor det kommer fra !

  SvarSlett
 5. For en nydelig hals :). Måtte nå smile litt da du fortalte at du hadde en pinne av hver sort,, det er slikt som kan skje her også..

  Vet ikke noe om opphavet til navnet, beklager, men jeg kjenner meg igjen i den lange listen over hva som gjerne skulle vært på pinnene.

  Ha en fin uke, du også. klem :)

  SvarSlett
 6. Superinspirerende! Det fikk jeg lyst til å lage!

  Har en rillestrikka på langs skjerf/hals med knapper i lukkingen som du har laget der, og den bruker jeg daglig. Det fristet i fluffy patent!

  SvarSlett
 7. Halsen ble flott og passer til det meste. Et slikt prosjekt kan man nok skjule at det er ulik pinnestørrelse på pinnene. :))

  SvarSlett
 8. Kjempe fin;) den så ordentlig god ut;)

  SvarSlett
 9. Denne ble delikat. Og så lurt med perlemorsknapper i skjøten. Vakker ide.

  Henta garnnøstet du sendte meg på postkontoret i dag. Lekkert garn og helt nytt merke for meg. Så nå skal jeg sette meg ned og tenke grundig gjennom så jeg forvalter det på en god måte :-)

  SvarSlett
 10. Jeg har noen nøster Iris liggende jeg også, det ER virkelig noe av det mykeste myke tror jeg.

  ER DET alt du har å gjøre? Hva skal du bruke de resterende 3 minutten som er igjen av døgnet til da? Bare sløve de bort?

  SvarSlett
 11. Du er ikke arbeidsledig, du heller:O)
  Nydelig hals, og patentstrikking er det lenge siden jeg har gjort, strikket jo det mye før i tida;)
  Aner ikke opphavet til navnet, men det er en flott strikkemetode.
  Kos deg med alle prosjekter, klem fra meg;)

  SvarSlett
 12. For et nydelig og deilig skjerf! Nei jeg kjenner ikke heller til hvor navnet patentstrikk kommer fra, men husker mamma strikket mye av det i "riktig gamle dager":)

  SvarSlett
 13. Den ser verkligen mjuk och fin ut! Lycka till med alla projekt!

  SvarSlett