tirsdag 22. februar 2011

Duskedame...

 

Da niesen ble myndig nylig, strikket jeg halsen i forrige innlegg til henne. I tillegg fikk hun en lue. Skulle gjerne hatt den unge og friske niesen som modell, men hun var for fjong på håret på 18-årsdagen til å tre på en lue, så Tause Birgitte måtte trå til i stedet.

Denne typen lue har jeg lært å strikke av Dattera - hun har lagd en hel del av dem. Praktisk når flere i familien driver med det samme, man kan utveksle og lære av hverandre - til gjensidig hygge og nytte. Sånne luer er det altså som gjelder blant de unge og sporty i år - ribbestrikk og dusk. Helst pelsdusk. For 700 kroner og oppover i det uendelige kan du få deg en kul lue. (Det er massevis av flott lueinspirasjon å finne på nettet, det er bare å søke på ulike merker for sportsbekledning, eller vanlige klesmerker. Alle har luer på programmet i år). 
 

 

Er du litt kreativ, strikker du lua selv, for en brøkdel av prisen. Dessuten er det jo gøy å strikke, og man kan velge fritt i farger, garnkvaliteter og pris. Tynnere luer med ribbestrikk og oppbrett, tykkere luer uten oppbrett. Og dusk. Det har ikke vært lett å få tak i pelsdusker – etterspørselen har vært stor og markedet har vært støvsugd. Vi fant våre på Strikkeriet på Frysja. Billige er de ikke, mellom 2- og 300 kroner, men fine, det er de! Siden duskene ikke kan vaskes, festes de til lua med trykknapp – og vips så har du en dusk du kan flytte rundt på flere luer. Lurt!
Supertips: Det er vanskelig å sy fast trykknappen til skinndusken – fest den med superlim i stedet!


Siden dette var en gave, strikket jeg den i supermyke Sandnes Kashmir Alpakka (84% babyalpakka, 16% kashmir) i en fin grå/beige farge (nr 1042) som matchet dusken perfekt. Det gikk med nøyaktig to nøster (100 gram). Strikket på pinner 4,5, 85 masker, 3 rett/2vrang. Dette garnet er dyrt og deilig, dusken er dyr og deilig – og lua ble fin! Kunne godt tenkt meg en selv, jeg. Gaver til en myndig dame skal være litt fine, syns jeg.


 Ha en finfin onsdag!

17 kommentarer:

 1. Kjempefin lue....og dusk. Digger bloggen din. PS! I Mandal har de nok av dusker....tror ikke trenden er kommet hit enda...træge sørlendinger vettu ;)

  SvarSlett
 2. Fin lue. Jeg tror jeg har noen sånne dusker liggende å flyte rundt om kring her et sted. De var på en jakke jeg hadde. Finner jeg de igjen så kanskje mitt gammeltantebarn får ny lue hun også. Takk for tipset.

  SvarSlett
 3. Dusken, og luen er kjempefine. Så sjalu at jeg nesten må ha en sån selv.

  SvarSlett
 4. Stilig! Skjerfet under så florlett ut.
  Mitt hode passer dessverre ikke til lue, men hvis det hadde gjort det skulle jeg ha hatt meg en sånn en. Smart med trykknapp.
  Ha en flott onsdag!

  SvarSlett
 5. En kjempefin lue. Skjønner at det ikke er av den billigste sort men noen ganger må man slå på stortrumman og koste på litt meir. Kjempelurt med trykknapp.
  Ha en riktig fin dag videre!
  Pernilla

  SvarSlett
 6. Åh, skulle nesten ønske jeg var niesa di. Syns i alle fall myndigdagsgavene hennes ser supre ut. Kanskje jeg hermer en gang i tida? Men først står flytting på programmet. Før det er det om å gjøre å bruke opp garn, ikke kjøpe nytt.
  Ha en fin duskeluedag!

  SvarSlett
 7. Det er duskedame jeg kan like! Har tenkt på å prøve Kashmir/alpakka-garnet i lue en stund, og nå økte lysten enda mer når jeg ser det fine resultatet ditt. Men, duskejakt står jeg over tror jeg, det er jo noen år siden jeg ble myndig ;)

  Flott skjerf/hals i innlegget under også! :)

  SvarSlett
 8. Kreativt og flott, som vanlig. Kongelig mote dette har jeg lest i et sladreblad ;)

  SvarSlett
 9. Så stilig!
  Det der må være dusken over alle dusker.
  Jeg har noen nøster av det garnet, det er dyrt og derfor har jeg ikke riktig bestemt meg for hva jeg skulle bruke det til. Rart at man kjøper så dyrt garn uten å vite hva man skel bruke det til. Men slik gjør jeg både titt og ofte- kanskje jeg burde se om det var mulig å få tak i en slim pelsdusk et eller annet sted så kan jeg kopiere lua di.

  SvarSlett
 10. Næh, så kult med pelsdusk! Kjempefin lue!

  SvarSlett
 11. Det er SÅ godt å beherske strikkekunsten selv - jeg har spart masse penger oppgjennom årene fordi jeg selv har strikka de (altfor) dyre luene som jentene har ønska seg :-)

  SvarSlett
 12. Så flott en lue! Heldige den som er mottager av denne gaven. Har skjønt det er pels som teller nå. Kjøpte "billige" kaninskinnsluer på Svalbard sist vinter. Nå ser jeg tilsvarende til 1000.-i sportsbutikkene. Skikkelig in, med andre ord;) Litt utilsiktet, men flott at en god, varm lue faktisk er moderne.
  Moro å kikke rundt her inne hos deg;)

  SvarSlett
 13. Herligste og nydeligste lue jeg har sett :o)
  Stor klem, Anne:)

  SvarSlett
 14. Så flott ei lue :)

  Hvordan har du gjort det med fellingen mot toppen av lua?
  Har kjøpt meg en flott dusk og deilig alpakkagarn og sitter klar med pinnene for å strikke ei sånn lue :)

  SvarSlett
 15. Marte - jeg svarer her siden jeg ikke får klikket meg videre via navnet ditt.
  Jeg la opp 85 masker. Husker ikke detaljene i fellingen, men her har du en oppskrift på omtrent samme lua:
  http://www.strikkeriet.no/wp-content/2011/02/Lue-strikket-i-Exstra-Merino-Sport-med-pelsdusk.pdf
  Lykke til!

  SvarSlett
 16. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett