torsdag 24. februar 2011

Dilla på lilla...

Jeg har strikket på bestilling - pulsvarmere og sokker:

Det er lenge siden jeg har strikket med perler - jeg hadde helt glemt hvor morsomt det var. Nå fikk jeg litt lyst til å strikke flere. Kanskje et par laaange pulsvarmere til meg selv? Kanskje det blir fint med glattstrikk også, eller må det være rillestrikk for å holde perlene på plass? Kanskje en blondekant nederst? Mulighetene er mange, og det er mye enklere enn det ser ut for. Jeg har sett at mange hekler perlene på underveis, men jeg foretrekker å tre dem på før start, jeg innbiller meg at det må være raskere. Smak og behag. Disse er strikket i Tynn Alpakka fra Du Store Alpakka, i en lilla farge som har gått ut, tror jeg. Det er ikke mye garn som skal til - en slant på 25-30 gram holder. Perlene er fra Gütermann. Oppskrift fra "Perler på pulsen" av Kirsten Rømcke og Nina Granlund Sæther, en av de første strikkebøkene jeg kjøpte, faktisk. Boka ble gitt ut av Norges Husflidslag i 2000.

Pluss et par helt ordinære raggsokker, med vrangbord over foten, forsterket hæl, kilehæl og stjernetå. Størrelse 10 år. Strikket på pinner 3 i Viking Sportsragg, et helt ok raggsokkgarn i en finfin melert blålilla farge (litt mer lilla enn det ser ut for på bildet - i virkeligheten, i dagslys, er faktisk pulsvarmerne og sokkene nesten samme farge, utrolig nok).

Morsomt gjensyn med perler.

Ha en flott fredag!

8 kommentarer:

 1. Så herlig. Har aldri prøvd meg på perler jeg. Nydelige farger

  SvarSlett
 2. Sockgarnet ser så fint ut och sockarna är så fina i all sin enkelhet.Har också planer på att sticka sockar i julklapp under våren för det blir säkert en ny vinter.Pärlstickning är så vackert.
  Jag önskar dig en fin weekend.

  SvarSlett
 3. Så utroligt pent det blev. Hvis perlene ikke glir på garnet fikk jeg lyst selv at strikke noe lignende. Men nå har vi fått hund, og han blir sjalu på for mye strikking.

  SvarSlett
 4. Så fine dei blei!!Og ja det er kjekt å strikke med perler, har laga ein del pulsvarmere med perler tidligre. Ha ei fin helg:))

  SvarSlett
 5. Enig med de over - det ble virkelig pent. Jeg har strikket med perler, men syntes den gang at treingen av perlene var aaaalt for mye arbeid. Kanskje kjøpte jeg perler med for lite hull til garnet.
  Sokker får man aldri nok av og at de er helt ordinære gjør vel at de blir brukt.
  Nyt helga, klem fra mæ

  SvarSlett
 6. Hvor de dine pulsvarmere søde. Jeg har også strikket med perler, og det er faktisk ganske sjovt, selv om det er en langsommelig proces.

  SvarSlett
 7. Nydelige pulsvanter og lilla er en fin farge. Har aldri prøvd med på perler. Nyt fredagen

  SvarSlett
 8. Det är så fint med pärlor och stickat!
  Har du som stickar en hel del sockar tips om var jag kan hitta ett sockmönster för en två-åring i tunt sockgarn? Jag hittar inget i de böcker jag har och när jag söker på nätet så är det alltid något som inte stämmer (fotstorlek, tjocklek på garn). Men jag har väl inte slagit in de rätta sökorden:)

  SvarSlett