søndag 13. juni 2010

I det høye...

Jeg pleier å si at jeg bor på toppen av et fjell. Men egentlig er det på toppen av en ås, som strekker seg på tvers i terrenget, nord for byen. Det er ikke så høyt, men det er værhardt her. Når jeg kjører bil ned mot lavereliggende strøk, viser termometeret oftest et par grader kaldere oppe hos meg. Om vinteren snør det mer her enn andre steder, om sommeren blåser grillsesongen bort. Våren kommer senere, og høststormene blåser taksteinen av taket. Akk ja, det er mye man kan sutre over, hvis man vil.


Men NÅ, akkurat nå, mens syrinene blomstrer av i mer tropiske strøk, springer den ut oppe hos meg. Dette under skjer hver eneste vår. Akkurat nå, idet solen stikker gjennom skylaget, springer syrinene ut i kaskader av lilla blomster og dufter akkurat sånn som det skal dufte nå om våren. Det er kanskje midtsommer snart i almanakken, men hos meg er det lilla, duftende vår. Og da – da bytter jeg ikke med noen!

11 kommentarer:

 1. Herlig!
  I mer tropiske strøk har syrenen blomstret av, hos deg er det vår hvor der kommer kaskader av blomster! Og hos meg har jeg bare knopper enda! Jeg har håpet og gleden av å vente på at de springer ut, og vil heller ikke bytte...
  Vi er glade i dette landet som er vårt, fra ende til annet!
  Kos deg, du!

  SvarSlett
 2. Så fint det ser ut til å være hos deg nå :-) Man lærer seg å bli glad i det man har :-D

  Følger i spenning med på alle sokkene du legger ut, og har en plan om å strikke noen av dem du viser - må bare få tid først ;-)

  Ha en fin dag og kos deg med syrinene :-D

  SvarSlett
 3. Jeg kjenner duften helt hit!

  Må bare legge til at jeg liker sokkeinnleggene dine. Tommelen opp for at du deler så mange tips med oss andre ikke fullt så avanserte sokkestrikkere.

  SvarSlett
 4. herlig. vi har en side med vind og en uten føler jeg. men greit det også.
  og i dag har jeg vært å kjøpt meg syrin!!! Er så glad i lukten!

  SvarSlett
 5. Nydelige bilder og farger, og det dufter sikkert himmelsk hos deg i høyden;)

  Ha en fin kveld og klem fra meg;)

  SvarSlett
 6. Det er noko heilt eige med våren, alle luktene, fargane og blomane. Nydeleg farge på den syrinen din.

  SvarSlett
 7. Nyydelige mørke syriner!

  SvarSlett
 8. Dt å bo på toppen har sine fordeler, ja.
  Vi får gleden av blomstring to ganger, først i "lavlandet", så hos oss selv. Lune kroker gjør godt om våren, og trekkfulle plasser gjør godt og svalt i sommerheten (når den engang kommer) :-)
  Kos deg masse med syrinene dine.

  SvarSlett
 9. Kan nesten kjenne duften helt hit:)
  Syriner er en fantastisk duftog fargebombe som jeg ikke ville være foruten jeg heller!

  Jeg tror det er fornuftig av deg å velge bort de gule valmuene - klokt valg!
  Men om du strever med å få blomster til å trives i hagen din så lurer jeg på om du har forsøkt med storkenebb? De pleier å være villige nesten hvor som helst. Jeg har dem på hytta vår og der er det strengere klima enn der du bor - garantert!

  SvarSlett
 10. Jeg bor så høyt på toppen at her har vi ingen syriner i det hele tatt. Og jeg savner dem! Syrinene som blomstret har alltid vært en av mine "vårting". Du får nyte dem for meg. :)

  Håper sommeren slår til for fullt snart.

  SvarSlett
 11. Jeg bor også på en slik ås, og hele vinteren er det ingen fordel i det. Men på sommeren har vi en liten bris som de nede i dalen ikke har - og den setter jeg stor pris på i 30 graders varme :-) Nå venter jeg bare på solen slik at jeg kan nyte brisen :-) Nydelige bilder!!

  SvarSlett