fredag 18. juni 2010

Måtte strikke et par babysokker til...


Som nevnt tidligere har jeg stooor familie, og den vokser stadig. Særlig er Mannens familie produktive. I tillegg til alle tenåringene vi har fra før, pågår nå en ny runde med smått. Det er Tvillingene på snart toogethalvt – en gutt og en jente. Og det er Fetteren på toogtrekvart. Det er en livat gjeng. Det er lystige familieselskaper hos oss, for å si det sånn.


I tillegg kommer det snart et par tvillinger til – da blir det enda mer liv i stua! Så da måtte jeg jo strikke et par babysokker til. Eneggede tvillinger denne gangen – men ingen vet enda hvilket kjønn de er, så det passer fint med nøytrale sokker. Disse ble litt mindre enn de første – men jeg trøster meg med Elizabeth Zimmermanns kloke ord – babyer kommer i alle størrelser, og før eller siden vil de jo passe. Dette er sokkepar #7. Strikket i Sterk (40% merino, 40% alpakka, 20% nylon). Dette må være det mest perfekte garn til babysokker – så mykt og lubbent og delikat. Strikket på pinner 3,5 – det var gjort på en time eller to. Oppskriften Perfect Baby Socks fant jeg på Ravelry.
Føler nesten at jeg jukser litt – med disse mini-sokkene som er strikket på null-komma-niks. Så for å kompensere, skal jeg nå strikke bunadstrømper. Jeg fant igjen oppskriftheftet mitt – det hjalp å rydde litt…

9 kommentarer:

 1. Jøje meg,jeg rekker jo ikke å kommentere mellom hvert par;.) Nå går det unna hos deg.
  Det er koselig med småstrikk innimellom, det går kjapt og det er sånn jeg liker.
  Kos deg med bunadstrømpene, jeg gleder meg allerede til å se.

  God helg til deg fra meg:-)

  SvarSlett
 2. Fint strik til små fødder :-)

  SvarSlett
 3. Heldig er ihvertfall din familie, og tørr og varm på beina;)
  Bunadstrømper har jeg faktisk selv strikket to par av!!!
  Ha en god fredagskveld og klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. De er heldige som har deg til å strikke sokker. Finnes ingen bedre gave å få :)

  SvarSlett
 5. Søte, nydelige sokker!
  Du er jo kommet opp i ett anseelig antall.

  Ha en flott helg!

  SvarSlett
 6. Så søte de er da! Og at de teller som et par av 52 gjør jo ingenting, det er nok jobb igjen til deg allikevel tenker jeg :-)Så gøy å være så stor familie, kan tenke meg det er livat når alle treffes ja. Her oppe er det også unger i alle aldre, fra batchleralder til barnehageruss :-) Ha en fin helg Annepålandet!

  SvarSlett
 7. Babysokker er et must når man har baby i huset. Jeg strikket til minstemann og de ble brukt mye.

  Jeg er så imponert over sokkestrikkingen din!

  God helg!

  SvarSlett
 8. Søte små sokker, godt å ha nokon som lager sokker til små og store føtter!! Kos deg med bunadstrømpestrikk og ha ei fin helg:))

  SvarSlett
 9. Man får aldri nok sokker, det er sikkert og visst og sokker til barn er en velsiglese å strikke:)

  SvarSlett