torsdag 10. juni 2010

Dette er en test...Jeg har teststrikket en lue for Ruth Stewart i Impulse of Delight. Det er en stund siden nå. Men jeg har slitt litt med å få til ok luebilder av meg selv, og særlig når fargen er litt vrien, som her. Nå har jeg en samarbeidspartner, og da går alt så meget bedre. Riktignok stilte Hodet på fotojobb med øyenskygge like grønn som hekken i bakgrunnen. Vi var ikke helt enige om den øyeskyggen – jeg syns sminken bør være litt diskret til en sporty lue som dette. Løsningen ble solbriller. Den iherdige iakttaker vil kunne se fotografen speile seg i brilleglasset, men pytt pytt.

Det var en utrolig morsom lue å strikke, som kan anbefales på det varmeste, bokstavelig talt, når den etter hver kommer ut på Ravelry. Griflet er navnet.

Ja, jeg strikket faktisk to luer i en fei. Avtalen var at jeg skulle strikke str Large, for jeg er nesten litt tjukk i hue. Men den ble liksom litt mye av det gode, så jeg strikket kjapt en til, i Medium. Den passet perfekt. Eneste forskjellen på de to var lengden på øreklaffene. Den finnes også i barnestørrelser. Ruth bor, som tidligere nevnt, i Whistler i Canada, og er vant til vintervær. Lua er derfor konstruert så den skal være tett og god rundt ørene og i nakken. Sønnen lo godt da jeg demonstrerte lua for ham. Ungdommen nutildags! Familien min har rett og slett ikke sansen for fine luer…Jeg elsker jo øreklaff-luer. Og denne skal jeg bruke når jeg skal på polferd. Planlegger en tett og god hals i samme garn. Til dette passer det sikkert fint med min gode gamle og høyrøde Norrøna fjellanorakk, et klenodium fra den tiden det var stuerent med ulvepels på hetta, da alle kunne alle fjellvettreglene utenat, takket være iherdig terping på NRK i ukene før påske hvert eneste år. Jeg savner det litt, kjenner jeg. Dette var før Severin Suveren dukket opp på skjermen, det var svart-hvitt-tv så de måtte fortelle oss at anorakken skulle være rød… Akk ja, Annepålandet mimrer igjen. Husker du den fine musikken?

Lua er stikket helt etter oppskriften, nedenfra og opp, med kanten rundt strikket på til slutt. Jeg har alltid hatt problemer med å strikke sånne knotter – knottene mine har alltid rømt ut på baksiden av strikketøyet i stedet, og jeg har bannet en del over dette oppigjennom. Men disse var helt annerledes – strikket som en slags i-cord, og de sitter der de skal. Morsomme knotter!

Lua er strikket i garn fra Impulse of Delight, det heter Merely Worsted og inneholder 80% merino, 10% kasjmir og 10% nylon. Fargen heter Beary Surprise, og er egentlig brun, nesten litt oliven, med innslag av rødt og gult og litt av hvert. Lovely color! Hespene til Ruth veier ca 110 gram, og jeg brukte nøyaktig ett hespe. Strikket med pinner nr 4. Det er gøy å teststrikke, og jeg gjør det gjerne igjen!

21 kommentarer:

 1. Du har helt rett - lua er råstilig! Det er vel et engelsk mønster......., men denn har jeg også lyst til å prøve meg på etterhvert! Flotte sjatteringer i garnet og fellingen gjorde lua!

  PS Modellen din gjorde jobben bra - hun må vel kalles "tause Birgitte"?

  SvarSlett
 2. Mössan är jättefin. Och garnet verkar helt fantastiskt. Jag var inne och kikade på hennes andra garner och blev helt sjuk.

  SvarSlett
 3. Så fin lue du har strikket. Den er sikkert god å ha på.

  Morsomt at du har fått deg et ekstra hode :)

  Klem

  SvarSlett
 4. Det var ei tøff lue.
  Jeg likte godt den fellingen på toppen - stilig!
  Og garnet så flott ut, fint fargespill.

  SvarSlett
 5. Den er jo kjempefin! Tipser du oss når den kommer på Ravelry?

  SvarSlett
 6. Knallfin lue i knallfint garn!

  Hvordan får man anledning til å bli med på teststrikking?

  SvarSlett
 7. Takk for fint navneforslag, Sidsel, Tause Birgitte må hodet hete!

  Teststrikker kan man bli på forskjellig vis. Noen ganger søker designere etter teststrikkere på bloggen sin eller Ravelry, og da er det bare å hive seg rundt og svare i en fart, for det er veldig populært. I dette tilfellet var jeg i kontakt med Ruth Stewart på epost fordi jeg har kjøpt en del garn av henne, og så spurte jeg om å få teststrikke lua, for jeg syns den var så fin, og ville ha tak i oppskriften fortest mulig. Jobben består i å strikke gjennom oppskriften for å plukke ut evt feil og mangler, eller ting man tror andre også kan lure på. Men denne oppskriften var helt perfekt i utgangspunktet, såvidt jeg kunne se. Det er ingen godtgjørelse for teststrikking, man gjør det kun for egen fornøyelses skyld. Og jeg syns det er veldig gøy.

  SvarSlett
 8. stilig lue! Øreklaffer er jo kjekkt, så fryser man ikke på ørene? men polferd? skal du gå på polferd? I så fall; spreking!! Og så gøy det høres ut.
  Artig å se hodet i bruk så med engang, fant dere oppskrift hefte?

  ps:jeg har strikket vottene dine nå ;)

  ha en super uke videre :)

  SvarSlett
 9. Jag brukar inte vara så förtjust i öronlappsmössor, men den här var riktigt häftig! :)

  SvarSlett
 10. Ei kjempeflott lue!!
  Denne kunne jeg godt ha tenkt meg å ha på hodet selv. Liker slike sporty luer, og har ennå anorakken med skinnkant:O).. så denne hadde vært midt i blinken!

  God helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 11. Stilig lue og herleg med eit hovud ekstra. Alt for lenge sidan eg har vore på bloggen din så no hamna du endeleg på lista.

  SvarSlett
 12. kult hode med briller :-)
  må si meg enig i at tøffe luer og sminke ikke stemmer.. lua var knall fin.. gud så effektiv du er.. skulle ønske jeg hadde en brøk del av din raskhet

  SvarSlett
 13. Seriøst?
  Mener du virkelig at du har lyst på den gule valmuesøstra?
  Jeg sender deg mer enn gjerne, men du må vite at den sår seg selv uhemmet og er vanskelig å bli kvitt om du skulle angre - noe jeg selv smertelig har erfart.

  Jeg lurer på hva slags jord du har? Ren leirjord er det ikke mange planter som klarer.

  Jeg har jo noen andre som er herdige og trives nesten overalt, bare de får en skvett vann av og til. Hvis du ønsker det kan du mer enn gjerne få noen avleggere fra diverse planter herfra.

  SvarSlett
 14. For en stilig lue! Fellingene på toppen er virkelig fine, slike har jeg ikke sett maken til før.

  Ditt nye hode ser fint ut. Selv har jeg et isoporhode (i tillegg til mitt eget hode da...) men det ser unektelig litt blekt ut. Dessuten er det litt lite i størrelsen syns jeg. Hvordan er størrelsen på ditt (ekstra-)hode?

  Ha en fin helg :o)
  Hilsen Wenche

  SvarSlett
 15. Knallstilig lue du har strikket, Anne!!! Og jammen har du fått tak i noen stilige jåledamer som modeller, hi hi....
  Her var det mye nytt å lese.....tar det litt senere, for nå må jeg stikke på jobb. Vi snakkes!
  (si ifra om du ikke finner bunadstrømpeheftet ditt...jeg kan skaffe. Bare gi meg et hint!)
  God helg!

  SvarSlett
 16. Hvis jeg skal være ærlig nå Annepålandet, så syntes jeg ikke hun kledde solbrillene... Sminken hennes er råstilig, ja det er nå min mening. Og du har vel tilbragt så mye tid i bakkene at du vet at det er utseendet og utstyret det ofte kommer an på :-) Luene dine er stilige, den øverste likte jeg veldig godt. En ting til på strikkelisten min - hm jeg skjønner ikke hvordan jeg skal komme meg gjennom denne listen jeg :-) Ha en fin helg!

  SvarSlett
 17. Tja, hvordan jeg fikk dette til å bli to luer vet jeg ikke - luen din er kjempefin, og er nå på min liste :-)

  SvarSlett
 18. Stilig!
  Ha en flott helg!

  SvarSlett
 19. Lekker lue! Håper du sier ifra i bloggen din når den blir tilgjengelig for oss andre!

  SvarSlett
 20. Et ekstra hode må være praktisk, og tause Birgitte gjør jammen jobben sin bra! Veldig fin og morsom lue og det garnet er bare nydelig!

  Apropos Zen Resort: Det tar 1,5 time fra Oslo. Vi kjørte til Lillestrøm, videre mot Fetsund og Bjørkelangen. Så tok vi av til Setskog og kjørte lenge i skogen! Supert sted hvis man vil ha en rolig helg! :)

  SvarSlett