søndag 29. mars 2009

Akkurat nå...
Hva er dette? Er det en UFO??
Nei, det er en lampe. I går kveld skrudde vi av denne lampa og alle de andre lampene våre og deltok i Earth Hour. Litt senere på kvelden skrudde vi alle klokkene én time frem - mot sommer.

Men her har vi UFO-er.
Jeg er straks ferdig med gryteklutene til Gryteklut-swap-en, tidligere omtalt her. Jeg må skrive mer om denne snurrige bytteringen senere. Én ting er sikkert: Man får ikke mere moro enn man lager seg selv!

Dette skal bli en dobbel gryteklut når den blir ferdig, for deretter å ta turen over havet til USA.

Og her har vi den berømte Uglegenseren. Det er en stund siden jeg var inne på denne linken nå - og der har det vært mange innom siden sist. Det lyder temmelig absurd for de aller fleste av oss å få 922 kommentarer på ett innlegg... Jeg begynte på genseren for ganske lenge siden, tidlig i februar. Med tykt garn og tykke pinner gikk det raskt unna, og på et par dager hadde jeg bolen og ermene klare - det manglet bare uglene. Men så kom det en bestilling på noen par votter, og så var det en del grytekluter som skulle hekles og det ene med det andre, og uglegenseren forble en UFO (UnFinished Object, som vi sier på norsk).

Og det var egentlig like greit, for i mellomtiden har jeg forandret mening. Jeg vil ikke ha en så tykk genser, det er alt for varmt for en dame i sin beste alder. I stedet sverger jeg til lag-på-lag-metoden - med et tynt innerlag, isolerende mellomlag og skalljakke ytterst, i god, norsk sportsånd. Jeg vil heller ha en vest. En uglevest, naturligvis. Og det at genseren er så innsvinget - som jeg syns var så fint til å begynne med, vil jeg heller ikke ha. Innsvinget er fint, men det passer best på de som er smale og innsvinget selv, for eksempel slanke unge jenter. Selv er jeg ikke fullt så innsvinget som jeg en gang var, og derfor vil jeg heller ha en rettere fasong.

Rett-fra-genseren-metoden - uten forsinkende mellomledd = timer spart!

Som sagt, så gjort. Og etter litt iherdig strikking nå i helgen er uglevesten snart ferdig, med mine justeringer. Og her har vi ikke gått veien om forsinkende mellomledd - jeg tok meg ikke tid til å rekke opp, men strikket rett fra genseren. Mulig dette er helt alminnelig, men jeg har aldri sett det før, og følte meg nesten litt lur da jeg kom på det. (Fint hvis ingen tar fra meg denne deilige følelsen! Takk.)

Foreløpig ser det lovende ut, både med gryteklutene og uglevesten. Deretter lurer jeg på om jeg skal pålegge meg selv å gjøre ferdig noen flere av UFO-ene i strikkekurven - mest for å frigjøre plass til nye prosjekter. Men sikker er jeg ikke...

Ha en fortsatt god søndagskveld, god mandag og god ny uke!


5 kommentarer:

 1. Bare for å ha sagt det først, jeg rekker alltid opp og har aldri sett noen strikke rett fra et annet prosjekt - dette er første gang! Ja den uglevesten må jo bare bli superfin etter å ha vært testet og tenkt over så lenge hehe. Gleder meg til å se den ferdig. Du - syr du sammen 2 grytekluter for å få de dobbelt - eller lager du noe annet fiksfakseri? Hvis det er greit at jeg spør da, men jeg lurer her jeg sitter med mine heklede grytekluter og undres om de er tykke nok... Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Slike meterologiske fenomen er noe herk, uten de hadde vi fått knallbilder bestandig det er jeg sikker på hehe. Takk for svaret på gryteklutene, jeg skal prøve det neste gang.

  SvarSlett
 3. Jeg prøver å fortelle meg selv at å rekke opp er nesten like morsomt som å strikke. Jeg vet ikke om jeg tror noe på det egentlig.

  Det kommer en tid i livet (haha) da utsvinget er bedre enn innsvinget, det er et faktum det - jeg håper stadig på et mirakel, men det drøyer. I mellomtiden trøster jeg meg med at en står jo stødigere.

  Her har vi MINUS 8 grader. Hvor blir den globale oppvarmingen AV?

  SvarSlett
 4. En orntlig luring er du, Anne! Strikker rett fra strikketøyet. Kjempelurt!! Det må du da ta patent på, vet du!
  Hi hi...synes vester er greit å strikke, jeg også, så slipper man ermene, 2 like tilogmed! Det har blitt noen vester hos meg også, selv om jeg ikke går så mye med de.

  Jeg måtte visst noen timer på jobb i dag alikevel......gjør ikkeno, for her er det ingen sol i dag.

  Lykke til med ufo-prosjektene dine, og ha en fin uke! Klem

  SvarSlett
 5. Precis en sådan lampa har jag i köket! Jag tyckte det var härligt med Earth Hour!
  Svårt det där med UFO-n för man vill ju alltid börja på nya projekt.. Lycka till!

  SvarSlett